България - косовски вариант

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
BUMBAR
В началото бе словото
Обратна връзка:

България - косовски вариант

Мнение от BUMBAR »

Година 202*
току-що са минали последните избори за парламент.
Разпределението е 50% националистически БГ-партии ,50% двете регионални турски партии(след смъртта на Доган ДПС се разцепва на регионален принцип - Кърджали и Лудогорието, в Бургаско имат почти еднаква подкрепа) и две етнически цигански партии.
населението на страната е 6,5 млн- 3 млн българи, 1,5 млн цигани,1,5 млн. турци +помаци
+0,5 млн нови емигранти - предимно араби и африканци.
В страната има няколко големи града с над 50% турско-циганско население(Сливен,Пазарджик,Хасково,Шумен) и няколко в които над 80% населението е такова-Кърджали, Карнобат, Смолян,Гоце Делчев,Търговище, а като цяло в стрната няма
град с по малко от 20 % такова население.
За последните избори резултата е следствие от предишния парламент когато е имало опити да се наложи промяна в конституцията по примера на Македония - в общините с преобладаващ етнос над 50% официалния език е този на мнозинството.
Също така е направено ново териториално деление на страната като е образувана Кърджалийска област - включваща целите Родопи до Асеновград.
От два мандата насам има негласно правило за избор на президентите и министър-председателите по етнически признак - ако президента е българин то министър-председателя е турчин или се посочва от турските партии и обратното ако президента се избира от турските и циганските партии министър-председателя е от българските. След като се опитват да го запишат в конституцията това разделяне се стига до предсрочни парламентарни избори при които умерените български партии не могат да влязат в парламента поради опита си да наложат тези промени. В новия парламент националистическите и етническите партии логично не могат да съставят правителство и
правителството е съставено само от българи подкрепени от националистическите партии.
Турските и циганските партии напускат парламента и се обявяват за нови избори и референдум за налагане на поправките в конституцията. Президента (етнически българин но избран от турските и циганските партии) се явява посредник но повече клони към тях.
Парламента започва работа като отменя множество закони приети от предишните събрания.
Започват размирици в Кърджали където на митинг е обявено че областта трябва да получи автономия. От Турция ,САЩ и Великобритания се оказва натиск за приемане на
исканията с мотива че около 50% от населението е от малцинствата и те трябва да получат право на самоопределяне в областите в които преобладаават.
Управляваващите националисти отказват и започват сблъсъци в Кърджалиско, Смолянско Русенско и Лудогорието. Кърдажали е фактически превзет от турците и е обявено създаването на Автономна родопска турска република. Опита да се изпратят войски е съпроводен със сблъсъци и жертви.
Започва формиране на собствени паравоенни формирования на българи и турци в Родопите. В Разградско и търговищко турците също искат право на самоопределяне но там са въведени войски и метежа е потушен временно.
Обявява се извънредно положение в областите обхванати от размирици.
Започва придвижване на войски.
Турция отправя официална нота че при ескалиране на сблъсъците ще се намеси да защити правата на сънародниците си. САЩ и Великобритания я подкрепят, Германия
е поддръжник на позицията в София но не смее да действа поради натиска от собствените си проблеми с турското малцинство. Русия е изолирана и не може да окаже съществена подкрепа, а и от няколко години отношенията с нея се влошават непрекъснато.
В големите градове в циганските гета заповат вълнения на които се отговаря с погроми.
Започва изселване на останалото българско население от размирните области.
Турция разполага по границата войски. В Кърджаилийско въоръжени отряди от турци се
бият с паравоенни формирования от българи.
В тази обстановка се извършва провокация - през нощта е взривена стената на язовир
Студен кладенец - приливната вълна скъсва стената на следващия язовир Ивайловград и преминавайки през малка гръцка територия помита Одрин- града и околностите(гръци и турски) надолу към поречието на Марица са унищожени напълно. Загиват няколко десетки хиляди. Турция реагира незабавно и заповядва на армията да настъпи в България. Настъплението е в две посоки по Черноморието към Бургас и другата колона
към Хасково, Кърдажали и Пловдив. Българското правителство оттегля войските към Стара Загора, проходите в Стара планина, Бургас, Казанлък,Пловдив.
За два дни турската армия превзема Хасково, Харманли и влиза в Кърджали.
