КСК 2008 - литература и история
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2008 - литература и история
Благодаря, колежке. Полезно беше.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Вижте сега. Тоя път вече сам го минал. Искам да помогна и да поуспокоя тазгодишните кандидатстващи така че слушайте. Не слушайте тъпотии от рода на "темата трябва да е поне 20 страници" и т.н. Изисквания за обем няма, обаче трябва да сте писали по всички компоненти на темата по история. Темите от които учих, бяха по 9-10 страници максимум /нормален почерк, ако се сравнява с големината на буквите и сгъстеността на редовете с книгата на Каймакамова излиза към 3 страници и половина печатно./ Аз лично сам се готвил по тази книжка, там материалът е на даста високо ниво. Обаче, като разбрахте доста трябва да се посъкрати от него. За полетата и другите такива работи не се стресираите излишно. Обаче темата трябва да се знае перфектно. Тия теми вървях по къщата и си ги разказвах сам,като лудите. В крайна сметка ги научаваш горе-долу като стихотворение.Пишете историография, поне 3-5 имена + няколко произведения!!!Времето на изпита ми стигна точно, даже имах около 8-10 мин преди края, за да се израдвам за свършения труд. И тук забележете, темата от която учих и се падна на изпита беше дълга около 9 страници и половина / нормален почерк /, а на изпита нарочно / нормално е /, като вземете за оставяте повечко място между редовете, повечко за абзаците и същата тема за разгърнах на 13 страници, при положение че нямах нито едно изречение различно от тази от която бях учил. Изкарах 5.25. Пре достатъчно, като се има в предвид, че имах една сбъркана година, две пропуснати дати, и бях разменил местата на два абзаца/които обаче не бяха от голямо значение!, щото иначе режат бая/. И така успех и учете, щото без четене - за никъде.
Някой ще ходи ли на изпитите в Благоевград?
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Благоевград - аз, но само за историята. Сега трябва да звъня до общежитията да си резервирам стая...
Don't think you are, know you are!
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А за Велико Търново БЕЛ и история някой? Аз още се колебая, де, не съм се и записал, ама съм на ръба... Така че ако има някой за там, да пише, току-виж ме убедил 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Столичани ще кандидатствате и в ЮЗУ?Grunge_Down написа:Благоевград - аз, но само за историята. Сега трябва да звъня до общежитията да си резервирам стая...
Аз.explorer написа:А за Велико Търново БЕЛ и история някой? Аз още се колебая, де, не съм се и записал, ама съм на ръба... Така че ако има някой за там, да пише, току-виж ме убедил
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Няма лошо, там преподавателите идват с автобуси от СУ, а балът за прием е по-нисък 
Don't think you are, know you are!
И аз съм на пангара с литература и история 
Абре батка моите теми са печатани с големина 14 и имам теми по 21 страници. Най - малката ми е 14 страници печатно. Как стават тия магии при тебе с тия 3 или 4 печатни страници. Моите теми също са на адски високо ниво.Ако бях на твое място тия теми ще ги изпея на първия месец.ragazo написа:Вижте сега. Тоя път вече сам го минал. Искам да помогна и да поуспокоя тазгодишните кандидатстващи така че слушайте. Не слушайте тъпотии от рода на "темата трябва да е поне 20 страници" и т.н. Изисквания за обем няма, обаче трябва да сте писали по всички компоненти на темата по история. Темите от които учих, бяха по 9-10 страници максимум /нормален почерк, ако се сравнява с големината на буквите и сгъстеността на редовете с книгата на Каймакамова излиза към 3 страници и половина печатно./ Аз лично сам се готвил по тази книжка, там материалът е на даста високо ниво. Обаче, като разбрахте доста трябва да се посъкрати от него. За полетата и другите такива работи не се стресираите излишно. Обаче темата трябва да се знае перфектно. Тия теми вървях по къщата и си ги разказвах сам,като лудите. В крайна сметка ги научаваш горе-долу като стихотворение.Пишете историография, поне 3-5 имена + няколко произведения!!!Времето на изпита ми стигна точно, даже имах около 8-10 мин преди края, за да се израдвам за свършения труд. И тук забележете, темата от която учих и се падна на изпита беше дълга около 9 страници и половина / нормален почерк /, а на изпита нарочно / нормално е /, като вземете за оставяте повечко място между редовете, повечко за абзаците и същата тема за разгърнах на 13 страници, при положение че нямах нито едно изречение различно от тази от която бях учил. Изкарах 5.25. Пре достатъчно, като се има в предвид, че имах една сбъркана година, две пропуснати дати, и бях разменил местата на два абзаца/които обаче не бяха от голямо значение!, щото иначе режат бая/. И така успех и учете, щото без четене - за никъде.
УМИРАМ
Това което ви казвам е вярно, все пак няма смисъл да ви лъжа. Темите все още ги пазя ама съм ги дал на едно приятелче който също се готви тая година. В на Каймаканова книжката нещата са супер написани, ама са много дълги. Вижте, трябва да съкратите доста работи. В темата трябва да имате основните моменти , а не да се впускате в глупости като примерно за първата тема, там за хороскопите че били взаимствани от китайския календар и т.н. Четете от книжката и подчертавайте най-важното. След всяко твърдение трябва да има и аргументация, но кратка и изчерпателна. В книгата има много съвсем излишни абзаци във всяка тема. Сега тука не мога да ви кажа за всяка тема какво отпада, но наистина не ви трябват теми по-дълги от 10, 12 страници пряко сила. Тия тъпотии с теми от по 24-30 стр и аз съм ги гледал. Аз като започвах да се готвя ми бъха дали някаква разработка на първата тема на 36 страници!?! От такива работи смисъл няма!!! Съберете важното от книжката !
Grunge_Down, как се справи в Благоевград. Аз писах, ама не се сетих някои дати и други подробности.
Какви са ви оценките от средното? Моите са История+БЕЛ=11.75. Чудя се дали е добре, или ще има много конкуренти с по две шестици. Дано да съм ви конкурентно-способен 
При положение, че като прибавиш изпитите оценката по история от изпита се умножава по 2, можеш да си компенсираш всякак.kapac написа:Какви са ви оценките от средното? Моите са История+БЕЛ=11.75. Чудя се дали е добре, или ще има много конкуренти с по две шестици. Дано да съм ви конкурентно-способен
Footman написа:При положение, че като прибавиш изпитите оценката по история от изпита се умножава по 2, можеш да си компенсираш всякак.kapac написа:Какви са ви оценките от средното? Моите са История+БЕЛ=11.75. Чудя се дали е добре, или ще има много конкуренти с по две шестици. Дано да съм ви конкурентно-способен
Въпросът за влизането ми не се изчерпва само с моето представяне, а до голяма степен и с вашето.
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз съм 12.
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група