КСК-2008 Биология
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Предварителен изпит по биология
Здравейте! Някой знае ли дали ще има предварителен по биология тази година и по кое време ще бъде? До колкото знам решили са да има по история, български и география или математика( не съм много сигурна), но за биология не са съобщили...

Re: КСК-2008 Биология
Миналата година имаше
и тази ще има.
Тогава беше на 3-ти юни май.
Тогава беше на 3-ти юни май.
До колкото знам беше на 3-ти юни.
А днес разбрах, че тази година ще е на 25-ти Май.
Мисля си, че много хора няма да имат физическата възможност да отидат, защото тогава (в периода от 20 до 31 Май) са абитуриентските балове (включително и моя на 24-ти).
Успех на тези, който ще могат
А днес разбрах, че тази година ще е на 25-ти Май.
Успех на тези, който ще могат
-
BloodyRose
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
А пък и на 3 юни има матури
Born from silence, silence full of it
A perfect concert my best friend
So much to live for, so much to die for
If only my heart had a home
- Kemy
- В началото бе словото
някой знае ли дали тази година ще увеличат местата за медицина ?

КоЙтО мОжЕ дА чАкА ВсИчКо мУ иДвА нАвРеМе !!!
Да, местата за държавна поръчка медиицна ще бъдат увеличени на 40, ако се одобри от МОН.
Ум царува, ум робува, ум патки пасе!
Преварителни изпити
Предварителният са го дръпнали май месец, а редовния ще бъде на 11 юли! Честито на печалившите....
аз лично не се чувствам перфектно подготвена
, но да се надявам до тогава да доизгладя пропуските...
От 24 март до 22 април кандидат-студентите могат да се запишат за провеждащите се предварителни изпити в Софийски университет. Записването става в Учебен отдел - каб. 227 и 228 на Ректората.Предварителната дата за изпит по математика е на 18 май - 9.00 ч., по биология на 25 май -9.00 ч. Изпитът по История на България ще бъде на 11 май от 9.00 ч., а по география на 8 юни - 9.00 ч., когато ще се състои и писменият изпит по журналистика.Шишиньова посочи, че вече е готов графикът за провеждащите се кандидатстудентски изпити от 7 юли до 31 юли. Първият изпит, с който започва кандидатстудентската кампания, е насрочен за 7 юли и е по старогръцки и латински, сръбски и хърватски и чешки.На 10 юли е изпитът по математика първа част от 8.00 ч., на 11 юли е изпитът по биология, 14 юли е изпитът по български език и литература, 15 юли е изпитът по английски език, на 16 юли е изпитът по История на България.
От 24 март до 22 април кандидат-студентите могат да се запишат за провеждащите се предварителни изпити в Софийски университет. Записването става в Учебен отдел - каб. 227 и 228 на Ректората.Предварителната дата за изпит по математика е на 18 май - 9.00 ч., по биология на 25 май -9.00 ч. Изпитът по История на България ще бъде на 11 май от 9.00 ч., а по география на 8 юни - 9.00 ч., когато ще се състои и писменият изпит по журналистика.Шишиньова посочи, че вече е готов графикът за провеждащите се кандидатстудентски изпити от 7 юли до 31 юли. Първият изпит, с който започва кандидатстудентската кампания, е насрочен за 7 юли и е по старогръцки и латински, сръбски и хърватски и чешки.На 10 юли е изпитът по математика първа част от 8.00 ч., на 11 юли е изпитът по биология, 14 юли е изпитът по български език и литература, 15 юли е изпитът по английски език, на 16 юли е изпитът по История на България.
Здравейте! Малко остана до предварителния изпит.. а гледам тази тема тема доста е замряла
Чувствате ли се подготвени за предстоящото събитие
Към кои специалности сте се насочили? 
-
ophidia
- В началото бе словото
- Специалност: Биология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Къде мога да намеря какви теми са се падали досега на изпита по биология в СУ през последните години.?
"Some people look at things the way they are and say, 'Why?' I see things the way they never were and I say, 'Why not?'"
Robert Kennedy
Robert Kennedy
-
BloodyRose
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Някъде попадах на тях, но не си спомням къде, мисля че някъде в старата тема, ще потърся, но ако някой знае, нека помогне, защото и мен ме интересуват.Имам и един въпрос.Темите, които се падат, така ли са формулирани както в конспекта?И след като минат предварителните изпити ще бъдат ли качени тестовете в сайта?
-
mary_shery
- В началото бе словото
Падат се въпроси от една или няколко теми от тези в конспекта и не са формулирани по същия начин. За теста не знам дали го качват, но ще ми е интересно да го реша, въпреки че ще ме приемат с олимпиада. Успех на всички кандидатстващи! 
Темите не се формулират както са в конспекта и могат да обхващат няколко въпроса. За миналата година знам че на предварителния се е паднала "Механизми за реализация на генетичната информация" , а на редовния "Популации-състав,структура,численост,свойства".Разгледайте темата от миналата година КСК-Биология 2007 , мисля че там имаше теми и от по-предни години. А за тестовете нямам представа.
Към кои специалности сте се насочили? Аз към медицина.
Към кои специалности сте се насочили? Аз към медицина.
-
BloodyRose
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Благодаря много за информацията.
Аз съм се ориентирала към молекулярна биология и биотехнологии.
Аз съм се ориентирала към молекулярна биология и биотехнологии.
Теми, които са се падали досега:
2007:
предварителен - "Механизми и процеси за реализиране на генетичната информация"
редовен - "Популации-състав,структура,численост,свойства"
2006:
"Изменение и развитие на екосистемата"
2004
"Механизъм за реализиране на генетичните информация." (да, същата е като миналата година)
Падало се е и: "Двумембранни клетъчни органели и значението им за жизненита процеси в клетката", ама не знам коя година.
Успех!
2007:
предварителен - "Механизми и процеси за реализиране на генетичната информация"
редовен - "Популации-състав,структура,численост,свойства"
2006:
"Изменение и развитие на екосистемата"
2004
"Механизъм за реализиране на генетичните информация." (да, същата е като миналата година)
Падало се е и: "Двумембранни клетъчни органели и значението им за жизненита процеси в клетката", ама не знам коя година.
Успех!