Курсова работа по ОТП

Модератор: MidwinterSun

d3v1lStaR
В началото бе словото

Курсова работа по ОТП

Мнение от d3v1lStaR »

Здравейте ! Имам да пиша курсова работа по ОТП - темата, която си избрах е Юридически факти. Темата е обширна и има сравнително много източници на информация. Това, което ме притеснява е, че нямаме никакъв план зададен от преподавателите относно конструкцията на курсовата работа. Не може да тръгнеш да пишеш хаотично за всички юридически факти... Молбата ми към Вас е ако има някой, по-горен курс, който да се е справил със същата задача да ми даде малко "акъл". Или алтернатива : трябва ми email-a на професор Денков.

Devilstar@abv.bg
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Специалност: право
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Kursova rabota po OTP

Мнение от Josefinne »

Препоръчвам ти да се разходиш из нета за тази цел и да потърсиш статии на тази тема. Информация можеш да намериш също и в учебниците по гражданско право за втори курс, където също се засяга този въпрос.
Разбира се, че няма как преподавателят да ти даде планът на работата - да го структурираш сама работата си е твоя задача. Всъщност това е половината задача - да решиш кое си струва да напишеш по-задълбочено и кое само ще споменеш като допълнителна информация.
Косвени източници на правото (курсова работа ) --> http://www.legaltheory.org/index.php?rid=22&id=6

Нещо, което би могла да изпозлваш като план на работата си --> http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... 80604ab118

Провери за учебниците на Павлова ( Гражданско право - обща част ) и на Таджер. Предполагам в Библиотеката на СУ също ще ти предложат подходяща литература. И след като се запознаеш с част от материята, в главата ти ще изникне и план как да стркутурираш работата си.

Успех!
Изображение
d3v1lStaR
В началото бе словото

Мнение от d3v1lStaR »

Мерси много ! Btw не " бих моглА да използвам", а "бих използваЛ " ;-) Благодаря отново !
Ice_girl
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Ice_girl »

Здравейте!Какво влияние оказва оценката от курсовата работа на изпита? :roll:
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото

Мнение от Milky_Way »

По ОТП ни преподаваше проф Ташев.Той си искаше курсова+оценки от всички тестове през годината.Но ги поглежда само, ако много се колебае каква оценка да пише.
За това как се пише.Най-лесно е да структурираш темата си по подобие на учебника.Всъщност самата курсова си е препис и компилиране на инфо от много източници.Гледай да са поне 2-3.Никой няма да иска оригинални тълкувания и теории от ваша страна.За съжаление вече не си спомням моята тема или начина, по който я бах структурирала.Намерете от някъде готови курсови поне за ориентация.
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Никаква, да ти кажа аз.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Lanfear~
От дъжд на вятър
Курс: трети

Мнение от Lanfear~ »

Ice_girl написа:Здравейте!Какво влияние оказва оценката от курсовата работа на изпита? :roll:
Хубаво е да знаеш, че без курсова (предадена в срок, а не в деня на изпита) няма да те допуснат до изпит :!: И че обема и многото страници не ти гарантират по никакъв начин висока оценка... :)
ЮФ, право, ІV курс, І група:))
Advocatus diaboli
Help me have a home:)

Изображение
The Konstantina
В началото бе словото
Специалност: LAW

Re: Курсова работа по ОТП

Мнение от The Konstantina »

Ако някой много благороден колега ми даде малко инфо от къде мога да погледна нещо за "масовите договори", ще съм безкрайно признателна :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

:arrow: http://www.legaltheory.org/index.php?rid=22&id=93
Използвай цитираната литература най-отдолу.
Facebook
Изображение
Marten Demirev
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Marten Demirev »

Така като е тръгнало и аз да попитам, нещичко за съвременни теории на правото. По-конкретно съвременна теория на естественото право, че за нея най-малко намирам.
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

Едва ли ще намериш. Правните теории от тоя сорт са пълна безсмислица. Фърли е'но око на к'вото има в библиотеката от Дуоркин и Фукуяма... като цяло курсовата по ОТП е проформа, трябва там да я имаш. Огромна част от колегите минават с ненаписана от тях, а снета от нета. ОТП също е един безсмислен предмет, който ако бяхме нормалет университет щеше да се учи само първия семестър, за сметка на цяла година Римско и задължително и разширено ОПИ.
В името на потока! Втория!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Това с курсовата по ОТП е доста тъпичко. Преписваш нещо от Интернет, което така или иначе четеш за изпита, а на самия изпит те питат някакъв елементарен въпрос по курсовата. Естествено, никой няма да я чете.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”