Паган написа:Като става въпрос за някой народ
чистота и еднородност не е ли едно и също, бе, мушмул?!
Баси дебилите, баси тъпите животни!
Не, не е едно и също. Ако българите днес са същите, които са били преди 1300 години примерно, това е еднородност. Ако българите са се запазили като идентичност и се самоопределят като българи въпреки, че не са преки потомци на тези отпреди повече от 1300 години това е чистота, защото самоопределението е на българин, на българско. Това качество има морален аспект, не физически и точно то определя една нация, а не физическия ген. Ама на теб явно нещо като не е сдъвкано и след това изплюто не можеш да го въприемеш. С всеки изминало твое съобщение се убеждавам, че ти си от онези провинциални комплексарчета, на който целият свят им е крив и никога не виждат проблем в самиte себе си. А фактът, че се оправдаваш, че нещата във форума не били както преди 2-3 години показва, че живееш в миналото. Хората се развиват, форумът също. Ако не ти харесва - не пиши. С нищо не си повече от хората тук, че да ги обиждаш. В крайна сметка си мисля, че тук има интелигентни хора, които могат да постигнат някакъв консенсус с дискусия или дори спор.
П.С. Няма да репликирам евентуалната ти следващата обида, защото ми е през онази работа какво мислиш по въпроса и дали ще ме обиждаш. Живей си живота и уважавай другите, за да те уважават и те.