Кандидати за Право - тук

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Кандидати за Право - тук

Мнение от explorer »

lavcheto написа:Пък и после може прехвърляния и т.н. :)
Така е. Аз точно с тази цел ще кандидатствам само в СУ, по-добре в структурата на самия университет и да се местиш отвътре, отколкото да го "атакуваш" отвън :) Пък и има специалности, в които една година учене не е чак толкова лоша идея, ако не ни приемат в желаната. А за класиранията в справочника пише, че ако не си приет на първо класиране, трябва да подадеш декларация, че искаш да се обучаваш в СУ, да депозираш диплома от средно образование и да чакаш следващите класирания. Т.е. ако не те приемат на първо класиране в желаната специалност, не се записваш в друга, в която си приет/а, но декларираш, че искаш да се обучаваш в СУ. Така е до последното класиране. Проблемът е, че ако не се запишеш в специалност, в която си приет, си губиш правото и ако на второ класиране няма места и за нея, слизаш надолу в реда на желанията :) И все пак за правото има и задочна форма на обучение, където балът е традиционно с около 2 единици по-нисък (поне за мъжете, де), а прехвърлянето в редовна форма става от втората година (доколкото аз знам), като направо продължаваш от втори курс :wink:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

Един съвет за тези,които си оставят прехвърлянето като вариант-напишете специалност от философския факултет-там е много по лесно и по-лесно се изкарват високи оценки.Примерно в историческия си е голяма мъка,казвам го от опит.Аз първата сесия успях да изкарам 6,но сега имаме 6 изпита и всичките са доста гаднички.Аз съжелявам че нямаше кой да ме посъветва по-рано.Доста късно ми казаха ,че за прехвърляне по-лесно се искарва успех във философския.
Право, 1-ви поток, 4-та група
lavcheto
В началото бе словото

Мнение от lavcheto »

Мерси за съвета. Аз и отпреди бях решила като второ желание и натам да са Публична администрация, Политология, Европеистика...така дори и там да ме приемат тая една година няма да уча нещо ненужно, а пак ще има връзка с правото и ще е от голяма помощ
Право:
8-ма група
1-ви поток
inna
От дъжд на вятър

Мнение от inna »

Здравейте! :D

И аз се включвам в клуба на кандидатстващите право! Това ми е най-голямото желание от 5-ти клас и съм се насочила изцяло към СУ, не се явих на пробния в УНСС, нямам и намерение да го правя. Надявам се да вляза в СУ, ако не с право, с нещо друго, но да е там :wink: Ако обаче не стане, съм решила да опитам през септември в НБУ, но искрено се надявам да не стигам до този вариант :|

Сега уча усилено по история по цял ден и много се притеснявам за пробния, защото наистина ми е много трудно да запомням темите за по-дълго време :(
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

lavcheto написа:Мерси за съвета. Аз и отпреди бях решила като второ желание и натам да са Публична администрация, Политология, Европеистика...така дори и там да ме приемат тая една година няма да уча нещо ненужно, а пак ще има връзка с правото и ще е от голяма помощ
Една колежка учи Политология и като втора специалност МО.На половината изпити не се яви първата сесия,защото много се припокриват нещата.Принципно между МО и Право също има много еднакви изпити.
Ти трябва да решиш дали със малко зор да си изкараш някоя специалност в ФФ ,да се прехвърлиш с добър успех и да имаш половината взети изпити за Право или примерно да учиш някоя специална Педагогика и да си изкараш много по-лесно шестиците,но после съответно ще трябва да се явиш на всички изпити.
Не знам дали ме разбра,може да съм те объркал. :D Ако трябва ще се изясня ;).
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Clandestine
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

HeyGod написа:Не знам дали ме разбра,може да съм те объркал. :D Ако трябва ще се изясня ;).
Значи - накратко казано, ако нещата не ми се стекат добре по Литература и История, едно разумно решение е да запиша Политология във ФФ (използвайки изпита с език + оценките БЕЛ и История от гимназията) и да целя прехвърляне? :)
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Clandestine написа:
HeyGod написа:Не знам дали ме разбра,може да съм те объркал. :D Ако трябва ще се изясня ;).
Значи - накратко казано, ако нещата не ми се стекат добре по Литература и История, едно разумно решение е да запиша Политология във ФФ (използвайки изпита с език + оценките БЕЛ и История от гимназията) и да целя прехвърляне? :)
Гледай да си изкараш изпита по Литература с 3-ка,защото когато се прехвърляш се гледа само дали си го изкарала,без значение с каква оценка.Същото важи и за Историята.По Политология не се ли влиза само с История? :shock: Иначе,ако искаш да учиш нещо с насоченост право - най-добрите варианти са Политология или МО.Аз съм МО,без намерение за прехвърляне,но оценките се изкарват лесно,просто трябва да се чете,но иначе казано - не ни следят много много ... Има и други варианти - да запишеш Право като втора специалност,да посещаваш определени или всички лекции и т.н. Ти трябва да си избереш както казах по-горе - дали по-лесно да си изкараш оценки в някоя педагогика или да се отървеш от някой и друг изпит и да учиш нещо с насоченост Право.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

lavcheto написа:Знам само, че ако ме приемат Паво ще запиша магистратура МО и оттам каквото стане.
Право в степен бакалавър няма. Съответно не можеш да "запишеш магистратура" МО. :arrow: :idea:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Raya_Alexandra това с прехвърлянето от задочна във редовна форма за право е възможно нали?С бал 23... прекалено лесно изглежда :?
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

HeyGod написа:...
Разбрах всичко вече, благодаря. :) Само пола дето не ми уцели, ахах.

М/у другото обмислям и плана да вляза право, но да запиша и политология като втора специалност, защото също ме влече.
И се чудя дали е добра идея, или ще детонирам от прекомерен поток информация в даден момент :bom:
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

sharovski написа:Raya_Alexandra това с прехвърлянето от задочна във редовна форма за право е възможно нали?С бал 23... прекалено лесно изглежда :?
Напълно реално и възможно. Просто 1 година ще трябва да караш задочно... това разбира се няма да ти пречи, при добро желание, да си ходиш на лекции с редовните студенти.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика

Мнение от proUSA »

Сладурче! Колко и да ти се иска не можеш да запишеш две специалности едновременно.Sorry Michael!
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

Напротив,може,стига да има опция избраната специалност да бъде записана като втора специалност.В нашия курс имаме една историчка,на която археологията и е втора специалност.Аз също мисля след 3-тата година право,ако ме приемат, да си довърша археологията като втора специалност.Трудно е,спор няма,но не е невъзможно!
Право, 1-ви поток, 4-та група
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Raya_Alexandra написа:
sharovski написа:Raya_Alexandra това с прехвърлянето от задочна във редовна форма за право е възможно нали?С бал 23... прекалено лесно изглежда :?
Напълно реално и възможно. Просто 1 година ще трябва да караш задочно... това разбира се няма да ти пречи, при добро желание, да си ходиш на лекции с редовните студенти.
Ами аз вече съм студент значи...да казвам на нашите да не се притесняват :)
бал 24 - срам несрам - толкоз
bboy_dare
От дъжд на вятър

Мнение от bboy_dare »

Тъкмо се чудех дали има тема за правистите :) Ходих на предварителен в УНСС, но желанието ми е СУ, така че ще се видим на предварителните, а дай Боже след това октомври ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”