Олимпиадата по български език и литература

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Олимпиадата по български език и литература

Мнение от Blood Countess »

Няма да ви дадат да ползвате текстовете. Това е жестоката действителност. :| Хайде успех на всички и горе главата. Дори да не станете Лауреати, това е едно много хубаво и полезно упраженение за истинския изпит, където се минава значително по - леко :wink: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

И на нас в Русе ни казаха резултатите средата на седмицата. имам 5.25 :cry: много жалко, но от друга страна ми падна камък от сърцето защото сега ще уча цитати по-спокойно за изпита в СУ вместо да се тормозя как ще сколасам.
да не забравите да кажете каква е била темата (темите, ама мен ме интересува само съчинението) :)
успех на всички
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Ardjet
В началото бе словото

Мнение от Ardjet »

Еееееее много исках да се запознаем в Казанлък,ама за жалост няма :cry: Иначе нямаш проблем темите ще ги разберетe веднага :wink: :albino:
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

то и аз така, но ще остане за друг път. животът е пред нас :D
ти какво искаш да учиш всъщност?
аз съм родена влюбена във филологията, така че само трбявда да реша какво искам да уча най-много - чешки, румънски или да карам по мързелевата и да си уча българска филология като добро дете. е, то зависи и какво ще ме приемат, но ако бала не ми стигне за БФ няма да стигне и за останалите така че...аз ще сядам да уча по история, че там чакам да разбера дали с моето 5.50 ще отида на националната във Враца.
Ardjet
В началото бе словото

Мнение от Ardjet »

Ммм то и аз филология искам,само че от по-"изчанчените" демек японистика :P Ммм дано поне с историята успееш :wink: Ама за кво ти е история за кандидатстване във филология??Или е просто резервен вариант? :albino:
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

Ами там е проблимът, че изобщо не съм искала да кандидатствам с история. даже за олимпиадата изобщо не бях учила, защото беше денят преди българския и я пренебрегнах, но явно такава ми била съдбата. накрая без да искам ще вляза право каквато е мечтата на наште, май :D а аз чета по история, защото госпожата мн трудно пише 6, а ще ми трябва за дипломата щом ще ставам филолог. и от време на време ми е интересно, но определено бих предпочела да уча езици (е,за мен японския е твърде екзотичен. бих предпочела нещо по-класическо и славянско. просто харесвам Прага и Санкт Петербург :D )
айде учи по литература и успех на олимпиадата на всички!
Аватар
sweet_green
В началото бе словото

Мнение от sweet_green »

Хе-хеее... Аз се бях поядосала малко,защото за първа година имам под 5,50 на втори кръг на олимпиадата (това се казва късмет - точно когато ми трябва хубав резултат...), но като чета, че на национален се включват Антон Страшимиров, Никола Фурнаджиев, "Антихрист"... Май ми олекна,че няма да се занимавам с тях. :D Не съм сигурна дали изобщо в училище ще смогнем да вземем задължителния материал, за допълнителен - дума да не става.... За пореден път се убеждавам, че във всяко преживяване има дъга от емоции... :read2: :toothy2:
Иначе - успех на всички, които са си заслужили раходката до Казанлък! :notworthy: Ще чакаме отзиви за събитието! Ползотворно и вдъхновено писане!
It's not what you look at that matters - it's what you see...
titi_wink_
В началото бе словото

Мнение от titi_wink_ »

И аз отивам в Казанлък :cheers: Успех на всички останали! Има ли яснота по въпроса все още ли само т.нар. "лауреат" ще има "килипир" от цялата олимпиадска история или ... :?: :!:
"Няма вяра, няма страх от Бога. Океан от катран е залял брега цял."
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

titi_wink_ написа:И аз отивам в Казанлък :cheers: Успех на всички останали! Има ли яснота по въпроса все още ли само т.нар. "лауреат" ще има "килипир" от цялата олимпиадска история или ... :?: :!:
Само лауреатите се облажват... :(
Come, my raven, it could be a lark.
moon_child
В началото бе словото

Мнение от moon_child »

Clandestine написа:
titi_wink_ написа: Само лауреатите се облажват... :(
Но всички ще си направим един хубав купон по този повод и ще имаме малко основание да се чувстваме по-умни :) :lol: това не ви ли стига :shock:
Човек, който търси мъдрост, може да се нарече умен, но ако мисли, че я е намерил, е безумен.
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

moon_child написа: Но всички ще си направим един хубав купон по този повод и ще имаме малко основание да се чувстваме по-умни :) :lol: това не ви ли стига :shock:
На мен ми стига.
:D
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

"Нямам" си друга работа и ще питам... като се паднаха на 2-ри кръг Йовков и Далчев, значи е горе-долу логично на трети да не се падат те.. нали? :D
(Не ми се пише за нито един от двамата...пак)
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

2ри кръг е регионален... т.е. темата е от местния РИО на МОН.
На националния кръг темата е от МОН... така че учи си за Далчев и Йовков, за да няма изненанди...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
moon_child
В началото бе словото

Мнение от moon_child »

Едва ли ще се паднат пак.На мен ми се струва,че ще се падне автор от 11. клас, пък и тази година има 130 годишнина от раждането на Яворов ;) :!:
Човек, който търси мъдрост, може да се нарече умен, но ако мисли, че я е намерил, е безумен.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

OK, КАЗВАМ ГО ЗА ПЪРВИ И ПОСЛЕДЕН ПЪТ - ТОВА СА Г Л У П О С Т И. ГЛУПОСТИ! НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЯ ГОДИНА Е, КАКВИ ГОДИШНИНИ ИМА И ДАЛИ НЕЩО СЕ Е ПАДНАЛО ВЧЕРА. ЕДИНСТВЕНОТО, ОТ КОЕТО ЗАВИСЯТ ЗАГЛАВИЯТА В ПЛИКОВЕТЕ Е ВЪОБРАЖЕНИЕТО НА КОМИСИЯТА ВЕЧЕРТА ПРЕДИ ИЗПИТА! ТАКА ЧЕ СПРЕТЕ ДА СИ ПРАВИТЕ СМЕТКИТЕ БЕЗ КРЪЧМАРЯ И СИ СЯДАЙТЕ НА ЗАДНИЦИТЕ ДА УЧИТЕ!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”