Гърция протестира също и настоява контрола на язовир Доспат да се поеме от международни сили за избягване на нова катастрофа.
Турската армия в първия ден извършва бомбардировка на летищата около Пловдив, Бургас, военноморската база Атия и Варна - бомбардират се жп. възли, гари , мостове,
пристанищата, заводи. Подпалени са складовете с гориво на Нефтохим - Русия заплашва с намеса поради унищожаването на нейната собственост.
През третия ден започват сражения около Стара Загора и Бургас- изградени са набързо защитни линии. Турците превземат окончателно източните родопски градове но настъплението към Смолян е затруднено от съпотивата по планинските пътища.
За избягване на разрушаването на Пловдив и цивилни жертви се нарежда евакуация и града е напуснат от българските войдки които се изтеглят към проходите за София и Костенец. Под предлог за безопасност на ядрената централа в Козлодуй от Румъния се прехвърлят американски войски които я поставят под ,,международен контрол” за да се избегне избеген уж опасността от създаване на радиоактивно оръжие(мръсни бомби)
Турската авиация разрушава за отмъщение стената на язовирите Искър и Копринка - приливната вълна засяга тежко околностите на София. Поради започналото изпускане щетите по поречието на Тунджа са по-малко.
На четвъртия ден турските войски влизат в Асеновград, Велинград,Пловдив,Смолян, Стара Загора, Айтос, Карнобат и се насочват към долината на Места , Казанлък и Пазарджик, Якоруда.
Българската армия задържа настъплението на юг от Бургас и по проходите но непрекъснато има нападения и провокации от паравоенни турско-цигански отряди.
Става известно че взрива на стената на Студен кладенец е извършен от турски диверсанти пропуснати през гръцка територия.
На петия ден Гърция вкарва войски по поречието на Струма и Места - превземат Сандански,Гоце Делчев и Доспат.
Същия ден турската армия спира настъплението си след като е завладяла почти цяла Тракия, Родопите, Делиормана, Черноморието до Бургас.Българското правителство
пада и заменилото го е съставено от хора склонни на преговори.
За домакини на преговорите САЩ и Турция предлагат Тблиси или Тирана.
На преговорите натиска над България е от всички съседни страни - Гърция има претенции към Сандански и Доспат. Македония претендира за пиринско и Благоевград.
Румъния иска Силистра и част от северното черноморие.
Подписан е мирен договор съгласно който България се обявява за федеративна република - съставена от отделни републики - Турската родопска със граници линията Доспат Якоруда, Велинград , южно от Асеновград, Хасково - турката граница(оставена е
по настояване на Турция сухопътна връзка) Общините в Лудогорието с повече от 50 %
турско население получават големи автономни права - използване на официален език турски и право на провеждане на референдум за образуване на нови автономни области.
Градовете с над 50% циганско население имат същите права.
Български войски нямат право да се разполагат оттатък линията Асеновград Пловдив, Стара Загора, Карнобат, Бургас.Козлодуй остава под американски контрол.
Долината на Места е под гръцка окупация. Във всички райони се разрешава свободно провеждане на местни референдуми за автономия.
От тези райони се изселва почти цялото българско население, а реципрочно от Северна България към южна се насочват големи маси турски емигранти.
След няколко години се провежда референдум за присъединяване на Турската Родопска република към Турция. Печелят го с почти 90% като гласуват и районите на Делиормана - Карнобат Айтос, Нова Загора, Малко Търново. Референдума е признат от ООН и областта
официално е присъеднинена към Турция. Във Велико Търново националистическите партии обявяват създаването на Нова България с нова столица този град.
София остава под контрола на досегашното правителство. Започва гражданска война в
останалите под конторола на българите територии. Сливен, Пазарджик, Ихтиман ,Видин се управляват от циганско мнозинство.
Новото разделяне на остатъка на България е по линията Белене, Плевен,Казанлък, Пловдив като източната се котролира от националистите а западната от умерените.
Варна се обявява за неутрална зона под контрола на САЩ, в Бургас съв рафинерията е под контрола на прехвърлени руски войски. Видин, Силистра и Добрич е под румънски контрол. Трън , Своге Монтана Белоградчик са превзети от сърбите. Благоевград Симитли , Пирин и Разлог до Якоруда е предаден на Македония под американски натиск.
Това е и края на България като единна национална държава.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: България - Косовски вариант

Мнение от Smoking Mirror »

