Кандидати за международни отношения

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: Кандидати за международни отношения

Мнение от ТΞD »

Аз, аз! :albino:

Аз съм на мнение, че човек с ясна представа какво иска да учи, коя специалност и в кой университет и същевременно полага необходимите усилия, за да постигне целта си ( Късметът спохожда подготвения ), ще успее. Аз лично от няколко години си знам, че ще кандидатствам за 'дипломат'. Та и тъй като отдавна гледам, че Надежда Митова се гласи за това МО, май е време да се запознаем, все пак има голяма вероятност да сме колеги живот и здраве до няколко месеца.

Хайде, къде са другите 'международници' ? :study: Вдигнете си носовете малко от учебниците и елате да се видим. :)
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

И аз съм с английски, но съм го оставил маалко на по-заден план, че историята ми е повече зор. А сега прочетох, че си се класирала и за олимпиадата, значи ще се видим във Враца.
Иначе съм момче и не съм ти конкуренция, така че "идвам с мир" :rabbit:
Оскар Уайлд
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Здравейте и от мен, аз също съм много навит за тази специалност, защото ми допада външната политика като цяло и даже в темите по история това ми е най-приятната и лесна част. Изключително приятно да се "запознаем" и ви желая успех сега още след месец и ще е супер, ако си "постеляте килимчето" още отрано. :) Иначе историята ми върви в комплект с Еnglish.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
freaky_girl
В началото бе словото

Мнение от freaky_girl »

Ха такаа... много хубаво, че има такава темичка само за туй пусто МО. Радвам се, че има толкова уверени и позитивно настроени към него, защото аз напоследък много противоречиви мнения чувам и честно казано се обърквам. :? Споделете... защо смятате, че е перспективно, какво ви харесва? :wink:
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

И аз доста отрицателни мнения съм чувал за специалността, за трудната до невъзможна реализация след това, за лошата система на обучение и пр. и пр. Но в крайна сметка това е личен избор и лично аз никога не бих учил и работил нещо, което не би ми било интересно. Считам, че тази специалност е най-доброто, което мога да получа в България с оглед и на личните ми интереси. Дипломата за висше образование със сигурност не е последното ниво, което човек може да получи в своето професионално развитие, а напротив - първата и необходима стъпка към по-нататъшната реализация. И както се казва в една реклама - "Ни ста'а саму с ядини, трябва и акъл!" и освен акъл, трябва и воля, упоритост и амбиция ( може и сиксапил ). Има една китайска мъдрост - И най-дългият път започва с първата крачка. А хората, които искат да стигнат до края само с един скок, често падат още в началото и започват да куцат.
Оскар Уайлд
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Когато влезете,пожелавам ви го от все сърце,ще разберете за относително кратко време защо са били тези отрицателни мнения ;).Аз за има няма месец - два се разочаровах изключително много - хубава специалност,но пълна липса на организираност и безхаберие от страна на някои преподаватели,но вие сами ще се убедите.
carved_inside написа: и освен акъл, трябва и воля, упоритост и амбиция ( може и сиксапил ).
Бих допълнил и стимул.Ужасно е да станеш в 9 сутринта(това е в случай,че живеете близо до Ректората и няма задръствания :D ),да се приготвиш,да хапнеш и да заминеш за лекции с мисълта за едно "незабравимо приключение",понеже първата ти работа е да си намериш място за сядане,ако ли не - какви мускули се правят нагоре-надолу по етажите в търсене на "столът",на който да седнете за час-два :lol: Забавно е и как 160 човека се побират в зала за двойно по-малко :lol: И когато вече всичко е "спокойно" - колегите турци са заели 30% от местата на банките,за да си говорят,всички останали - я по двама на банка,я някой се уредил да е сам или добър колега му е запазил място,я по земята,я по прозорците,някой току виж се провесил на закачалката (да,имаме закачалка!!!),друг решил да остане на пост прав до вратата и прилежно да записва думите на лектора :lol:
И именно в този миг на наслада ... тюф ... "Колеги,няма да имаме лекция" се чува отнякъде.30 % чужденци не са част от оживлението,което настъпва.Те виждат,че някои излиза и това е явен знак за "свободен час".И сега какво - да плачеш,че си станал рано с амбицията и желанието да научиш нещо ново,а лекторите показват едно неуважение към теб или да се радваш за следващите два часа,които ще прекараш в стола :D или евентуално на разходка в "красива" София,ако си намериш свободен тротоар,незает от строежи и коли.
Не се шегувам,миналата седмица от 5 лекции,карахме 1 или 2,не помня.На 1-ви април дойде проф.Д.Д. "Честит първи април,ще имате лекция,връщам се след минута".Не се върна... Следващата лекция беше след 3 часа ... ,която отново не карахме.Това се повтори и по-следващия ден.
Не казвам това,за да ви откажа,не вярвам,че бих могъл.Аз самият не бих се отказал,въпреки фактите :).Просто ви го казвам,за да не се разочаровате и да бъдете поне малко подготвени.
Успех!
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

