Ефективна ли е полицията в Б-я?
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Ефективна ли е полицията в Б-я?
"Травиата" съм го чел доста отдавна. Мисля, че ставаше въпрос за измъчване на затворник на фона на операта от Верди. Не разбрах обаче алюзията с днешната полиция и нейната ефективност? 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
camel написа:"Травиата" съм го чел доста отдавна. Мисля, че ставаше въпрос за измъчване на затворник на фона на операта от Верди. Не разбрах обаче алюзията с днешната полиция и нейната ефективност?
Алюзията е, че там влиза един човек идеалист, които иска да опазва закона и т.н., обаче заварва вместо идеалисти като него тълпа зверове де речем, които измъчват затворника. Та мисълта ми е, че хората са тези които могат да променят нещо, и не са виновни парите, както по-горе споменаха, а просто в момента хората влизат в службите с мисълта да взимат. Колкото и да получават като заплата, пак ще има корупция и т.н. Пример - политиката: апетитът идва с яденето е една много вярна поговорка там. В МВР по-високи заплати за КАТ-аджиите например няма да ги накарат да не взимат рушвети, стегнатия контрол и наказания ще ги накарат, а че е нужна и по-висока заплата, да така е, но това нее решението само по себе си. В един автомобилен форум някои беше написал "...ми то на КАТаджията жена му му е казала днес да не се прибира с по-малко от 100 лв." по случай на едно спиране, ами ако им се вдигне заплатата ще иска по 500
Парите едва ли ще повишат амбицията им толкова много, просто там няма хора полицаи, в един друг форум един пич разправяше горе долу случката от "Травиата", само без толкова бой, пича накрая напуснал, защото видял че никой от колегите му не иска да е полицай, просто е лесно и си има плюсовете...
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
На мен тези неща ми ги разказва един приятел, дето е полицай от 5 години. От 2 години насам не са му давали отпуска, извънреден и нощен труд не му плащат, няма строго определено работно време, а е на работа когато му се обадят, постоянно е по някакви командировки, налага се да си взима болнични, за да може да си почине, а шефовете му го молят да не прави така, защото нямало кой друг да работи. Взима 450 лева заплата. И да, човекът е идеалист, но вижда, че идеалът не храни и ще се маха от там преди да е станал и той поредния побърканяк.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Ми може да е някакво извратено положение наистина, но то по закон няма как да не му дават... Да не говорим че ако не си вземе за една година, следващата минав н ауведомителен режим, т.е. казва и излиза, и никой не може да му попречи... ама не знам. Като цяло познатите ми, които са свързани със системата нямат подобни проблеми, и не са чували... Кажи на приятеля си да се оплаче някъде нагоре, но стига съм ОФФкал...