КСК 2008 - САМО история

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - САМО история

Мнение от ТΞD »

В моята стая (601 във ФНПП) имаше едно момиче, на което разстоянието между отделните редове беше към сантиметър и половина и отделно пишеше доста ситно, та е нормално да напише над 30 стр. Аз лично не спрях да пиша от началото до края, с минимални почивки от по няколко секунди и нормален шрифт, но не успях да напиша повече от 8 листа. Мисля, че до там са ограничени човешките способности хаха. Но кой знае, на изпита имаше всякакви хора и същества. :alien:
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Аватар
Magiota
В началото бе словото

Мнение от Magiota »

Здравейте и от мен!
Аз за първи път бях на изпит по история в СУ и то ми се падна да бъда в стаята с тегленето не темите. Почувствах се много странно, когато декани и професори, както и много журналисти, влязоха и започнаха едните да говорят, другите да снимат. Когато се изтегли първата тема, по усмивката на Гери (тази, която ги тегли) разбрах, че е хубава тема. Не очаквах късмета да бъде двоен с втората хубава тема. Въпреки че доста познати споделиха, че им е омръзнала темата за Априлското въстание, тъй като напоследък се падала често и на всякъде. Е остана да споделя аз какво направих. Ами май като всички останали допуснах малки грешки (например обърках името на едно от съчиненията в Извори и историоргафията, пропуснах две не толкова важни неща, но все пак си ги признавам за грешка). Е всичко останало го събрах в 13 стр. Не казвам, че беше най-доброто, но съм доволна от себе си. И за тези които не знаят да поясня-задължително се започва със славяни и прабългари, все пак Дунавска България е федерация между тях.
Сега май ни остана най-коварното, да влизаме през 5 мин в сайта и да се надяваме на добри резултати.
Успех бъдещи колеги, дерзайте!
Who if not me, when if not now?!!
http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=110720
alLuRe
В началото бе словото

Мнение от alLuRe »

абе хора имам един може би малко глупав въпрос, но ми я вкараха тая муха в главата и ся се чудя.....да редовния изпит пак ли ще се избират 2 теми и изпита ще е 4 часа или ще е както по старому :roll:
inna
От дъжд на вятър

Мнение от inna »

alLuRe написа:абе хора имам един може би малко глупав въпрос, но ми я вкараха тая муха в главата и ся се чудя.....да редовния изпит пак ли ще се избират 2 теми и изпита ще е 4 часа или ще е както по старому :roll:
да, пак ще е по същия начин! :wink:
Аватар
TsarBoris
В началото бе словото

Мнение от TsarBoris »

Magiota написа:И за тези които не знаят да поясня-задължително се започва със славяни и прабългари, все пак Дунавска България е федерация между тях.
Да,на курса от пролетната ни казаха в увода на темата да напишем по-накратко за преселенията на двата народа на Балканите.Ако го нямате има голяма вероятност да ви орежат малко,макар и да не вярвам да е фатално.

А колкото до материала,не се залъгвайте на глупостите,които ни карат да учим задължително ако искаме високи оценки.Разбира се задължително е да пишете надълго и наширото за "федерацията",понеже иначе ще ви смъкнат доста,но всъщност и Теофан и Никифор са категорични,че българите са покорили славяните и са ги заставили да пазят границите.Интересно дали доброволно такава маса земеделци ще се изсели по планинските чукари в Стара планина и Карпатите :lol:
Yazo
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от Yazo »

На мен ми казаха,да пиша за славяни и прабългари съвсем кратичко и то като въведение към съществената част.Достатъчно според мен е ,да се спомене за големите варварски нападения срещу Солун и Константинопол ,както и за Кубратовата България.
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
ss-man
В началото бе словото

Мнение от ss-man »

на мен това за славяните и прабългарите много ме притеснява :( Секи ми казва че трябва да се пише за Великото преселение на народите, а пък аз почнах след увода да пиша от 70-те години на 7 век с нападенията на прабългарите и така.
Yazo
От дъжд на вятър

Мнение от Yazo »

