КСК 2008 - САМО история
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2008 - САМО история
честито 
Крайната цел е София. Там успехите са от най-голямо значение, поне за мен.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Поздравления за оценката, babangida! Добре че си момче, че избиваш всяка мисъл за конкуренция
Успех и на 11.!
Don't think you are, know you are!
Дали да ти вярвам? То и аз съм общо взето така но смятам да науча добре и всички теми от въздраждането без просветата и създаването на училищната мрежа_Dimata_ написа:И аз съм тъйРеших да си преговарям предимно Средновековието ако случайно се падне да го знам перфектно, обаче падне ли се Възраждане ставам и заминавам
Аз съм млада прахусмокачка, търся своя голям боклук в живота
-
_Dimata_
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология ВТУ
- Курс: първи
пууу как можа да го събереш в устата си
пепел ти на устата не искам Паисий 
Samo Slabite Se Stremqt Kam Porqdak, Silnite Vladeqt HAOSA!!!
Как гледате на темата за Втората световна война, знаещи? 
Nessun dorma, nessun dorma!
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Не се пише, 100% гарантирамnadejda_mitova написа:и аз не му се кефя особено, ама звездите ми го говорят![]()
![]()
а иначе да ви питам- ако темата е зададено Паисий и Софроний пише ли се 1вата част за икономическите промени и тн. Това е много важно, защото при съкращаване на формулировките.....
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
ух, не го щем тоз Паисий...
как мислите, от Средновековие, Възраждане или Нова история ще се падне на предварителния?
как мислите, от Средновековие, Възраждане или Нова история ще се падне на предварителния?
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Залагам на Средновековие и Възраждане.
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
ахахахах, мн ми хареса това с гаврата
като нищо може и това да стане, но си мисля, че като предварителен, ще е нещо по-лесничко.... не знам кое може да се нарече лесничко, щом ще е на изпит, но все пак, едва ли ВСВ.... ще е брутално! 
Има логика в това, което казваш
Не се бях замисляла.. 
- Clandestine
- Драскач
- Обратна връзка:
Ако дадат това, аз ще постоя 10 минути така ->nadejda_mitova написа:АА според вас ако се даде ВСВ колко % 2ки ще има (ако примерно е в комбинация с Цъкрва и култура)- при тия 2 теми аз си предавам празен лист и си излизамИ пак ще се срещнем юли месец...
Come, my raven, it could be a lark.
искам да попитам когато запишеш втора матура-история,после при балообразуването например за специалност история,оценката задължително ли участва или само по твое желание ако е по-висока отколкото в дипломата??
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Обратна връзка:
tonito_f, изрично е посочено в протокола от решенията на академичния съвет (а би трябвало и в справочника), че при балообразуване се взема ПО-ВИСОКАТА оценка от редовно убочение или от матура. За разлика от това УНСС взема винаги оценката от МАТУРА, стига да си положил такава по съответния предмет. Само, моля те, не ме карай да търся линк за доказателство, че не ми се занимава.
Относно темите на 11. - във връзка със скандалите около подкупите на университетски преподаватели с цел предварително научаване на "темите в пликовете" е решено (поне последно така казаха) изтеглянето на изпитните теми да стане от ВСИЧКИ възможни (т.е. поне 20 в съответните формулировки). Друг е въпросът дали няма да сложат 7/8 от Средновековие, 7/9 от Възраждане и 3-4 от Нова история. В общи линии бъдете готови за неочакван обрат (пример: Втора световна + Македоно-одринско 1879-1913).
Не съм съгласна обаче с това:
Относно темите на 11. - във връзка със скандалите около подкупите на университетски преподаватели с цел предварително научаване на "темите в пликовете" е решено (поне последно така казаха) изтеглянето на изпитните теми да стане от ВСИЧКИ възможни (т.е. поне 20 в съответните формулировки). Друг е въпросът дали няма да сложат 7/8 от Средновековие, 7/9 от Възраждане и 3-4 от Нова история. В общи линии бъдете готови за неочакван обрат (пример: Втора световна + Македоно-одринско 1879-1913).
Не съм съгласна обаче с това:
Независимо каква оценка си изкарал на предварителен, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да участваш в редовната сесия (т.е. да си подадеш документите, може и да не идеш). Така СУ си запазва приходите, което ме навежда на мисълта, че може и да прежалят някоя и друга висока оценка.nadejda_mitova написа:Няма логика предварителния изпит да е лесен. Ако мислим чисто прагматично лесен изпит би означавал повече отлични оценки => неявяване на редовните ипити => по-малко приходи.
Don't think you are, know you are!
- sharovski
- От дъжд на вятър
Аз почнах с преговора и смятам до 10 май да съм научил 17-те теми от Средновековие и Възраждане...на ден едва преговарям 1 тема...ама все уча вечер и не се получава нещо...сега съм на темата за Самуил...ама тея факти много ме мъчат и имената на византийците...я кажете как учите вие темите, с писане става то ама мен ме мързи...смятам да си лепя плановете по стената в стаята 
бал 24 - срам несрам - толкоз