Ефективна ли е полицията в Б-я?

Модератори: Don Horhe, Lord

camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Ефективна ли е полицията в Б-я?

Мнение от camel »

"Травиата" съм го чел доста отдавна. Мисля, че ставаше въпрос за измъчване на затворник на фона на операта от Верди. Не разбрах обаче алюзията с днешната полиция и нейната ефективност? :shock:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

camel написа:"Травиата" съм го чел доста отдавна. Мисля, че ставаше въпрос за измъчване на затворник на фона на операта от Верди. Не разбрах обаче алюзията с днешната полиция и нейната ефективност? :shock:

Алюзията е, че там влиза един човек идеалист, които иска да опазва закона и т.н., обаче заварва вместо идеалисти като него тълпа зверове де речем, които измъчват затворника. Та мисълта ми е, че хората са тези които могат да променят нещо, и не са виновни парите, както по-горе споменаха, а просто в момента хората влизат в службите с мисълта да взимат. Колкото и да получават като заплата, пак ще има корупция и т.н. Пример - политиката: апетитът идва с яденето е една много вярна поговорка там. В МВР по-високи заплати за КАТ-аджиите например няма да ги накарат да не взимат рушвети, стегнатия контрол и наказания ще ги накарат, а че е нужна и по-висока заплата, да така е, но това нее решението само по себе си. В един автомобилен форум някои беше написал "...ми то на КАТаджията жена му му е казала днес да не се прибира с по-малко от 100 лв." по случай на едно спиране, ами ако им се вдигне заплатата ще иска по 500 :)

Парите едва ли ще повишат амбицията им толкова много, просто там няма хора полицаи, в един друг форум един пич разправяше горе долу случката от "Травиата", само без толкова бой, пича накрая напуснал, защото видял че никой от колегите му не иска да е полицай, просто е лесно и си има плюсовете...
Изображение

Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

На мен тези неща ми ги разказва един приятел, дето е полицай от 5 години. От 2 години насам не са му давали отпуска, извънреден и нощен труд не му плащат, няма строго определено работно време, а е на работа когато му се обадят, постоянно е по някакви командировки, налага се да си взима болнични, за да може да си почине, а шефовете му го молят да не прави така, защото нямало кой друг да работи. Взима 450 лева заплата. И да, човекът е идеалист, но вижда, че идеалът не храни и ще се маха от там преди да е станал и той поредния побърканяк.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Ми може да е някакво извратено положение наистина, но то по закон няма как да не му дават... Да не говорим че ако не си вземе за една година, следващата минав н ауведомителен режим, т.е. казва и излиза, и никой не може да му попречи... ама не знам. Като цяло познатите ми, които са свързани със системата нямат подобни проблеми, и не са чували... Кажи на приятеля си да се оплаче някъде нагоре, но стига съм ОФФкал...
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”