Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
borianka написа:А може ли някой да ми сподели откъде да си купя този сборник с тестове за подготовка по френски?Днес проверих в пет книжарници тук, в Сливен, и няма Само в София ли го има?
La_Perla написа:едно въпросче към тези, който са държали вече изпит по френски в СУ .... диктовката на запис ли се пуска или я чете някой и ако я четат бързат ли много, повтарят ли думите ...абе ,въобще какво представлява тази част от изпита, защото много ме притеснява
Перла, диктовката ти я четат, 3 пъти. И това е малко относително, но според мен не е бързо. Все пак е изпит, не Marathon d'ecriture, нито Marathon de lire. А тук има програма за изпита. Като цяло няма за какво толкова да се притесняваш - просто прави повечко диктовки.
абе рапа,не е най-доброто решение,но смятам,че определено ще помогне за по-лесно възприемане на текст.За телевизията съм съгласнаа,макар че има голяма,да не кажа огромна разлика между езика,който ние учим за изпит и езика,който чуваме по телевизия,радио,,,улицата,музика и всички други източници.Моя съвет е,ако ще използвате музика - да са шансони,ако ще са филми - от 80те.Радиото го изключваме...защото не смятам,че реплика от сорта на "C cool ca",не звучи френска...
А па ако сте меломани - слушайте си всичко! Мусияуе да има!По-лесно е да запаметиш изрази Аааааа другото...скайп...хващайте ги франсетата да ви говорят...има много от тях,които биха се съгласили само и само да помогнат да диктуват... май се отклоних от темата,ама радунека е виновен...само до Хитлер не стигнах...
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
borianka написа:А може ли някой да ми сподели откъде да си купя този сборник с тестове за подготовка по френски?Днес проверих в пет книжарници тук, в Сливен, и няма Само в София ли го има?
La_Perla написа:едно въпросче към тези, който са държали вече изпит по френски в СУ .... диктовката на запис ли се пуска или я чете някой и ако я четат бързат ли много, повтарят ли думите ...абе ,въобще какво представлява тази част от изпита, защото много ме притеснява
Перла, диктовката ти я четат, 3 пъти. И това е малко относително, но според мен не е бързо. Все пак е изпит, не Marathon d'ecriture, нито Marathon de lire. А тук има програма за изпита. Като цяло няма за какво толкова да се притесняваш - просто прави повечко диктовки.
Благодаря много за линкчето Свърши ми работа, вече си го поръчах сборничето
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
А да попитам...малко странен въпрос,но този учебник от он-лине книжарницата... с каква диктовка започва? С един пич,който си седнал на бюрото и писал на приятелаката си,че като чете писмото той ще е заминал ли?
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
DanaO написа:А да попитам...малко странен въпрос,но този учебник от он-лине книжарницата... с каква диктовка започва? С един пич,който си седнал на бюрото и писал на приятелаката си,че като чете писмото той ще е заминал ли?
Всъщност не. Първата диктовка е откъс от "Първият човек" на Албер Камю.