Така е. Аз точно с тази цел ще кандидатствам само в СУ, по-добре в структурата на самия университет и да се местиш отвътре, отколкото да го "атакуваш" отвънlavcheto написа:Пък и после може прехвърляния и т.н.
Кандидати за Право - тук
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Кандидати за Право - тук
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Един съвет за тези,които си оставят прехвърлянето като вариант-напишете специалност от философския факултет-там е много по лесно и по-лесно се изкарват високи оценки.Примерно в историческия си е голяма мъка,казвам го от опит.Аз първата сесия успях да изкарам 6,но сега имаме 6 изпита и всичките са доста гаднички.Аз съжелявам че нямаше кой да ме посъветва по-рано.Доста късно ми казаха ,че за прехвърляне по-лесно се искарва успех във философския.
Право, 1-ви поток, 4-та група
-
lavcheto
- В началото бе словото
Мерси за съвета. Аз и отпреди бях решила като второ желание и натам да са Публична администрация, Политология, Европеистика...така дори и там да ме приемат тая една година няма да уча нещо ненужно, а пак ще има връзка с правото и ще е от голяма помощ
Право:
8-ма група
1-ви поток
8-ма група
1-ви поток
Здравейте!
И аз се включвам в клуба на кандидатстващите право! Това ми е най-голямото желание от 5-ти клас и съм се насочила изцяло към СУ, не се явих на пробния в УНСС, нямам и намерение да го правя. Надявам се да вляза в СУ, ако не с право, с нещо друго, но да е там
Ако обаче не стане, съм решила да опитам през септември в НБУ, но искрено се надявам да не стигам до този вариант
Сега уча усилено по история по цял ден и много се притеснявам за пробния, защото наистина ми е много трудно да запомням темите за по-дълго време
И аз се включвам в клуба на кандидатстващите право! Това ми е най-голямото желание от 5-ти клас и съм се насочила изцяло към СУ, не се явих на пробния в УНСС, нямам и намерение да го правя. Надявам се да вляза в СУ, ако не с право, с нещо друго, но да е там
Сега уча усилено по история по цял ден и много се притеснявам за пробния, защото наистина ми е много трудно да запомням темите за по-дълго време
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Една колежка учи Политология и като втора специалност МО.На половината изпити не се яви първата сесия,защото много се припокриват нещата.Принципно между МО и Право също има много еднакви изпити.lavcheto написа:Мерси за съвета. Аз и отпреди бях решила като второ желание и натам да са Публична администрация, Политология, Европеистика...така дори и там да ме приемат тая една година няма да уча нещо ненужно, а пак ще има връзка с правото и ще е от голяма помощ
Ти трябва да решиш дали със малко зор да си изкараш някоя специалност в ФФ ,да се прехвърлиш с добър успех и да имаш половината взети изпити за Право или примерно да учиш някоя специална Педагогика и да си изкараш много по-лесно шестиците,но после съответно ще трябва да се явиш на всички изпити.
Не знам дали ме разбра,може да съм те объркал.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

- Clandestine
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Значи - накратко казано, ако нещата не ми се стекат добре по Литература и История, едно разумно решение е да запиша Политология във ФФ (използвайки изпита с език + оценките БЕЛ и История от гимназията) и да целя прехвърляне?HeyGod написа:Не знам дали ме разбра,може да съм те объркал.Ако трябва ще се изясня
.
Come, my raven, it could be a lark.
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Гледай да си изкараш изпита по Литература с 3-ка,защото когато се прехвърляш се гледа само дали си го изкарала,без значение с каква оценка.Същото важи и за Историята.По Политология не се ли влиза само с История?Clandestine написа:Значи - накратко казано, ако нещата не ми се стекат добре по Литература и История, едно разумно решение е да запиша Политология във ФФ (използвайки изпита с език + оценките БЕЛ и История от гимназията) и да целя прехвърляне?HeyGod написа:Не знам дали ме разбра,може да съм те объркал.Ако трябва ще се изясня
.
Pick your moment and make the right play...

- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Право в степен бакалавър няма. Съответно не можеш да "запишеш магистратура" МО.lavcheto написа:Знам само, че ако ме приемат Паво ще запиша магистратура МО и оттам каквото стане.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
- sharovski
- От дъжд на вятър
Raya_Alexandra това с прехвърлянето от задочна във редовна форма за право е възможно нали?С бал 23... прекалено лесно изглежда 
бал 24 - срам несрам - толкоз
- Clandestine
- Драскач
- Обратна връзка:
Разбрах всичко вече, благодаря.HeyGod написа:...
М/у другото обмислям и плана да вляза право, но да запиша и политология като втора специалност, защото също ме влече.
И се чудя дали е добра идея, или ще детонирам от прекомерен поток информация в даден момент
Come, my raven, it could be a lark.
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Напълно реално и възможно. Просто 1 година ще трябва да караш задочно... това разбира се няма да ти пречи, при добро желание, да си ходиш на лекции с редовните студенти.sharovski написа:Raya_Alexandra това с прехвърлянето от задочна във редовна форма за право е възможно нали?С бал 23... прекалено лесно изглежда
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
Сладурче! Колко и да ти се иска не можеш да запишеш две специалности едновременно.Sorry Michael!
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
Напротив,може,стига да има опция избраната специалност да бъде записана като втора специалност.В нашия курс имаме една историчка,на която археологията и е втора специалност.Аз също мисля след 3-тата година право,ако ме приемат, да си довърша археологията като втора специалност.Трудно е,спор няма,но не е невъзможно!
Право, 1-ви поток, 4-та група
- sharovski
- От дъжд на вятър
Ами аз вече съм студент значи...да казвам на нашите да не се притесняватRaya_Alexandra написа:Напълно реално и възможно. Просто 1 година ще трябва да караш задочно... това разбира се няма да ти пречи, при добро желание, да си ходиш на лекции с редовните студенти.sharovski написа:Raya_Alexandra това с прехвърлянето от задочна във редовна форма за право е възможно нали?С бал 23... прекалено лесно изглежда
бал 24 - срам несрам - толкоз
Тъкмо се чудех дали има тема за правистите
Ходих на предварителен в УНСС, но желанието ми е СУ, така че ще се видим на предварителните, а дай Боже след това октомври