И какво предлагаш?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

VOTE!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Methuselah написа:VOTE!
именно!
Ubi concordia, ibi victoria!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

За кого?
Не че не гласувам. Но честно казано, всичките са смешни.
Само не ми казвайте за Бойко или Волен - по-скоро ще емигрирам, въпреки силните си виждания по този въпрос.
И друго - правете деца, бре.
Не е важно как ще ги гледате, важно е да надминем значително другите групи по численост.
Нищо, че ще са неграмотни и гладни.
На 90% от другите да не би да им пука...
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

@Crematory, колкото и да е кофти - ББ.Мутра.Ок.Прост пожарникар.Ок.Ама поне върши нещо.Може да е лицемер, да прибира, но е направил повече от предишните и то в пъти.Освен това, както изглежда е сигурен победител на следващите парламентарни избори(някой да се сеща алтернатива, която може дори да се ДОБЛИЖИ до шансовете му?).Ако ще е гарга, нека да е рошава.Ако ще е негов кабинета - да е само негов, а ДПС най-сетне да издуха супата и то да я издуха подобаващо заради последните повече от 15 години.И ще цитирам нещо от скайпа на една приятелка, което видях снощи :

"Кой казва, че сме етнически толерантна държава?"

Изключително вярвам в равенството на хората, независимо от етнос, религия, сексуална ориентация, образование и т.н.Имал съм и имам познати от различни етноси - турци, цигани, арменци.Всичките са прекрасни хора и не съм си и помислял да ги мисля за нещо "по-малко".Но доколкото зависи от мен - не бих позволил на никого, още по-малко човек, който идва на 4 години веднъж, за да си пусне бюлетината, да диктува кой "ще кара влака" в МОЯТА ДЪРЖАВА.И на всичкото отгоре да наглее и да твърди, че аз съм "чужденец" и той едва ли не е с повече права.А ако на същия не му изнася мога спокойно да му заявя, че е свободен да освободи от присъствието си и мен, и всички мислещи като мен и да се върне с автобуса в рОдината си.Подадохме пръст, отхапаха ни ръката до рамото.И както казва Елена Йончева : "Казах си СТИГА!".Надявам се поста ми да не е бил в прекалено противоречие с правилата.Ако е - ЛС, за да редактирам неудобните части.

Едит:След като пуснах мнението, обърнах внимание на последната част от поста ти(@Крем) - деца.Да, това е истината.Но трябва ли, заради натиска на определени групи, обществото ни да затъпява и осиромашава?Тук би трябвало да спомена, че американци, руснаци, западноевропейци, макар със светлинни години напред в методики и база на обучението, са далеч зад нас като интелектуално ниво.Имам привилегията да съм завършил СМГ и ще дам един много прост, но силен пример.

Националния ни отбор по математика е един от най-силните в света.Преди 4 години(2003) разбихме, имам предвид РАЗМАЗАХМЕ, конкуренцията.4 поредни години преди това отборния златен медал отиваше в Китай.Тогава ги бихме с 2 задачи и малко отгоре разлика.А това е разлика.И ако някой омаловажава успеха, ще спомена и условията на подготовка.Българските са ясни, но все пак - 1,2,3 кръг на Национална олимпиада.Първите 12(ако не греша бройката, но е приблизителна) от Националния кръг(3ти кръг) почват подготовка.Следват 2 контролни, след които остават 6 човека.Тези 6 правят около месец подготовка.Това е.

Китайската подготовка - 1вия кръг нямам данни колко души участват, но можете да си представите.На 2рия кръг отиват ~ 1 МИЛИОН участници.На 3тия - отново нямам точни данни, но са ~100 хиляди.Може би и повече.След това първите няколкостотин на 3тия кръг почват подготовка.Ама не като нашата.Военен лагер и 2-3 месеца строг режим.И накрая от тези няколкостотин след няколкото месеца остават 6.Най-добрите 6.И въпреки всичко сме равностойни.А от време на време ги бием, ей така, за профилактика.

Руснаците са близо до нашата система, но цифрите, а и възможностите са ни различни величини.

Американците си внасят - от 6 човека, 4ма бяха китайци миналата година.Ръководителя на отбора им е румънец.Нали знаете - парите не миришат.

