КСК 2008 - САМО история

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
simonavr
В началото бе словото

Re: КСК 2008 - САМО история

Мнение от simonavr »

ehhhhh ne poznavam nikoi , koito da hodi pri uchiteli ot SU....ima li nqkoi , koito poznava :P i primerno da dade edno ramo za izpita , ako nauchi:P
Аватар
kaamos
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил

Мнение от kaamos »

Здравейте, искам да ви питам колко пишете за причините за борба срещу Византия в темата за Асен и Петър и споменавате ли другите въстания преди тях (Петър Делян, Георги Войтех) и ако да - колко подробно? В моите материали нещо ми се струват прекалено дълги тези неща :roll:
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Аз лично започвам с увод, в който извеждам положението на Византия през 12 век. - управление на Комнините и начало на разложителния процес в империята. Нашествието на норманите, разбиването им от Алексий Врана, последвалото възкачване на Исак II Ангел. След това споменавам, че в това време потисканото с години напрежение можело всеки момент да избухне и че започнало ново голямо въстание на българите, завършило с успех. След това вече започвам изложението на самото въстание и натам е ясно. Не съм писал за предишните въстания, казаха ми, че се смята за отклонение от темата, ако се пише. Единственото място, където можело да се включат, е като алтернатива на моя увод, но бях настойчиво посъветван да си пиша увода, както го споменах... Успех!
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
Clandestine
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

explorer написа:В интерес на истината обаче информацията изтича няколко дни преди изпита, може дори едва деня преди него, но изтичане се получава... Досега е било така, няма резон сега да не се получи.
Това май не важи за всички учители. Но ще поживеем и ще видим, де. Ще ви кажа след изпита. :lol:
kaamos написа:Здравейте, искам да ви питам колко пишете за причините за борба срещу Византия в темата за Асен и Петър и споменавате ли другите въстания преди тях (Петър Делян, Георги Войтех) и ако да - колко подробно? В моите материали нещо ми се струват прекалено дълги тези неща :roll:
Ако са ти нещо повече от "бла-бла, освободителните движения имат своите прояви още през 11-ти век, като например въстанието на Самуиловия внук Петър Делян, това на болярина Георги Войтех, [тук ако те бива изреждаш още 1-2, мен примерно не ме бива и не ги помня]." значи наистина са прекалено дълги. :D
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
kaamos
В началото бе словото

Мнение от kaamos »

Лелее аз имам такива подробности за темната организация във Византия, пронията и как Алусиан предал Петър Делян :shock: :shock: Дано си прав, защото хич не ми се учат :x
Поне за ситуацията във Византия не трябва ли да кажа нещо?
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Е то в таз тема нали има за България под византийско...там пронията, промените в различните сфери, кръстоностните походи и т.н. ? :roll:
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
kaamos
В началото бе словото

Мнение от kaamos »

Ами в моите теми го има, но понеже нещо не съм много сигурна в материалите си, реших да ви питам, да не излезе, че се отклонявам от темата с 5 листа за тези неща :roll:
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

За неконтролирания растеж на прониите и увеличената самостоятелност на динатите трябва да се пише само в едно изречение и просто да се спомене, че има такова явление. Проследено е много добре в учебника на "Планета-3" в урока за възстановяване на българската държава, мисля, точката се казваше "Византия през XII век". А кръстоносните походи лично аз не съм ги писал, но определено ще се сметне за отклонение (говоря за Първи и Втори кръстоносен поход). При всички случаи е добре изложението да започва с изясняване на произхода на Асеневци (тезите за кумански, влашки, миксоварварски произход), социалния им статут, запазения съпротивителен дух и предавания боен опит сред населението. За отклонение се отнема до 1 единица, което не е малко, наистина :roll:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

хах цяла единица ли бе.. баси..
то от тук една единица..другата да е от "липса" на матриал в основните моменти и-и
айдеее - 4 :shock: хуу че съм кажи речи влязъл в унсс-то, иначе мноо щях да спека..
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

nadejda_mitova написа:Не знам за вас ама мен тези отклонения от темата започват да ме плашат... :oops:
Затова бъдете като мен, учете малко и - повярвайте - няма накъде да залитнете и да се отклоните в темите си. Освен в посока изхода на залата, разбира се (при малко по-различни обстоятелства). :D

За прониите изследователя добре го каза. :) Един кратък абзац за положението във Византия по това време е повече от достатъчен. Иначе аз походите ги споменавам... Ама споменавам е точната дума, не подробности... Все пак случая с предложената на кръстоносците войска бих го сложил...
Аватар
sweet_green
В началото бе словото

Мнение от sweet_green »

А по принцип...как смятате да си пишете изворите??? Чух, че не се изисквало да се изреждат в началото в отделен абзац, но мн се държало да са посочени подробно в изложението - за всяко отделно нещо откъде се взема информацията. Мнения по въпроса :) ???
Аз сериозно се зачудвам как хем да си посъкратя нещата, хем да не изпусна някоя дребна, но ключова подробност :roll:
It's not what you look at that matters - it's what you see...
_Dimata_
От дъжд на вятър
Специалност: Политология ВТУ

Мнение от _Dimata_ »

Аз смятам изворите да ги пиша в хода на темата, примерно след някое по важно събитие, сведения за него дава еди си кой :wink:
Samo Slabite Se Stremqt Kam Porqdak, Silnite Vladeqt HAOSA!!!
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

_Dimata_ написа:Аз смятам изворите да ги пиша в хода на темата, примерно след някое по важно събитие, сведения за него дава еди си кой :wink:
Точно тъй. :)
inna
От дъжд на вятър

Мнение от inna »

simonavr написа:ehhhhh ne poznavam nikoi , koito da hodi pri uchiteli ot SU....ima li nqkoi , koito poznava :P i primerno da dade edno ramo za izpita , ako nauchi:P

Аз ходих при трима отделни, за всеки период :wink: Познавам още две момичета, които ходят при същите. Познавам и момиче, което миналата година е ходила, а изобщо дори не са я приели нищо в СУ. Питала съм професорите, другите момичета също са ги питали: нищо не се казва, уверявам ви. Затова и попитах: за кого според вас е предназначена информацията, ако изтича. Е, със сигурност не е за тези, които се възползват от услугите на преподавателите. Единственото, което се е казало, е че например някои точки и части от темите няма да присъстват и ще са съкратени. Казват и отделни теми от всеки раздел, на които трябва да се наблегне просто защото са основни събития и със сигурност ще ги има в купчинката...Но не смятам, че някой трябва да е предубеден в честността на изпита чак толкова :wink:
andro
В началото бе словото

Мнение от andro »

И ако не е тайна колко пари ти коства да ходиш при преподаватели от СУ и то 3-ма? :roll:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”