Нека си говорят. Виж че още в заглавието е казано "Основаване и начално развитие на българската ДЪРЖАВА",освен това не беше спомената времева граница ,с която да се съобразяваме . Разбира се,редно е и да споменеш малко за славянските и прабългарските набези на Балканския п-в,но дори и да не си ,не вярвам да ти правят проблеми за това! Тази година трябва да се пишат по-кратките вариянти на темите !!
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

В 4-5 изречения е редно да споменете за отношенията между славяни и прабг
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
n_power
В началото бе словото

Мнение от n_power »

От мен - Априлското.Много му се зарадвах,понеже мисля,че познавам добре темата.Но от голямо значение е да се правят анализи след като се напише за дадено събитие,как е правописа,стила.... Така че нищо не може да се предвиди - твъдря,че това в в сила за всички.
Никога не знаеш как мозъка (поради невнимание,претоварване или напрежение) може да те предаде...
Желая успех на потрудилите се !

Между другото кажете папката 10 листа ли е със сигурност.И какво мислите,ако някой си е изписал папката - прекалил ли е ?!
Аватар
n_power
В началото бе словото

Мнение от n_power »

ЗА ПИСАЛИТЕ ПО АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ :
Написахте ли за меморандума на Д.Цанков и М.Балабанов в края на темата,защото в последствие видях,че е отделна точка,а аз съм го пропуснал,дали е от съществено значение? (но пък съм писал за европейската позиция,митингите и отзвука на ВС,та дори и като следствие от въстанието Цариградската конференция и Лондонския протокол...)
Аватар
Freckles
В началото бе словото

Мнение от Freckles »

Големи късметлии излязохме в общи линии...Няма лесни теми, обаче можеха да се паднат доста по-трудни...

Аз писах по първата, обаче славяни и прабългари в началото съм ги написала с 4-5 изречения - за славянските нападения и заселване и за идването на прабългарите от Стара Велика България...Не съм се задълбочавала с произход и т.н. , дори не съм и мислила да го правя...Не знам обаче колко могат да ме орежат за това...нали все пак това беше идеята на 4-часовия изпит - разделяне на материала и по-малки теми...
Скоро ще разберем :wink:
You know when you're a kid and catch bugs and put them
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...

Право, 2-ри курс, 13-та група
Аватар
rainfall
В началото бе словото

Мнение от rainfall »

И аз писах за Априлското! Много си я обичам таз тема. Само че пропуснах за М.Балабанов и Др. Цанков, понеже не се сетих за името на втория и в тоя момент такава паника ме беше обзела, че нямах шанс да се сетя. Дано ни дадат бонусче, че сме избрали по-трудната според мен тема. :bounce:
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Freckles написа:Големи късметлии излязохме в общи линии...Няма лесни теми, обаче можеха да се паднат доста по-трудни...

Аз писах по първата, обаче славяни и прабългари в началото съм ги написала с 4-5 изречения - за славянските нападения и заселване и за идването на прабългарите от Стара Велика България...Не съм се задълбочавала с произход и т.н. , дори не съм и мислила да го правя...Не знам обаче колко могат да ме орежат за това...нали все пак това беше идеята на 4-часовия изпит - разделяне на материала и по-малки теми...
Скоро ще разберем :wink:
(izvinqvam se za tova 4e nqmam kirilica)
Freckles,tova e osnoven vupros i 1/2 strani4ka mislq 4e ne e dostatu4no.Ideqta e da se sintezira nai vajnoto,ne da se propusne.Mislq 4e ako imash kusmet shte hvanish petaka 8)
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

TsarBoris написа:но всъщност и Теофан и Никифор са категорични,че българите са покорили славяните и са ги заставили да пазят границите.Интересно дали доброволно такава маса земеделци ще се изсели по планинските чукари в Стара планина и Карпатите :lol:
Векове наред в българската историография са търсели доказателство за твърдението ти, ма ти напрао го избоца...браво хубава обосновка! :mrgreen:

P.S. Не е баш тъй, Теофан казва за съюза между тях само, че славяните са "под пактон", което има две значения - под договор или под ярем. Тъй че хиич не са категорични Теофан и Никифор. :blackeye:
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”