Курсове?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Файле
В началото бе словото

Кандидат-студентски курсове

Мнение от Файле »

Аз също търся кандидат-студентски курсове по история в СУ. Знаете ли откога започват, каква е таксата, къде става записването?
Живей с това, което можеш да имаш. Възрадвай се на това, което можеш да спасиш, и не тъгувай дълго за изгубеното.
Аватар
SINDEL`
В началото бе словото

Мнение от SINDEL` »

Здравейте отново!Не знам дали ще ви се стори глупав въпросът ми,ама аз никъде в сайта не мога да открия някакви подробности за курс по Английски,организиран от СУ,ако въобще има такива!Ще бъд мн благодарна,ако някои се притече на помощ,относно това-имам предвид някакъв link или нещо друго :) 4аооооо
Life is Life:)Enjoy It And Smile Every Day:)))It Is Easier:))))))
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

В сайта не очаквайте скоро информация :!:
Най-добре звънете на телефоните за информация или в учебен отдел - тях ги има в сайта.
Все още е рано за курсове.
Всъщност не е рано за целогодишния курс, но аз горещо ви препоръчвам да посетите съкратената му версия през априлската ваканция :!: :!: :!:

Казвам го от собствен и на приятели опит - вслушайте се в съвета
Учете сами до април, питайте НАС от къде и как, а през априлския курс ще си сверите часовниците със изискванията (дори ще ви остане още време)

Дано съм бил полезен.
Очаквам въпросите ви - тук, но ще се забавя с отговора, понеже нямам все още интернет в квартирата.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

А по немски език с курсовете как седи въпроса?
Аватар
Manny&Meche
В началото бе словото

Мнение от Manny&Meche »

alhimikat написа:Учете сами до април, питайте НАС от къде и как, а през априлския курс ще си сверите часовниците със изискванията (дори ще ви остане още време)

Така мисля и аз за курсовете, единствено искам да попитам именно за това кои учебници или ръководства за темите по история могат да ми бъдат най-полезни. Аз се готвя от "История и цивилизация за 11 клас на В. Гюзелев и колектив изд. Просвета", но ми се иска да разбера мнението на вас - вече кандидатствалите, защото не съм напълно сигурна. 10х предварително и съжалявам, че темата за курсовете не отговаря много на това, което питам, но видях отговора на alhimikat и така :>
... it's a constant battle that ranges within all of us, between the better angels of our nature, and the temptation of our inner demons...
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

надявам се John_Cofee да ти помогне за темите по история
Това, което четеш ми сев струва недостатъчно !!!!!
Питай и Princesa
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

katiunki написа:А по немски език с курсовете как седи въпроса?
Както и с всичко останало. Но те съветвам ако си 12 клас много да внимаваш, защото за този изпит в СУ са ти необходими поне две години. Самоподготовката е равна на сомоубийство. Курсовете почти нищо не ти гарантират, а за частните уроци при универиситетски преподаватели - има малък шанс един от компонентите, който те готвят да се падне на изпита :lol: Общо взето този изпит е ужасен и може да бъде доста некоректен (Тази година няма нито една оценка 6,00 :shock: )
Все пак, ако искаш да получиш някаква представа за изпита, мисля че има курсове през април(малко повече от седмица) в СУ, но информацията излиза малко преди това.
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

bvz написа:
katiunki написа:А по немски език с курсовете как седи въпроса?
Както и с всичко останало. Но те съветвам ако си 12 клас много да внимаваш, защото за този изпит в СУ са ти необходими поне две години. Самоподготовката е равна на сомоубийство. Курсовете почти нищо не ти гарантират, а за частните уроци при универиситетски преподаватели - има малък шанс един от компонентите, който те готвят да се падне на изпита :lol: Общо взето този изпит е ужасен и може да бъде доста некоректен (Тази година няма нито една оценка 6,00 :shock: )
Все пак, ако искаш да получиш някаква представа за изпита, мисля че има курсове през април(малко повече от седмица) в СУ, но информацията излиза малко преди това.
Благодаря много! Принципно уча немски от 8 клас, сега съм 12, но на какво ниво са знанията ми е отделен въпрос. А подготовка за изпита - една седмица и малко курс и чак през април?! :banghead: А дотогава какво да правя? :roll: И да искам не мога сама да се подготвя, защото това, което казваш ти съм го чувала - че е супер гаден изпита...а и наистина не знам как мога да се самоподготвя освен с учене на думи и преговаряне на граматика, ама това няма да помогне. Е, май надеждата от трите неща с които ще кандидатствам остава само в историята. :?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Е, недей да се отчайваш :wink:
На самоподготовка трудно ще изкараш, по-добре още от сега се запиши на курсове(според мен това е по-добър вариант от частните уроци и по-евтино излиза). Но ако немски език ти е основния приоритет трябва да се замислиш :lol:
Иначе освен як преговор на граматиката и учене на думи трябва да правиш много преоди и да изпишеш една папка съчиненийца :shock:
Препоръчвам ти да посещаваш редовно страници на немски вестници и списания, основно от там се използват материаили за някои от компонентите на изпита.
Успех!
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Аз не мога 2 изречения на немски на кръст да вържа...а го уча този език 4 години... Той не ми е баш главният приоритет,така че... Ще го мисля какво да правя. :) Мерси за съветите! :wink:
Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Абе не стряскайте децата толкова.

Две години подготовка?? Вие чувате ли се?
Естествено зависи от нивото на интелигентност до голяма степен...ама да си имаме уважението. Един познат учи теми по гео /сериозно/ точно месец и половина преди изпитите....и в УНСС и в СУ изкара 6.00

Що се отнася до езиците...за тях наистина една година и мн малко.
За да влезеш само с език...трябва да си станал съответния филолог преди да положиш изита, което е доста тъпо!

Както и да е...деца стягайте гащата...ама на празни приказки също не се връзвайте особено.
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз :D
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Искам да ви попитам(най-вече хората 3-ти 4-ти курс) до колко може да се научи втория западен език, ако да речем човек попадне на добър преподавател и се занимава сериозно. Това все пак са си три години?
http://www.afeasbg.com/lit/

Форумът на Английска филология! :D
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

В Университета език не може да се научи!Е, освен може би във филологиите :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

^PrincessA^ написа:В Университета език не може да се научи!Е, освен може би във филологиите :D
Естествено. :oops: Кой ти отделя толкова време за това, като толкова неща са ти на главата...Тва минава между другото.То и за 5 години в езикова паралелка толкова съм научила, а ни скъсваха от много сериозно учене.Даже в подготве имахме 19 часа седмично и пак се забравя, ами тука за час -два седмично... :roll:
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Manny&Meche написа: Така мисля и аз за курсовете, единствено искам да попитам именно за това кои учебници или ръководства за темите по история могат да ми бъдат най-полезни. Аз се готвя от "История и цивилизация за 11 клас на В. Гюзелев и колектив изд. Просвета", но ми се иска да разбера мнението на вас - вече кандидатствалите, защото не съм напълно сигурна. 10х предварително и съжалявам, че темата за курсовете не отговаря много на това, което питам, но видях отговора на alhimikat и така :>
Ами първо се ориентирай към това да учиш поне по 3-4 учебника,не само по един.Аз имах доста,но съм най-доволна от учебника на Пламен Митев(СУ :D )За Средновековието използвах и едни очерци(малка,но много полезна книжчица),както изданията по история на България за 11 клас на Просвета,Отворено общество и др.Изборът е твой(ако си решил да се подготвяш сам),но е хубаво да имаш инфо от няколко източника.Успех.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”