Работите ли? Какво

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

И на мен не ми допада това " промоутър". :roll: Обидно е, като ги знам какви са...Не е за всеки; плюс тва верно ако ме види някой познат - ще потъна от срам. :oops: Ама ако ти трябват пари и няма откъде - кво да правиш...Ако знаеш езици добре , има избор - можеш да взимаш преводи , да работиш като секретар , офис - мениджър и т.н.Поне това чета по обявите.
Аватар
Moll Flanders
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Moll Flanders »

Аз в момента съм офис мениджър в една фирма и работя по 5 часа от понеделник до петък за 200 лева. В същото време правя и промоции на Нестле и взимам същите пари за 9 дни работа. Незнам защо си мислите, че някъде ви чакат бюро и плаващо работно време.
Moll Flanders
kateto_v
В началото бе словото

Мнение от kateto_v »

аз също ще съм първи курс и по принцип "родителският съвет" се изказа, че поне в началото е по-добре да залагам сериозно на ученето и те ще се грижат за мен. само че на един студент, а и на всеки млад човек малко пари отгоре не биха му дошли в излишък. по принцип си работя всяко лято и нито ме мързи нито смятам че е срамно да бъдеш сервитьор, промоутър или нещо подобно. Подкрепъм Moll Flanders, че е по-срамно да разчиташ единствено на мама и тати. затова смятам да видя как стоят нещата със свободното време и ако имам достатъчно такова ( а предполагам че петък, събота и неделя ще са дни за 6маткане) не виждам нищо лошо да се занимавам с нещо по-полезно отколкото киснене по кафетата. може би всеки сам си решава. имам познати студенти, които от финансова гледна точка разчитат изцяло на себе си тъй като родителите им нямат възможност. И аз им се възхищавам, защото те никога не са се оплакали от нещо. И естесвено, че е най-добре дори и като студент да работиш по специалността си дори и за по малко парички, обаче като си първи или втори курс и още не си навлязъл в материята-как да станеш специалист-все пак трябва да се започне отнякъде, нали
Тимшел.Ти можеш!
Облак Огненозелен
В началото бе словото

Мнение от Облак Огненозелен »

аз пък съм детегледачка от една година.Супер яко:)
kateto_v
В началото бе словото

Мнение от kateto_v »

аз пък съм детегледачка от 10 години:))) просто сестра ми е с 10 години по-малка и доста се занимавам с нея, но не мога да си представя да работя това дори и почасово. Мисля че съм леко нервна и избухлива и по-добре да се пазя, за да мога да отгледами възпитам така както искам и моите деца един ден:)))макар че е весело, защото по този начин запазваш детето в себе си
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

По тая логика и аз съм детегледачка ( гледам сестра ми откакто се се родила преди 12 г.) :lol: само дето не ми плащат... :twisted:
Аватар
Moll Flanders
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Moll Flanders »

Това не се брои. И аз съм детегледачка вече 12 години, ама нито стаж ми го броят, нито ми плащат :cry:
Moll Flanders
Облак Огненозелен
В началото бе словото

е на мен ми броят и ми плащат и хич не съм 'спокойна',но лапето го гледам от 6месечно и родителите му са едни такива много готини и малко на късмет попаднах на тази работа
преди това работих месец и половина в една видеотека(ужасно ми беше) и 2 дни едва преживях в Макдоналд'с(е т'ва за мене е ада-по добре да бера тютюн отколкото там:))
user0
В началото бе словото

Мнение от user0 »

Облак Огненозелен написа:е на мен ми броят и ми плащат и хич не съм 'спокойна',но лапето го гледам от 6месечно и родителите му са едни такива много готини и малко на късмет попаднах на тази работа
преди това работих месец и половина в една видеотека(ужасно ми беше) и 2 дни едва преживях в Макдоналд'с(е т'ва за мене е ада-по добре да бера тютюн отколкото там:))

....да това за McDonalds си е вярно,все търсят хора(защо ли) :wink:
на всичко отгоре,с договор,то хубаво,но решиш ли да напуснеш-1 месец предупреждение,това онова,не е оферта :evil: Един вид-хванеш ли се и после някакво едно.. :roll:
Облак Огненозелен
В началото бе словото

ааа,не знам как издържат хората там,но лично мен въобще не ме устройваше.А има хора които много се забавляват там.Аз сега съм на работа,т.е. бебето спи,не мисля кога ще свърша,нито пък постоянно гледам към часовника.Докато за 2та кратки дни в ресторанта...леле,ужасно ми беше грубото отношение на по 'висшите',да чистя тоалетни,да мета Царирадско,да ми крещят разни,абе,не ми хареса.И това за лев и двайсе на час.Тц.И коато напуснах мениджърка ми каза,че испускам златен шанс за опит в международна компания и че никой друг не би ми плащал осигуровки само със средно и некви такива.За да работиш там се иска стабилна нагласа,здрави нерви и да си яко закъсал за работа
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

...и аз чух за разни подобни неща,даже от нашия факултет имаше 2 момичета работят там,обаче са си позарязали следването,(ФКНФ)сигурно има специалности,за които работата там е ок,като време и всичко,обаче зависи....а това за "гъвкаво" работно време си е.... :?
The empires of the future are the empires of the mind.
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Че какво срамно има в това да си промоутър? :shock: Бре тука тотално ме шашнахте.

Аз съм работила като преподавател по английски език, когато бях втори курс. Сега в момента съм в режим "търсене". Но съм капризна - искам да не ми се налага да пропускам упражнения, защото си държа на следването. Работа има много, но много малко оферти се срещат, които да влизат в графика на капризен студент редовно :D И така...търся си.

А за преподаването, много готина работа е като за студент редовно. Парите са нормални, макар че много варира във фирмите и според часовете, които взимаш. Времето е колкото и както си го направиш. Стига да можеш да преподаваш.
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Брей... Срамно било да си промоутър... Е аз като съм склададжия
трябва да ходя по улицата с маска, за да не ме познават хората, така
ли? Да си промоутър си има и плюсове - срещаш непрестанно нови хора, можеш да се забиваш с яки мацки, добиваш самочувствие да
говориш с непознати... А за плюсовете за работа в склад не ми се говори... Най- малкото чувството, когато разпишеш стока за няколко хилядарки, които само с твоя подпис се изплащат на фирмата е някак
си интересно... А и складовата документация е идентична с тази в офисите...
Аватар
Trysth
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Trysth »

Пич, я дай малко инфо за тая работа в склада, какво представлява, кви кинти и тн :)
mischle
В началото бе словото

Мнение от mischle »

Да това за работатат е доста актуална тема и за мен. Някой да има случайно нещо предвид. Ама нещо като 4 или в краен слу4ай 6h работен ден прес седмицата. Моля ви ако слу4аино не6то ви хрумне интересно пи6ете. Мерси!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”