За и против смъртното наказание
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: За и против смъртното наказание
Е да, и на мен ми се виждат прекалено малко пари, за да може да се издържа човек, пък бил той и затворник. И все пак те не живеят в най-дивия лукс, та едва ли се харчат големи пари за тях. При положение, че чукат камъни и прочие - сигурно държавата ги е налегнала така, че да си избие разходите
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Плевенският затвор всъшност си е баш лукс. Познавам един полицай, който ми е разказвал. Вътре всяка стая си има цветен телевизор с кабелна телевизия, имат си доста добре оборудван фитнес център, хубава библиотека, която предлага курсове по езици и т.н. Вярно, че това е само един от многото, та 100% не пада луд харч по затворниците. Аз обаче съм леееко краен и мисля, че те, затворниците, са тези които трябва да ни строят примерно пътищата (под строг контрол - полицейски и контрол за качеството), а не да се дава тази работа (и съответно пари) на безработни мързеливци, които са с по 2 леви ръце и никога не си вършат работата като хората.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Не звучи зле...Don Horhe написа:Аз обаче съм леееко краен и мисля, че те, затворниците, са тези които трябва да ни строят примерно пътищата (под строг контрол - полицейски и контрол за качеството), а не да се дава тази работа (и съответно пари) на безработни мързеливци, които са с по 2 леви ръце и никога не си вършат работата като хората.
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Edit Bers:
Двете теми "За и против см. наказание" и "За или против см. наказание" бяха сляти. Моля, проверявайте темите преди да пускате нови.
Двете теми "За и против см. наказание" и "За или против см. наказание" бяха сляти. Моля, проверявайте темите преди да пускате нови.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Казвали са ми, не знам до колко е вярно, че в Калифорния при 3 осъждания влизаш в затвора за цял живот. Може първите два пъти да са изнасилване и побой, ако третия път дори бонбонче откраднеш и те хванат, отиваш на топло. Защо това е прекрасно? Ами при положение, че вече 2 пъти си бил наказван и не ти е дошъл акъла, става ясно, че превъзпитаване е невъзможно и ти само пречиш на обществото. Съответно те махат от него за винаги. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По тая логика всички щяхме да останем без езици
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
"За" смъртното наказание съм.
Вярно е ,че вид наказание има за цел да "превъзпита" извършителя на престъпление, но има престъпления и престъпления. 1 е да ограбиш магазин, друго е да убиеш дете, да изнасилваш ...и после ти дават някакви си смешни там...7-8 години.
Толкова ли струва животът на чието и да е дете?
Ненормална ни е държавата,сериозно.
Вярно е ,че вид наказание има за цел да "превъзпита" извършителя на престъпление, но има престъпления и престъпления. 1 е да ограбиш магазин, друго е да убиеш дете, да изнасилваш ...и после ти дават някакви си смешни там...7-8 години.
Толкова ли струва животът на чието и да е дете?
Ненормална ни е държавата,сериозно.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Не бих казал, че 7-8 години са смешни.
Едно е на цифри да се пресмята, друго е да се излежат.
Поне така мисля.
Поне така мисля.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
Съотнесени към убито или изнасилено дете например.Ами малко са.Бавария написа:Не бих казал, че 7-8 години са смешни.
Поне така мисля.
Като станеш родител, живот и здраве, ще мислиш същото
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има и друг момент - доживотният затвор, особено в тежки условия, е по-гадно наказание от смъртната присъда, а някои заслужават по-лоши неща от смъртта. Оня изрод в Австрия например бих го тикнал в собственоръчно направения от него затвор с височина 1,70м, бих извадил всички остри предмети, за да не вземе да си позволи лукса и наглостта да се самоубие, бих му давал минимални дажби храна и бих му взел телевизора, всички книги и т. н. Като почне да буйства - сам си е направил стая с тапицирани стени, нека си я ползва!
Йозеф Фрицл, пожелавам ти да изгниеш бавно и да умреш мъчително след много години!
Йозеф Фрицл, пожелавам ти да изгниеш бавно и да умреш мъчително след много години!
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
Да, случаят с тоя направо ме втрещиpora_e_priqtel написа:Има и друг момент - доживотният затвор, особено в тежки условия, е по-гадно наказание от смъртната присъда, а някои заслужават по-лоши неща от смъртта. Оня изрод в Австрия например бих го тикнал в собственоръчно направения от него затвор с височина 1,70м, бих извадил всички остри предмети, за да не вземе да си позволи лукса и наглостта да се самоубие, бих му давал минимални дажби храна и бих му взел телевизора, всички книги и т. н. Като почне да буйства - сам си е направил стая с тапицирани стени, нека си я ползва!![]()
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Още не е почнал процесът, те са го заловили в събота. В понеделник все за него писах
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Определено дългогодишният или доживотният затвор при лоши условия са по-тежки наказания от смъртната присъда, а също и по-удачни според мен.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Подкрепям напълно. И макар и да съм твърдо против смъртното наказание съм твърдо против и затвор с кабелна телевизия, удобно легло, компютър, интернет и т.н. Макар и както казва Дон Кихот "Свободата, Санчо, е най - важното нещо" и не само той, не мога да се съглася, че един изверг заслужава телевизия в затвора, при положение, че в нашата бедна държава има десетки хиляди хорица, които всеки ден треперят при мисълта, че старите им телевизори "Велико Търново" или "София" всеки момент ще предадат богу дух.THE_PARASITE написа:Определено дългогодишният или доживотният затвор при лоши условия са по-тежки наказания от смъртната присъда, а също и по-удачни според мен.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...