Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от HeyGod »

Е почти познах за името! :lol:
Ей,виж съвсем бях забравил за появата накрая,добре че ми припомни :).Това смекчава "вината" :D.Просто идеята ми беше,че на фона на другите изглеждаше доста сериозно,затова ми направи впечатление.
Как по дяволите си запомнила текста на Отело 5? :lol: Аз едва хванах 60-70 % от думите и много ме беше яд! :lol:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

За "Макбет" съм сигурна, че нарочно е правено свръхсериозно, в опит да пунтират всички, които играят Шекспир с целия патос на света (там, дето се появи Макдъф с пистолета, седна и заплака без сълзи). Аз, специално, смятам, че им се получава много добре, щото са толкова сериозни, че чак не е истина.
Пък за текста... в момента ми бягат някои моменти, иначе наистина го знам, както ти казах, гледала съм го над 10 пъти, до декември 2007 бях гледала всичките им спектакли без 2.
Още кво имаше...
"Кърпичка интимна от Дездемона взима,
у Касио оставя, идея без да има...
А нашият Отело на бойното поле,
войската си командва, но много му се ще
(нещо си) да провери дали
Дези в домашните игри
не е въвела газ, за да го издои..."

Ей така, на части се сещам... имай предвид, че не съм го гледала от края на ноември. :lol: Имам нужда от опресняване на спомените.
Или, кхм, култовата реплика на женската част от подсъзнанието, която май само аз помня: "Слушай какво, стига си ръсил глупости, Хамлете, биологичният ми часовник скоро ще бие отбой, искам си бебетата СЕГА!"
Ама айде, че всичко ще ви разкажа така...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Хммм. Къде се играят тези... постановки? Не, че ще отида да гледам пародии де, питам информативно.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

В "Театър 199".
Но примерно то и "Хъшове" и "Българи от старо време" се играе по този начин.Естествено,че не е пародия,но повече от 50% са лафове,шеги и т.н.,за да може публиката да го възприеме по един наистина забавен и интересен начин.
В сряда дават "Рейс" в Народния :).Даже може да успеем да изпросим намаление 50%,ако не е много пълно :mrgreen: . Който иска е поканен :).
Изображение

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

В 199. Но не бъди така предубедена, не всичко ново е лошо. Конкретно този спектакъл не е харесал само на абсолютни консерви, честно. Момчетата са работили по текста с много голямо уважение.
А и на Шекспир може да се гледа с усмивка, аман от трагедии и ужаси - сигурна съм, че и самият Шекспир не е имал точно това предвид.
Иронията и самоиронията са много важни умения, които трябва да притежаваме. Лично мнение, не го натрапвам.
HeyGod, не е само до по-лесното въприемане на текста. Поне аз мисля, че това, което са направили в 199, е един напълно алтернативен прочит не само на Шекспир - показва и другата страна на всичко свръхсериозно в тоя живот и смятам, че са се справили отлично с тази задача. Просто за тях Шекспир е не толкова тема, колкото изразно средство. Аз така го разбирам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

ей, Търговке, имам въпрос- гледала ли си "Екстази"?

иначе снощи останахме много приятно впечатлени от "Мост" в учебния на НАТФИЗ(х
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Сава,
Не знам дали ще ми повярваш, но се запознах със Заро (актьорът, чийто спектакъл е "Екстази"), докато ти беше в Япония. Спря ме на "Славейков" и се заговорихме, покани ме на представление, но докато ми описваше какво представлява спектакълът и колко "шизофренен" (баш така си го каза) бил, аз му казах, че ако ще ходя да го гледам, ще чакам един познат да се върне от Япония. Като каза "шизофренен" и Бегбеде и, не знам защо, но някак се сетих за тебе. И така си остана.
Та, да ти отговоря - не, не съм го гледала. Сега май са го приютили в "Смешен театър" (до Кукления, на Раковска и Гурко), преди (т.е. когато аз говорих с него) спектаклите май са били в хостел Nightingale в безистена на "Славейков". Не знам дали е добро, но Заро изглежда пич.
В края на ноември
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Сава,
Не знам дали ще ми повярваш, но се запознах със Заро (актьорът, чийто спектакъл е "Екстази"), докато ти беше в Япония. Спря ме на "Славейков" и се заговорихме, покани ме на представление, но докато ми описваше какво представлява спектакълът и колко "шизофренен" (баш така си го каза) бил, аз му казах, че ако ще ходя да го гледам, ще чакам един познат да се върне от Япония. Като каза "шизофренен" и Бегбеде и, не знам защо, но някак се сетих за тебе. И така си остана.
запознах се със Заро снощи в Хамбара. Описваше спектакъла като "меко казано гениален", което е разумен довод да не го гледам. Но с удоволствие ще се видя с теб.:)

