Еднакво ли е Правото в СУ и в Търновски?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- tedito_ck
- От дъжд на вятър
Еднакво ли е Правото в СУ и в Търновски?
Моля ви, кажете ми дипломите, които вземаш от СУ и от Търновски за Право равноправни ли са и изобщо какви са разликите?
Има много начини човек да бъде прав.
Re: Еднакво ли е Правото в СУ и в Търновски?
Единствената разлика,която знам е че във ВТУ се влиза по-трудно,защото баловете са по-високи относно дипломите нямам идея 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ами че в търновския струват колкото тоалетна хартия, а в СУ се признават в Европа.tedito_ck написа:Моля ви, кажете ми дипломите, които вземаш от СУ и от Търновски за Право равноправни ли са и изобщо какви са разликите?
Ако това не е разлика за тебе, ОК.

- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Бeтон написа:Ами че в търновския струват колкото тоалетна хартия, а в СУ се признават в Европа.
Ако това не е разлика за тебе, ОК.
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Уникалното на университета в Търново е,че това е едно от малкото висши учебни заведения в България,където можеш да се напиеш с преподавателите си(потвърдено от няколко учащи там)

Humanism is death disguised as life.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Бате, ти се наеба с това изказване.steamer написа:където можеш да се напиеш с преподавателите си(потвърдено от няколко учащи там)
СУ ще разцепи Търново на пиене, каквото ще да правят.
Смятам, че съм достоен играч, не искам да кажа от отбора на асистентите, кои достойно могат да представят СУ!

Завършиш ли СУ името на университета работи за теб въпреки че моите познати, които учат право в СУ не си дават много зор. Във ВТУ е на принципа да се сцепват от учене, защото университетът ти помага със знание и не толкова с името си.
( мое впечатление е това и не критикувам нито един от двата университета, това е сравнение)
( мое впечатление е това и не критикувам нито един от двата университета, това е сравнение)
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Не съм специалист, но от наблюденията си, имам чувството, че в България се учи за диплома
, а не за знания и възможности. Според мен, човек с необходимия комплекс от качества, може да се докаже и без диплома в джоба си. По-трудно, за жалост, но не невъзможно. 
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Аз уча за всичко и абсолютно всичко. Преди всичко за знания и възможности, ама дипломата е нещото което материализира всичко. Кофти е да се учи за оценки, ама без оценки няма как да се минава на изпитите. Някак си двете неща са неразривно свързани.carved_inside написа:се учи за диплома, а не за знания и възможности.
Не е хубаво също и - това за оценка, това за знание. Приоритети, приоритети, ама който го играе мъжки, не цепи басма на нищо.

За мен на първо място е СУ, а след това е Търновският (говоря за специалност право, пък ако искате и другите хуманитарни). УНСС умишлено го изключвам, защото за мен той си е икономически университет и специалност като правото не са приоритет там.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ако говорим за правните специалности, ЮЗУ и ВТУ се конкурират за второто място, но аз бих поставила НБУ след СУ принципно като университет, защото, въпреки високите такси, знанията и базата, които ти се предоставят, чупят всякакви рекорди. Само славата нещо му куца, но гледам, че в последно време това влияе все по-малко.
Don't think you are, know you are!
Това със славата е изключително субективно. Според мен най-добри знания студентите получават там, където на преподавателите им плащат достойно и си вършат съвестно работата. А такива са университетите с високи такси. Затова е напълно възможно да получиш добри знания в НБУ.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами ходете да учите в Търново тогава, не се натискайте в СУ
Точка 
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
Хах, забавни сте... това СУ ви е като манастир, като коне с капаци, не сте открили света щом сте влязли в това СУ
Не мога да ви разбера защо се отнасяте по такъв начин, ваша си работа...
Не мога да ви разбера защо се отнасяте по такъв начин, ваша си работа...