Възкръсна ли Христос?

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Вярвате ли че Христос възкръсна?

Да, що за въпрос! Вярвам в Бога!
4
20%
Да, възможно е, но не съм убеден...
4
20%
Да или не - няма значение, традиция е да се казва.
7
35%
Не, не мисля, че нещо подобно е възможно!
1
5%
Не и ми се струва глупаво да се повтаря!
2
10%
Не, глупости! Не вярвам в Бог!
2
10%

Общо гласове: 20

Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Възкръсна ли Христос?

Мнение от phoebe »

Аз не казвам нищо за верността на думите ти, а просто, че не можеш да знаеш какво ще стане.
Освен ако нямаш машина на времето в мазето ;)
Аз обичам да се оповавам на факти при такива прогнози, а тия дето имам са следните: държавите с най-бързо нарастващо население са Индия/Китай, където християнството е далеч от преобладаваща религия. Европа е застаряваща, а процентът на конвертнати мюсюлмани също е много голям (Скандинавия например, над 1 млн са вече, т.нар. от един журналист Викингите на Аллах (много ме дразни тоя превод на думата) ). Най-бързо разпостраняващата се религия в света, пак е исляма. Само факти.
medicate, medicate
Аватар
charming
Драскач

Мнение от charming »

Няма какво да се коментира исляма и въобще другите религии имайки впредвид темата на форума . Темата е християнството и се чудя защо се спори толкова на тази тема ???????.Ето разликата ... едва ли има мюсюлманин ,който така да се колебае във вяратата си и истинността за тази вяра.Докато ние сме просто смешни ,ако се загледате как спорим сами по между си :!: Жалко е.... нелепо е .... Вземете прогледнете... или замълчете ,когато просто трябва. :roll:
Нека първо да живеем,а после да философстваме

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

charming написа:Няма какво да се коментира исляма и въобще другите религии имайки впредвид темата на форума . Темата е християнството и се чудя защо се спори толкова на тази тема ???????.Ето разликата ... едва ли има мюсюлманин ,който така да се колебае във вяратата си и истинността за тази вяра.Докато ние сме просто смешни ,ако се загледате как спорим сами по между си :!: Жалко е.... нелепо е .... Вземете прогледнете... или замълчете ,когато просто трябва. :roll:
Християнския фанатизъм си е като мюсюлманския, но с няколко дребни разлики, не сме толкова зле кристияните, колкото ти се струва...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

С всеки изминал ден си затвърждавам мнението, че за тези неща (религия) не трябва да се говори.
Тя е строго индивидуална за всеки, всеки има различни виждания за нея и не е уместно да се съпоставя и коментира.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Това не е правилно за мен. Ако не говориш за тези неща, няма как да разбереш другите, които примерно не са от твоята вяра. А така се пораждат недоразумения, водещи до по-страшни последствия.
medicate, medicate
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

От постовете ви така и не разбрах, според вас Той възкръснал ли е или не? :roll:
Nessun dorma, nessun dorma!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

За него няма исторически данни да е съществувал, ти питаш за възкресение.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Don Horhe написа:За него няма исторически данни да е съществувал, ти питаш за възкресение.

За Неговото съществуване има не по-малко исторически данни, отколкото за канджито на аватара ти, така че ама много усилено те моля да престанеш да се правиш на интересен и да приемеш очевидното - вярващи има и те не се нуждаят от теб.
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Първо, това не е канджи, а хандзъ, щом се правим на интересни. Ако със споменаването на историческите сведения за йероглифа всъшност искаш да кажеш сведения за предполагаемата личност, която стои зад светогледа, който този йероглиф символизира, още от сега мога да ти кажа, че историческата личност има малко общо с митичната. Но аз не съм тръгнал да защитавам неговото съществуване или несъществуване.
Би ли бил така добър да:
1)Ми предоставиш достоверни исторически сведения за съществуването на Христос (Библията не се брои, още от сега ти казвам)?
2)Покажеш къде точно казвам, че някой има нужда от мен?
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Don Horhe написа:Първо, това не е канджи, а хандзъ, щом се правим на интересни.

Ти ще кажеш и че не се чете "мичи", но това пак няма да е вярно. Поне не съвсем.
Би ли бил така добър да:
1)Ми предоставиш достоверни исторически сведения за съществуването на Христос (Библията не се брои, още от сега ти казвам)?
2)Покажеш къде точно казвам, че някой има нужда от мен?
1) Не, не бих бил така добър.
2) Някой има нужда от теб? И ти си го написал? Колко егоцентично! И защо аз трябва да го знам?
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Boromir написа:
Don Horhe написа:За него няма исторически данни да е съществувал, ти питаш за възкресение.

За Неговото съществуване има не по-малко исторически данни, отколкото за канджито на аватара ти, така че ама много усилено те моля да престанеш да се правиш на интересен и да приемеш очевидното - вярващи има и те не се нуждаят от теб.
...
Някой има нужда от теб? И ти си го написал? Колко егоцентично! И защо аз трябва да го знам?
Щом според теб трябва да приема този факт, значи първоначално трябва да вярвам в противоположното. Когато обвиняваш някого в нещо, няма да е зле да си подкрепяш тезата с някакви доказателства, които ти очевадно нямаш. За това ще те помоля да си замълчиш точно по този въпрос.
1) Не, не бих бил така добър.
Пак същото. Като не можеш да си подкрепиш тезата с доказателства, тя се превръща в празни приказки.
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Виж какво, пиле, АЗ съм вярващ и нямам и най-малка нужда от ТЕБ, ето ти чудесно доказателство.

А като си допуснал такива недопустими за гражданин на християнска държава дупки в общата си култура, че никога да не си отделил каквато и да е част от иначе така себеутвърдителните си мисловни процеси на простия въпрос "Имало ли е човек на име Иисус или не?", защо аз да губя от своето време и ресурси да те уча на нещо, дето бунтовното ти съзнание трябва да е осмислило преди години? М?

Стига пълнил темата с флуд, иди в ъгъла за невярващи и се успокой. Времето за така смущаващото те "Христос возкресе!" мина, имаш цяла година да си прав за себе си.
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Boromir написа:Виж какво, пиле, АЗ съм вярващ и нямам и най-малка нужда от ТЕБ, ето ти чудесно доказателство.
Никога не съм твърдял обратното, пиле.
А като си допуснал такива недопустими за гражданин на християнска държава дупки в общата си култура, че никога да не си отделил каквато и да е част от иначе така себеутвърдителните си мисловни процеси на простия въпрос "Имало ли е човек на име Иисус или не?", защо аз да губя от своето време и ресурси да те уча на нещо, дето бунтовното ти съзнание трябва да е осмислило преди години? М?
http://www.bandoli.no/historicalrecords.htm
Едно от малкото, за ползващите английски. Мога да дам още много, но едва ли си заслужава.
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Стига пълнил темата с флуд, иди в ъгъла за невярващи и се успокой. Времето за така смущаващото те "Христос возкресе!" мина, имаш цяла година да си прав за себе си.
Изображение
Аватар
charming
Драскач

Мнение от charming »

Бавария написа:С всеки изминал ден си затвърждавам мнението, че за тези неща (религия) не трябва да се говори.
Тя е строго индивидуална за всеки, всеки има различни виждания за нея и не е уместно да се съпоставя и коментира.

Мисля че си прав !
Нека първо да живеем,а после да философстваме

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943
Заключено

Обратно към “Потребители”