спектаклите все още са в хостела на Славейков(х
Не знам дали е добро, но Заро изглежда пич.
Съгласен съм, че изглежда. Но...нашите впечатления си останаха на това ниво. (х
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хаха, на мен Заро пропусна да ми каже, че спектакълът бил "меко казано гениален" - то, да ти кажа, не бих му и повярвала. Но като спомена за шизофренността му, категорично не бих отишла да го гледам сама. Не е мой тип.
Пък за това дали е пич или не - стори ми се. Видях го на светло, не му липсва самочувствие, и отново, изглежда точен. Не е професионален актьор, но пък е навъртял към 250 представления - за добро или лошо.
В края на ноември
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

виж сега, то...по неговите думи "екстази" има 19 международни награди и Бегбеде го е гледал 15 пъти, а в някакъв германски театър(ако не се лъжа нещо голямо и известно в Берлин) са му направили монтаж и той е останал, както сам се изрази "аз успях да грабна себе си".

личен коментар- мисля, че никога не се е пускал.

ако се има предвид привързаността ми към деграданти тип Едгар Алан По, може и да отида да го гледам, но ме вбеси отношението му към собствената му публика, а това е непростимо за едно изкуство "на живо". Пък и...страх ме е от мисълта, че трябва да се видя отново с актьора. Tette-a-tette с него откривам неподозирани страни на характера си, в които се крие необуздана агресия и неконтролируемо желание да хвърлям бутилки :D

anyway, скоро ще ходя да гледам "Контрабасът"- чувал съм хубави отзиви, а и ми е залипсвала сцената на последния етаж(х
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ммм, Сцена на четвъртия етаж ми е много любима, побърква ме. След "Контрабасът', виж и "Крап" някой ден. Психо колкото си щеш, бърка ти в мозъка ааааадски здраво, но наистина е много добро. Ох, как да го кажа, то не е театър, а нещо, което ти се случва - шантава работа.
А Заро просто може да е бил много хай. При мен тия награди ги е пропуснал, все повече се ужасявам, като чета какви ги е говорил. Явно дневната светлина лъже... това трябва да си го запиша някъде.
В края на ноември
Аватар
lollabunny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lollabunny »

Чета ви коментарите за Заро, и ми хрумва нещо...

Имам 2(свободни) билета за 7 май. Ще го играе в "Хамбара", защото било 250 представление. От опит знам, че на такива места стават най-добрите представления. В хостела беше твърде "задушевно" и не струваше.

Колкото до Заро - голям сладур е. Има си своите недостатъци, но все още го смятам за човек, когото си заслужава човек да опознае. Познавам го от близо година и досега не съм се разочаровала :wink:

Та... желаещи да го видим да танцува с колоната в "Хамбара"? Или такива, на които да прехвърля билетите (в случай, че не ме щете :lol: )? А след това, предполагам, ще има опознавателно парти.
Мария Стойчева
I курс Европеистика

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Не се лъжете за "Малкият принц", дори да ви звучи интересно.
В края на ноември
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Както писах в една друга тема - опитаха се да ме вкарат в киносалона на "Сексът и градът".Не успяха. :lol:
Върнах се пеша от мола до герена(квартирката),един час разходка(не летя,нищо,че препънах няколко човека по пътя) :D.
Изпих една биричка по пътя и се спрях пред "Сълза и смях".Сега се връщам от "Фенове".То не било лошо да ходиш сам на театър,ама няма с кой да обсъждаш после и да се смеете.
Ши ги бийм,ши ги бийм! :lol: :lol: :lol:
Нали се даваха оценки: 9/10.
На моменти беше едно такова ... меланхолично някак си и доста тавтология,но задължително трябва да се гледа!!!Кърти!
Освен лафовете,много добре се отразява това,че представлението е час и петнадесет минути някъде - нито прекалено дълго,нито прекалено късо!Идеално!
АВЕ ЕЙЙЙЙЙЙЙ!!АВЕ ЕЙЙЙЙЙ!!!ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ!АВЕ КАК ЗАСАДА ВЕЕЕ,ЕЙ!!!! :lol: :lol: :lol:
Уникални!

Даже служителката на касата ме похвали,че отивам на театър и каза,че сега повечето са Пайнери и се радва,че има млади хора,които уважават театралното изкуство.Даже ме нарече герой. :mrgreen:
Относно театър "Сълза и смях".За първи път ходя там,направиха ми отстъпка 50% без дори да ги попитам предварително,седнах на един ред пред който имаше около 2 метра пространство,беше си идеално за моите еднометрови крака. :lol: .Нови седалки,удобни ... всичко се чуваше,прекрасна зала!
Изображение

Аватар
lollabunny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lollabunny »

Днес бях на "Другият човек" в 199. Койна Русева и Малин Кръстев - зашеметяваща комбинация.

Оценка: 9/10

Аз лично съм впечатлена. По време на цялото представление не можех да откъсна очи от техните. Между двамата хвърчаха искри, в текста нямаше нищо прекалено, нищо натрапчиво, а самата идея е доста оригинална. Излизайки от салона се чувствах одухотворена.
Мария Стойчева
I курс Европеистика

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”