КСК 2008 - САМО история

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
kaamos
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил

Re: КСК 2008 - САМО история

Мнение от kaamos »

Хехее аз съм от тези, дето
sharovski написа:хал хабер си нямат...седнали са да учат последните дни преди изпита и се питат "абе кво става тука?"
:lol: То не че е за радост де :)
Сега ще ви залея с некомпетентните си въпроси, понеже виждам, че има доста услужливи хора все пак.
Първо, в случай, че се падне Ранно възраждане, пишат ли се там границите и периодизациите с тезите на историците, или се смята за отклонение? То ако се кара от- до едва ли 4 часа ще стигнат :roll:
Също за църква и култура 15 - 17 в. за контактната зона м-у християнството и исляма не идва ли малко в повече?
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Мне в конспекта си го има точно и ясно...за контактната зона де..друг е въпросът, че тая тема е кофти и аз лично няма да я готвя, а в темата за възраждането по принцип е хубаво да се напише периодизацията, мненията май не са задължителни, щот става много обемен увода. Там тряа се вкарат и накратко икономическите и социални промени в бълг. общество или поне аз така знам.

А колкот до шефчето шаро. Няа ко да реди толкоз, има хора на които са им полезни странични мнения по въпросите, които обсъждаме тук, за да си изградят собствена преценка за нещата.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
mrunmrun
В началото бе словото

Мнение от mrunmrun »

някой има ли информация кои теми ще се паднат в неделя?
mrunmrun
В началото бе словото

Мнение от mrunmrun »

надеждата умира последна
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Аз - дървения философ,повече няма да се обаждам.Съветвам ви само да си задавате въпросите към компетентни хора,а не към първия срещнат във форума 8)
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
Freckles
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Freckles »

Още един въпрос от "некомпетентен" кандидат-студент :D Чак сега забелязах, че в различните учебници периодът на управление на Тервел е различен...В моята тема е до 718 г, както и в няколко учебника, а в други - 721 :shock: :?
You know when you're a kid and catch bugs and put them
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...

Право, 2-ри курс, 13-та група
Аватар
sweet_green
В началото бе словото

Мнение от sweet_green »

Доколкото пише в моите теми - това подлежи на дискусия. Според някои е от 700 до 721, според др. от 701 до 721. Приемат се и двете начални и двете крайни години - не се стряскай :) Има разминаване в отчитането на периода според Именника на хановете. Пише се (700/701 - 718/721)
It's not what you look at that matters - it's what you see...
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

701-721
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
Freckles
В началото бе словото

Мнение от Freckles »

sweet_green написа:Доколкото пише в моите теми - това подлежи на дискусия. Според някои е от 700 до 721, според др. от 701 до 721. Приемат се и двете начални и двете крайни години - не се стряскай :) Има разминаване в отчитането на периода според Именника на хановете. Пише се (700/701 - 718/721)

Мерси много :wink:
You know when you're a kid and catch bugs and put them
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...

Право, 2-ри курс, 13-та група
_Dimata_
От дъжд на вятър
Специалност: Политология ВТУ

Мнение от _Dimata_ »

На мен ми е интересно, темите за политическо и културно развитие дали ще ги разграничат, примерно ако се падне Симеон, абсурд за 4 часа да се напише и политическото и културното развитие
Samo Slabite Se Stremqt Kam Porqdak, Silnite Vladeqt HAOSA!!!
donatella
В началото бе словото

Мнение от donatella »

Здравейте!Има ли някой ,който ще посети курса по история организиран към СУ -от 7 юни до 15 юни ? :roll:
ss-man
В началото бе словото

Мнение от ss-man »

donatella написа:Здравейте!Има ли някой ,който ще посети курса по история организиран към СУ -от 7 юни до 15 юни ? :roll:

я разясни малко какъв е този курс. Има ли време и аз да се запиша и колко струва?
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

_Dimata_ написа:На мен ми е интересно, темите за политическо и културно развитие дали ще ги разграничат, примерно ако се падне Симеон, абсурд за 4 часа да се напише и политическото и културното развитие
Според мен е възможно и по този начин ще проверят точно колко добре умеем да подбираме и синтезираме най-ценното и необходимото от информацията, с която разполагаме ( тежко на тези, на които единствената информация в деня на изпита е на хартиен носител в джобен държател :lol: ), а не да се впускаме в излишни детайли.

Но пък като гледам какво е написал доц. Митев -> "Изпитната комисия трябва да формулира по-малки проблеми, за да се даде възможност те да бъдат разработени в рамките на 4 часа" ме навежда на мисълта, че може да има тема и един гол Златен век. :roll:
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

carved_inside написа: Но пък като гледам какво е написал доц. Митев -> "Изпитната комисия трябва да формулира по-малки проблеми, за да се даде възможност те да бъдат разработени в рамките на 4 часа" ме навежда на мисълта, че може да има тема и един гол Златен век. :roll:
Нищо ново. Винаги е била такава политиката на СУ. Раздробяват се темите,не се шашкайте ;)
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
donatella
В началото бе словото

Мнение от donatella »

Курс от 07.06 до 15.06.2008 г. - всеки ден от 9.00 до 14.00 ч. - СУ, 23 ауд.;.
Цена на курса: 350 лв. (пълни сираци се записват безплатно)

Записване и заплащане на таксата: 42 каб. на Исторически факултет, Ректорат, южно крило - всеки работен ден от 11.00 до 13.00 ч. и от 15.00 до 17.00 ч.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”