Затова - не само правене на деца, а и национална стратегия за развитие на образованието и социалната политика.Защото ако направим 2-3-4 пъти повече деца, но те са прости бачкатори - голям праз.В един момент ще си намерят бачкаторство зад граница, защото условията не са по-зле, но заплащането е повече.И ще се върнем в изходна позиция.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

х а п ч е т а т а !
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Върши нещо ББ?
Хахахахахаха.
Добре ме разсмя за добро утро. :mrgreen:
Не мислех, че някой все още се връзва.
ОК.
Тя тая държава и без това няма нужда от безработни филолози, така че гласувайте за него, нп :)
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

За него, за сините, за атака дори, но трябва да се гласува!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

Crematory написа:Върши нещо ББ?
Хахахахахаха.
Добре ме разсмя за добро утро. :mrgreen:
Не мислех, че някой все още се връзва.
ОК.
Тя тая държава и без това няма нужда от безработни филолози, така че гласувайте за него, нп :)
Сякаш останах с впечатлението, че мислиш, че аз съм му фен(стана яко безсмислено изречение).Грешиш.Но както казах - в пъти повече от предишните.Факта, че стандарта е занижен си е единствено наша вина(на народа).Преди доооооооста години, един умен човек е констатирал тоя факт, цитирам :

Не сме народ.Не сме народ, а мърша.Туй ще кажа и с туй ще завърша.

Колкото до гласуването за него - както отбелязах, ако ще е гарга - нека да е рошава.Кое е по-добре - ББ сам или ББ + ДПС?Въпроса май е риторичен с оглед насоката на темата...

А дали ББ ще спечели изборите - при условие, че другите са загубили всякакъв кредит на доверие и осраха многократно гащите си - алтернативата е ясна.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Methuselah написа:За него, за сините, за атака дори, но трябва да се гласува!
+1
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аз не виждам нищо да е свършил - дупките са повече, децата са повече (тва не е негова заслуга), а детски градини НЯМА и нищо не се прави по въпроса, СКГТ е максимално зле, но се вдига цената на билета, Метрото е точно толкова построено, колкото беше когато дойох в София, кризата с боклука се задълбочава, а София е страшно мръсна. Това са нещата, които мен ме интересуват и следя. Предполагам, че има и още.

Не оставайте с впечетление, че и аз защитавам сегашното правителство - не. Но просто не мисля, че Бойко е алтернативата. И сега ако ви кажа кой смятам, че е алтернативата, сигурно ще умрете от смях. :lol:
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Доста добре изпипан фентъзи - разказ. Не виждам защо трябва да се заразяват останалите с песимистичните прогнози на автора... В момента турското население е около 7 процента. Не виждам как за 10 години то ще се увеличи толкова, че да вземе цялата власт. В момента на всички ни е ясно, че Доган е във властта, защото българите просто не гласуват. А що се отнася до циганите - те също няма да превземат страната поне не в такова близко бъдеще. Сред тях високата смъртност и ниската продължителност на живот парират високата им раждаемост. Според мен всичко описано по - горе няма как и няма да се случи...поне в 202* година. Правописните грешки няма да ги коментирам. :?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

Crematory написа:Аз не виждам нищо да е свършил - дупките са повече, децата са повече (тва не е негова заслуга), а детски градини НЯМА и нищо не се прави по въпроса, СКГТ е максимално зле, но се вдига цената на билета, Метрото е точно толкова построено, колкото беше когато дойох в София, кризата с боклука се задълбочава, а София е страшно мръсна. Това са нещата, които мен ме интересуват и следя. Предполагам, че има и още.

Не оставайте с впечетление, че и аз защитавам сегашното правителство - не. Но просто не мисля, че Бойко е алтернативата. И сега ако ви кажа кой смятам, че е алтернативата, сигурно ще умрете от смях. :lol:
Точно за метрото не си права... ;) За СКГТ няма да давам коментар, защото ще е толкова в противоречие с правилата, че бана ми ще трябва да е до 3508 година ;) Там положението беше, е, и явно ще бъде ужасяващо.Просто защото там работят предимно нереализирали се дори в боклукоизвозването.Дупките, поне на местата, от които аз минавам, са в голяма степен запълнени в последните 2 години.За боклука - тук има много малък напредък и прекалено много да се върви още...детските градини - не мога да кажа, нямам никакви наблюдения....

П.П.И кажи все пак - коя е твоята алтернатива? :)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Билета за градския транспорт няма да се увеличава. Поне не в близко бъдеще.

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000501
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”