КСК 2008 - САМО история

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
andro
В началото бе словото

Re: КСК 2008 - САМО история

Мнение от andro »

честито :wink:
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Крайната цел е София. Там успехите са от най-голямо значение, поне за мен.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Поздравления за оценката, babangida! Добре че си момче, че избиваш всяка мисъл за конкуренция ;) Успех и на 11.!
Don't think you are, know you are!
Аватар
Neznaiko
В началото бе словото

Мнение от Neznaiko »

_Dimata_ написа:И аз съм тъй :lol: Реших да си преговарям предимно Средновековието ако случайно се падне да го знам перфектно, обаче падне ли се Възраждане ставам и заминавам :mrgreen:
Дали да ти вярвам? То и аз съм общо взето така но смятам да науча добре и всички теми от въздраждането без просветата и създаването на училищната мрежа
Аз съм млада прахусмокачка, търся своя голям боклук в живота
_Dimata_
От дъжд на вятър
Специалност: Политология ВТУ
Курс: първи

Мнение от _Dimata_ »

пууу как можа да го събереш в устата си :mrgreen: пепел ти на устата не искам Паисий :bounce:
Samo Slabite Se Stremqt Kam Porqdak, Silnite Vladeqt HAOSA!!!
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Как гледате на темата за Втората световна война, знаещи? :wink:
Nessun dorma, nessun dorma!
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

nadejda_mitova написа:и аз не му се кефя особено, ама звездите ми го говорят :lol: :lol:
а иначе да ви питам- ако темата е зададено Паисий и Софроний пише ли се 1вата част за икономическите промени и тн. Това е много важно, защото при съкращаване на формулировките.....
Не се пише, 100% гарантирам :) И ще бъде зададено точно така. Иначе аз много си мечтая за Паисий и ако ме огрее.. ммм, супер :mrgreen: А Втората световна - харесвам я като тема, но за предварителния няма да я науча, както и още няколко като Българския национален въпрос, България 1879-1885 (държавно-политическо развитие) и Руско-турска война... С другите мисля да съм готов що-годе. Ще видим, де, то плановете са едно, действителността - друго :bounce:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
rainfall
В началото бе словото

Мнение от rainfall »

ух, не го щем тоз Паисий... :roll:
как мислите, от Средновековие, Възраждане или Нова история ще се падне на предварителния?
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Залагам на Средновековие и Възраждане.
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
rainfall
В началото бе словото

Мнение от rainfall »

ахахахах, мн ми хареса това с гаврата :lol: като нищо може и това да стане, но си мисля, че като предварителен, ще е нещо по-лесничко.... не знам кое може да се нарече лесничко, щом ще е на изпит, но все пак, едва ли ВСВ.... ще е брутално! :bom:
Аватар
rainfall
В началото бе словото

Мнение от rainfall »

Има логика в това, което казваш :wink: Не се бях замисляла.. :roll:
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

nadejda_mitova написа:АА според вас ако се даде ВСВ колко % 2ки ще има (ако примерно е в комбинация с Цъкрва и култура)- при тия 2 теми аз си предавам празен лист и си излизам :lol: И пак ще се срещнем юли месец...
Ако дадат това, аз ще постоя 10 минути така -> :shock: , след което ще пиша за Църквата и ще се надявам на повече от 4 и половина :lol:
Come, my raven, it could be a lark.
tonito_f
В началото бе словото

Мнение от tonito_f »

искам да попитам когато запишеш втора матура-история,после при балообразуването например за специалност история,оценката задължително ли участва или само по твое желание ако е по-висока отколкото в дипломата??
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

tonito_f, изрично е посочено в протокола от решенията на академичния съвет (а би трябвало и в справочника), че при балообразуване се взема ПО-ВИСОКАТА оценка от редовно убочение или от матура. За разлика от това УНСС взема винаги оценката от МАТУРА, стига да си положил такава по съответния предмет. Само, моля те, не ме карай да търся линк за доказателство, че не ми се занимава.
Относно темите на 11. - във връзка със скандалите около подкупите на университетски преподаватели с цел предварително научаване на "темите в пликовете" е решено (поне последно така казаха) изтеглянето на изпитните теми да стане от ВСИЧКИ възможни (т.е. поне 20 в съответните формулировки). Друг е въпросът дали няма да сложат 7/8 от Средновековие, 7/9 от Възраждане и 3-4 от Нова история. В общи линии бъдете готови за неочакван обрат (пример: Втора световна + Македоно-одринско 1879-1913).
Не съм съгласна обаче с това:
nadejda_mitova написа:Няма логика предварителния изпит да е лесен. Ако мислим чисто прагматично лесен изпит би означавал повече отлични оценки => неявяване на редовните ипити => по-малко приходи.
Независимо каква оценка си изкарал на предварителен, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да участваш в редовната сесия (т.е. да си подадеш документите, може и да не идеш). Така СУ си запазва приходите, което ме навежда на мисълта, че може и да прежалят някоя и друга висока оценка.
Don't think you are, know you are!
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Аз почнах с преговора и смятам до 10 май да съм научил 17-те теми от Средновековие и Възраждане...на ден едва преговарям 1 тема...ама все уча вечер и не се получава нещо...сега съм на темата за Самуил...ама тея факти много ме мъчат и имената на византийците...я кажете как учите вие темите, с писане става то ама мен ме мързи...смятам да си лепя плановете по стената в стаята :)
бал 24 - срам несрам - толкоз
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”