Каква е вашата власт?
Re: Каква е вашата власт?
не става въпрос за "власт", а за политически права. по общо правило всеки един от нас ги притежава, но въпросът е до колко се възползва от тях...
Ubi concordia, ibi victoria!
То си зависи от него! Иначе ще станем като феминистките - имаме права, ама само на хартия! Искаме позитивна дискриминация, само тя ще ни даде истински права! 
Nessun dorma, nessun dorma!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Сега ако дадеш определение на "позитивна дискриминация" цена няма да имаш 
Що, Гуглата не работи ли?
Хинт: Защо е най-кофти да си бял непедерастичен мъж в САЩ?
Хинт: Защо е най-кофти да си бял непедерастичен мъж в САЩ?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе да ти кажа докато бях в САЩ не ме беше яд, че съм бял, непедерастичен мъж 
Иначе схванах идеята, признавам, че терминът ми прозвуча объркващо
За улеснение на непросветените като мен до преди малко - цитат от Уикипедия:
Обратна дискриминация, наричана още "позитивна", се предприема като противодействие срещу дискриминацията за групи, подложени по-рано на неравностойно отношение. При позитивна дискриминация се подкрепят дискриминираните по-рано групи (най-често жените и малцинствата) за сметка на исторически доминиралите групи, като се използват критерии, които обикновено не са свързани с професионални прояви или възможности, с цел да се обърне предишния модел на дискриминация. Тя може да се насочва или към всички членове на дадена група (например жените изобщо), или само към отделни индивиди, които са били дискриминирани. Целта на позитивната дискриминация е да създаде социален комфорт, равни възможности за всички и компенсация на нанесените по-рано щети. Тя се прилага внимателно и за определен срок от време, докато се възстанови равновесието, за да не се наруши отново социалният баланс.
Иначе схванах идеята, признавам, че терминът ми прозвуча объркващо
За улеснение на непросветените като мен до преди малко - цитат от Уикипедия:
Обратна дискриминация, наричана още "позитивна", се предприема като противодействие срещу дискриминацията за групи, подложени по-рано на неравностойно отношение. При позитивна дискриминация се подкрепят дискриминираните по-рано групи (най-често жените и малцинствата) за сметка на исторически доминиралите групи, като се използват критерии, които обикновено не са свързани с професионални прояви или възможности, с цел да се обърне предишния модел на дискриминация. Тя може да се насочва или към всички членове на дадена група (например жените изобщо), или само към отделни индивиди, които са били дискриминирани. Целта на позитивната дискриминация е да създаде социален комфорт, равни възможности за всички и компенсация на нанесените по-рано щети. Тя се прилага внимателно и за определен срок от време, докато се възстанови равновесието, за да не се наруши отново социалният баланс.
ако не се лъжа, терминът е "affirmative action"...
Ubi concordia, ibi victoria!
Аз го знам буквално: positive discrimination... 
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Това с тази дискриминация е голяма простотия. В ЮАР го въведоха, и вижте колко зле станаха, за 12 години разрушиха това, което беше направено за 90...
Щом има узаконена дискриминация, винаги става така, дори и да е добра като замисъл. Унищожава конкуренцията, например.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Хубаво е да знам,че мога да тегля патрона собственоръчно на всеки,дори и на себе си 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По принцип винаги можеш, стига да имаш ръце и огнестрелно оръжие
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Да, активно се боря според вижданията си, особено срещу разни типове, които си мислят, че проблемите им се коренят в "циганите и турците". ПримерноMethuselah написа:Всички псуват колко ни е трагична държавата.
Като обикновени граждани, какво можете да направите по въпроса?
Пука ли ви въобще, гласувате ли, ходите ли по митинги, подписвате ли петиции, създавате ли терористични организации, които се борят с това, което ви дразни (цигани и турци примерно). Борите ли се активно в някой форум да убедите хората да гласуват... ?
Какво прави всеки от вас за доброто на държавата?
Моето мнение е че най-голямата ми власт е в гласуването, затова няма да пропусна. Всичко друго ми се струва че няма да доведе до никъде в общия случай.