КСК 2008 - САМО история
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2008 - САМО история
Аз мисля, че Априлско въстание и Руско-турска война няма да се паднат, доколкото знам и досега не са се падали. Така че за тях май няма смисъл да се готвим.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Опа, грешка. Априлското въстание се е падало през 2005, ама за Руско-турската почти съм сигурен, че няма и да фигурира в списъка на избраните теми за теглене.
Да бе така си е. Просто лично мнение. А пък и шанс винаги има. Остава само да си чакаме и да разчитаме на късмета си.
На 18. Аз знаеш ли как го помня. Роден е на 6 или 18 юли (стар и нов стил) и е обесен на 6 или 18 февруари (стар и нов стил). А пък годините- 1837 като обърнеш последните две цифри на рождената дата, става годината на смъртта-1873.
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
babangida, по същия начин съм ги запомнил!
А за Руско-турската - чак не ми се вярва да се падне, а и говорих с хора, които са ходили на курса в СУ тази година - отново, както и предни години, не са им я предали и никакви материали не са им дали за нея - много е красноречиво отношението им към темата 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
И на мен не ми се вярва да е Руско-турската,но нека не говорим много да не стане като с Антиосманските-говореше се че не я дават и хоп-падна се.Затова-от СУ може да се очаква всичко-даже и Втора световна,колкото и не ми се иска.
Право, 1-ви поток, 4-та група
Ми аз съм от Софийския и си следя общо взето... 
Nessun dorma, nessun dorma!
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Абе спокойно, да изчакаме 11-ти - после темата ще стане сигурно с 30-40 страници по-голяма от коментари за темите
Можем да се надяваме, че няма да има неприятни изненади и това е. Аз вече се убедих, че трябва по-спокойно да се кара - че ако психясаме още на предварителния, какво ли ще се случи на редовния 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Бтв и аз имам един въпрос седнали или легнали учите темите? Че нещо ученическите ми навици бягатsharovski написа:Аз почнах с преговора и смятам до 10 май да съм научил 17-те теми от Средновековие и Възраждане...на ден едва преговарям 1 тема...ама все уча вечер и не се получава нещо...сега съм на темата за Самуил...ама тея факти много ме мъчат и имената на византийците...я кажете как учите вие темите, с писане става то ама мен ме мързи...смятам да си лепя плановете по стената в стаята
- n_power
- В началото бе словото
Footman, забавен ти е въпроса,на мен са ми казвали,че като си легнал ти се развалят очите,отколкото като си седнал,също в седнало положение концентрацията е по-висока...а и легнал на мен много ми се доспива.
Кажете наистина ли подготвящите в СУ не са давали материяли за руско-турската?
Кажете наистина ли подготвящите в СУ не са давали материяли за руско-турската?
- Clandestine
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Давали са.n_power написа:Кажете наистина ли подготвящите в СУ не са давали материяли за руско-турската?
Познавам човек на курс в СУ - е*ати насоката са дали преди изпита.
"Преговаряйте.................................всичко."
Е как да не се накефиш просто!
Come, my raven, it could be a lark.
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Седнала на дивана ги уча,чета и преповтарям по няколко пъти,оцветявам си ги с едни цветни маркери по-важните неща.Няколко пъти опитах да уча легнала,но резултатът беше-сън!
А за Руско-турската на мен ми дадоха темичка,така че си я имам,но още не съм я минала нея,че не ми е от най-любимите!
А за Руско-турската на мен ми дадоха темичка,така че си я имам,но още не съм я минала нея,че не ми е от най-любимите!
Право, 1-ви поток, 4-та група
Така е, но пък аз като седя повече седнал ми е дискомфортно... става дума за учене де... за други неща си седя на масата.n_power написа:Footman, забавен ти е въпроса,на мен са ми казвали,че като си легнал ти се развалят очите,отколкото като си седнал,също в седнало положение концентрацията е по-висока...а и легнал на мен много ми се доспива.