Кастинг за актьори и статисти

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

L'Inspecteur
Форумно зомби

Re: Кастинг за актьори и статисти

Мнение от L'Inspecteur »

hollywoodboy написа:Abe mnogo ste prosti... Horata ako ne drugo pone se opitvat da vi namerqt rabota, dokato stoite na debelite si zadnici i samo mrunkate, che vse nqmalo pari i bilo mnogo mizerno v bulgaria ... Ei Apriori, veche sum vi prastal snimki, no vse nqmah vreme da mina za video materiali i da vi ostavq cvta ;) Kajete mi v subota i nedelq shte e vuzmojno li da mina i dokolko chasa ? :bom:
:lol:
А ти с твоя стегнат задник, очакваш в някоя гей-продукция ли да те вземат?
:lol: :albino: :mrgreen:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Господинът със стегнатия задник да пише на кирилица. Щото следващия път гениалните му умотворения на шльокавица ще бъдат затрити.
stelian_sis
В началото бе словото

Мнение от stelian_sis »

[apriori от колко до колко годишни?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

По-добре им се обади на посочения телефон, те не са писали тук от както е пусната темата.
malkataMery
В началото бе словото
Специалност: istoriq i literatura

Мнение от malkataMery »

Mnogo iskam da se qvq na kasting,no sam nepalnoletna i nz kak stoqt neshtata,a i ne sam ot Sofiq.Mislq,a i moi priqteli sa mi kazvali che trqbva da se probvam,no ne sam naqsno s neshtata...

Кирилицата е задължителна. Всеки следващ пост на латиница ще бъде трит.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Бях един път статист в реклама...цяла (буквално цяла) нощ на Витоша...по къс ръкав...седиш на сууупер влажната и студена земя...и тъъъъкмо се натоплиш...и те местят 5 метра на в страни, че да ти е студено отново...
Чак към 3 великите испанци се сетиха, че имат печки...та пуснаха малко да се стоплят хората...
Бе...изобщо цялата реклама беше мега тъпня....а да не говорим за фундаменталното количество храна (един сандвич и един кроасан) за 12 часа...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

malkataMery написа:Mnogo iskam da se qvq na kasting,no sam nepalnoletna i nz kak stoqt neshtata,a i ne sam ot Sofiq.Mislq,a i moi priqteli sa mi kazvali che trqbva da se probvam,no ne sam naqsno s neshtata...

Кирилицата е задължителна. Всеки следващ пост на латиница ще бъде трит.
Аз съм продуцент. На колко години си, малка Мери?
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Мария
В началото бе словото
Специалност: география и история проф.подготовка

Мнение от Мария »

Здравейте! интересувам се как бих могла да участвам в кастинг за някои филм и от къде мога да науча кога има, ако можете да ми кажете :P благодаря предварително хора пишете моля-ви дали можете да ми помогнете или не знаете ли нещо по въпроса
Последно промяна от Мария на 30 Юни 2009, 16:36, променено общо 2 пъти.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ти специално не можеш! Погледни си постинга и ще разбереш! :|
lulova
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от lulova »

Не познавам тази кастинг агенция, но познавам този бизнес и затова искам да кажа няколко неща:

Кастинг агенциите търсят в 99% от случаите статисти. Те НЕ обещават звездна кариера, добри контакти и високо заплащане. Ако го обещават - значи са измамници. Кастинг агенциите осигуряват предимно допълнителни ангажименти и допълнителни заплащания. НЕ осигуряват постоянна заетост и висок доход. Най-добре се плаща в реклами - от 20 лв. до към 200-500 лв., НО много зависи от ролята, за която са ви избрали. Масовките - т.е. човека там някъде не на фокус в бара, на площада, по улицата, се заплащат по 20-30 лв. Главната роля в рекламите обикновено е за популярни актьори и манекени, но вече има и много с непопулярни лица. Главната роля може да ви донесе горе-долу около 200 лв., но това ще вслючва и употребата на вашето лице за всички останали "производни" на рекламнияу спот - билборд, прес каре, интернет банер, плакат ...
Кастинг агенциите НЕ могат да ви гарантират, че след като ви създадат профил някога ще ви потърсят. Тяхната роля е да представят регистрираните при тях модели на продуценти, филмови компании, рекламни агнеции. Когато някой продуцент реши, че търси конкретен типаж си го избира и от кастинг агенцията го викат на предваителен кастинг или направо за статист.
Никоя кастинг агенция не е обещавала, че да се снимаш като статист е много приятно и интересно или ако го е направила, е по-добре да си прекратява бизнеса. Обикновено се снима по цял ден, в мръсни и студени/задушни халета или на вън - студ или жега. Храната е оскъдна, но всеки може да си носи нещо - така както всички сами се грижим за храната си по време на работа.
25 лева за регисрация е ниска цена. Има кастинг агенции и с безплатни регистрации. НО по принцип безплатен обяд няма. Кастинг агенцията има своите разходи - уеб сайт, офис, телефони, фото студио. Нали, за да ви предлага на различните продуцети, от което тя има интерес, защото ще спечели комисионна, трябва да извърши разходи.
Отделно, за да се регистирате в кастинг агенция, трябва да имате хубави снимки, които изразяват добре вашата същност. С домашни, паспортни, плажни и друг подобен тип снимки, правени от аматьор с любителско дигитално апаратче, шансовете да ви забележат се намаляват драстично. За да са хубави снимките, трябва да са направени от добър фотограф, с добра техника, за което можете да помоли такъв приятел (ако го имате) или да си платите на познат, или да ви снимат направо в кастинг агенцията. Т.е., за да ви снима професионален фотограф в професионално студио в кастинг агенцията, пак няма как профила ви там да е безплатен.

Горещо препоръчвам на лицата под 18 години да се регистрират в кастинг агенции само със знанието на родителите си и най-добре в тяхно присъствие. Има си и агенциии, и агенции, макар че продуцентите би трябвало да са луди да наемат непълнолетни за непочтенна роля, защото после те ще имат проблеми.
Ryan
В началото бе словото
Специалност: Актьор-Филми предимно

Мнение от Ryan »

Scarface ако наистина си продуцент пиши ми на Skype:quikdeath1 много искам роля в филм най-вече английски или американски но може и бг плс :cry:
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Ryan написа:Scarface ако наистина си продуцент пиши ми на Skype:quikdeath1 много искам роля в филм най-вече английски или американски но може и бг плс :cry:
Нещо имам проблеми със скайп в момента, съжалявам за което. Английски не сме снимали досега, американски скоро ще снимаме, но на този етап не търсиме хора, а за български може и да се намери нещо. Момче или момиче си?
DiEl
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от DiEl »

Здрасти ако може и за мен някаква роля да се намери :) От както се помня винаги съм искал да стана актьор в Американски филм но ще се зарадвам на какъвто може се пак секи започва от някаде... :) Момче на 19 съм.
Just Do It !!!
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Така все още не мога да ти отговоря. Търсят се определени типажи и не знам дали се вписваш в някой от тях. Можеш да ми пишеш на allstar.producer@gmail.com
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”