КСК 2008 - САМО история
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2008 - САМО история
добра идея е да се обградиш с разни листчета, на които пише трудните имена или пък години, но за цели планове не знам, трябва да пробваш
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Важното е да пишете. Никой няма да ви се смее, ако имате примерно 2ка на написан материал, по-добре е от колкото двойка на празен лист. Пък стават и чудеса 
medicate, medicate
Да, и аз така смятам, поне да положиш някакви усилия, а в повечето случи - дават резултат 
-
ivailo_vasilev
- В началото бе словото
Здравейте ! Някой може ли да ми каже как да проверя в коя стая съм разпределен ?
Предварително 10х
Предварително 10х
Никой не може да ти направи това, което сам си направиш !
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
За стаята ще трябва да изчакаш - никой още не знае, ще се качи приложение на сайта, от което с входящия номер и ЕГН ще си намериш разпределението (поне така е било досега). Sharovski, аз лично уча само като ги чета и преповтарям. Общо взето на първо четене си маркирам основните моменти с някакъв цвят (това ми стана навик покрай литературата в ОТ, където ходя на курс), годините също и цитатите от извори и историци. След това започвам всеки компонент от темата да го чета по два пъти, като след второто четене се проверявам (в мисловна форма
) какво съм запомнил. След това продължавам напред и така до края. Накрая се връщам за последен път и чета само маркираните с цветно думи, години, цитати и по тях възстановявам темата, след което съм си направил за всяка тема план и хронологическа таблица - изчитам ги, проверявам дали знам какво точно трябва да се напише и водя темата за преговорена. И аз, както и ти, отделям по ден на тема. Няма да изуча всичко за предварителния - на 6-ти май ще приключа с Трета българска държава, след което в трите дни до изпита само с маркираните теми набързо ще мина всеки един от периодите за по един ден. Резултатът - на 11-ти 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- n_power
- В началото бе словото
Ако може,да се подчертае от админ. (или от някой друг),че вече е решено - В СУ ЩЕ СЕ ТЕГЛЯТ ДВЕ ПРОИЗВОЛНИ ТЕМИ ОТ ВСИЧКИ.Следователно е безмислено да коментираме коя е "по-важна" тема и коя - не,понеже всичко ще упре до късмет.
П.П. Не ми се вярва хората които проверяват да "урязват или да са по-благосклонни" към работите.Може и на някой да му прозвочи наивно,но вярвам в обективността на проверяващия.И предварително да кажа за бъдещите "изненадани" които са написали "всичко" - обърнете внимание освен на фактологията и на структората на темата,хронологията и правописа.Общо казано - стила на писане играе много важна роля в оценяването!
Късмет на всички.

П.П. Не ми се вярва хората които проверяват да "урязват или да са по-благосклонни" към работите.Може и на някой да му прозвочи наивно,но вярвам в обективността на проверяващия.И предварително да кажа за бъдещите "изненадани" които са написали "всичко" - обърнете внимание освен на фактологията и на структората на темата,хронологията и правописа.Общо казано - стила на писане играе много важна роля в оценяването!
Късмет на всички.
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Съгласявам се с n_power, освен в два пункта. Всички теми е много общо понятие: от СУ дефинират 18 проблемни въпроса. Формулирането на всички теми по тези въпроси може да означава както 18, така и 28 въпроса, тъй като "всички теми" може да означава както теми от всеки въпрос, така и всички възможни (което е малко по-различно). Но това не е от чак толкова голямо значение. Второто е обективността на проверяващия - гарантирам, че от проверител до проверител разликата е огромна. Лично аз съм се готвил при проверяващ от 25 години писмени работи по история в СУ човек и той ми е посочвал безумни примери, за които се остраняват съответно 0,25, 0,50 и т.н. стотни от оценката. Така че - пожелавам ви и благосклонен проверяващ. И да - важен е стилът на писане, трябва да съдържа необходимата терминология и да е научно издържан, но без да се усложнява неаргументирано изказът. А че късметът също играе роля - играе, така че КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Споко, зайци! Не се шашкайте, ще умрете млади! Все пак има комисии, по двама проверители и накрая - арбитри! Много мина, малко остана и гледайте да не се побъркате накрая като някои... 
Nessun dorma, nessun dorma!
Малеее хора давайте го по - полека : /
Не се шашкайте толкова, все пак имате избор между 2 теми, които предполагам няма да се паднат от един и същи период
Споко ще мине изпита, но наистина ви пожелавам някой готин проверяващ ...
Не се шашкайте толкова, все пак имате избор между 2 теми, които предполагам няма да се паднат от един и същи период
Споко ще мине изпита, но наистина ви пожелавам някой готин проверяващ ...
Да ви попитам.Според вас каква е вероятността да се падне темата за Каравелов и Левски на тазгодишния предварителен изпит?Никаква или същата накто на другите теми?
на темата за априлското възстание трябва ли да се пише относно ракцията в западните държави по повод избухналото възстание
на темата за априлското възстание трябва ли да се пише относно ракцията в западните държави по повод избухналото възстание
Аз съм млада прахусмокачка, търся своя голям боклук в живота
Никаква 
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Neznaiko, вероятността да се падне темата за Каравелов и Левски е колкото тази и за другите теми, но лично аз не вярвам да изтеглят нея
А за Априлското въстание - да, трябва да се пише за международния отзвук - при мен е 2 стр. - по-известните имена, брошурата на Гладстон, думите на В.Юго за "империите, които убиват" и т.н.
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Мерси за отговрите. и при мене е 2 страници на ОТ и почвам да ги уча.Мислих, че мога да си ги спестя
Аз съм млада прахусмокачка, търся своя голям боклук в живота
Explorer, мислиш ли, че времето ти ще стигне да изпишеш всички писатели, поети, общественици и политици, които се застъпват за българската националноосвободителна кауза и коментарите им относно въстанието. Не знам, ако подготовка за въстание и ход на въстанието са ти малки, може и да ти стигне. А в моята тема я има и Цариградската конференция.
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Е, сигурно няма да ми стигне, ама има някои основни, които трябва да се споменат, като тези, които изброих по-горе. А иначе за Цариградската посланическа конференция - тя се пише в темата за Руско-турската война.
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група