dimage написа:Хах не ми се четат всички постове.. но отрицателните мнения за МО все са казани от хора, които не са успели да вляазат в специалността! УСПЕХ и дано сте ми зайчета октомври!
А аз съм ги чувал точно от хора,които даже за я завършили. ;)
Изображение

Аватар
freaky_girl
В началото бе словото

Мнение от freaky_girl »

Безхаберието е навсякъде (това е България все пак), и не може да очакваме, че като влезем в прехваленото СУ ще е по-различно. Блъскаш се, учиш като луд само за да влезеш и да разбереш, че нещата не са такива каквито си си ги представял- това е пределно ясно. Но просто нямаме голям избор, защото като надеждни университети, аз се сещам само за 2-3. Пожелавам успех на кандидатстващите тази година (те са големи късметлии :lol: )!
Аватар
DreamChild
В началото бе словото

Мнение от DreamChild »

бройте ме и мен за МО :wink: . Въпреки всички опасения за бъдещата реализация, не успях да се разколебя и МО си остава 1-во желание, след това съм много навита и за Скандинавистика, затова ако не съм доволна от предварителния по история, ще наблегна повечко на немския, че сега не остава време. Успех на всички по изпитите и дано да се виждаме септември вече на живо из Софийския :D
you`re the one behind the wheel...so...drive...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

dimage написа:Хах не ми се четат всички постове.. но отрицателните мнения за МО все са казани от хора, които не са успели да вляазат в специалността! УСПЕХ и дано сте ми зайчета октомври!
Или които са влезли в по-хубава специалност... :roll:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

nadejda_mitova написа:Kristo
Ти какво учиш
Право, Надежда, право... имаме си закачка с кака ти Димаж за специалностите...

Инак ти стискам палци за МО, не е лоша специалност, но трудно се влиза и трябва да положиш много усилия... и догодина те чакаме в ЮФ...

Както и успех на останалите... щото другите факултети обсебиха форума и трябва малко юристи да вкараме тука! :albino:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

nadejda_mitova написа:Съгласна съм, да превземаме форума! То аз къде се бутам де... като още не съм нито в този университет, нито в този факултет. Наближава ни сега изпита по история... и историците изпадаме в паника и отчаяние... а това за трудното влизане го знам, така че и да не стане поне ще знам, че съм опитала ;)
Без паника.Ако можеш пийни нещо предната вечер! :D Това е предварителен,не отиваш на заточение ... На мен лично ми беше смешна картинката - половината зала гордо изправена,чакайки да внесат темата,прочитат я и им се схващат ръцете от писане.Спокойно,бавно,плавно,висок стил и не много страници ... това е,което мога да ти кажа,и почивки и може от време на време да подремваш :lol: .Аз така си изкарах прекалено задоволителна оценка на предварителния.Have fun на изпита и без притеснения,винаги има втори шанс(освен в любовта,ама то за нея не се кандидатства по успех :lol: ).Успех! ;)
Изображение

Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

Тема N1 -> "Църква и култура през ХV-ХVІІ в."
Тема N2 -> "България в годините на Втората световна война (1939 - 1944 г.)"

Ето това ще е забавно според мен :mrgreen:
Оскар Уайлд
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Не може да си представиш колко много хора ще се изкефят! :blackeye:
Nessun dorma, nessun dorma!
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Всяко зло за добро, нали? :P