Я да видим кой на какво и защо е фен
А що няма тема за Стивън Кинг?
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
А що няма тема за Стивън Кинг?
Ето ви
Тема за Стивън Кинг
Последно промяна от ^PrincessA^ на 06 Апр 2008, 14:32, променено общо 1 път.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Re: Абе що няма тема за Стивън Кинг?
В моите топ 3 са:
1.То
2.Неизживени спомени
3.Проклятието
А вярно ли е това,че Кинг се е чалнал заради собствените си страхотии и сега го е страх да не го докопа някой зъл клоун(примерно) ?
1.То
2.Неизживени спомени
3.Проклятието
А вярно ли е това,че Кинг се е чалнал заради собствените си страхотии и сега го е страх да не го докопа някой зъл клоун(примерно) ?
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе гледала съм интервюта с него и не ми изглежда чалнат...или поне не притеснително много
Тва, което аз знам е, че е стадал от хронично безсъние и в периоди на такива пристъпи е съчинил много от историите си. Някои образи пък ги е виждал под въздействието на алкохол и наркотични вещества, с които също си е имал работа в определен период от живота си...
Бтв, един приятел твърди, че нещо мн ужасно му се е случило в детството му и затова в огромна част от книгите му именно децата са "свързващият елемент"...Ама още не може да реши какво точно е било това нещо
Самият факт, че повечето сюжети се развиват в Мейн и то в обикновени, често бедни семейства /или пък историите с писатели.../ показва , че нещата са лично изживени...
Иначе на мен фаворити са ми "То", "Дългата разходка", "Кери", "Сомнамбули" и "различните романи"- "Зеленият път" и "Шоушенк". Обожавам разказите, особено тия от "Татик"...
Като цяло ми въздейства мн тъжно тоя човек...
Бтв, един приятел твърди, че нещо мн ужасно му се е случило в детството му и затова в огромна част от книгите му именно децата са "свързващият елемент"...Ама още не може да реши какво точно е било това нещо
Самият факт, че повечето сюжети се развиват в Мейн и то в обикновени, често бедни семейства /или пък историите с писатели.../ показва , че нещата са лично изживени...
Иначе на мен фаворити са ми "То", "Дългата разходка", "Кери", "Сомнамбули" и "различните романи"- "Зеленият път" и "Шоушенк". Обожавам разказите, особено тия от "Татик"...
Като цяло ми въздейства мн тъжно тоя човек...

- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
е тея мн ми харесват ;-]"Зеленият път" и "Шоушенк"
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Sasko™
- Паисий
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: А що няма тема за Стивън Кинг?
Мъртвата зона, но книжката
От филмите "Мъглата", най-ми харесва, но искам и да я прочета

От филмите "Мъглата", най-ми харесва, но искам и да я прочета
What I've got you've got to give it to your mamma
What I've got you've got to give it to your pappa
What I've got you've got to give it to your daughter
What I've got you've got to give it to your pappa
What I've got you've got to give it to your daughter
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Няма да съжалявашSasko™ написа: От филмите "Мъглата", най-ми харесва, но искам и да я прочета![]()
![]()

- Longbow
- Паисий
- Специалност: Право
„Дългата разходка“ - all-time favorite... Най-философското му четено от мен произведение... Няма да я коментирам, за да не ви втълпявам моите разбирания и впечатления от нея, но ви съветвам да я попиете и да я оставите да отлежи
В нея можете да откриете далеч по-ужасяващи чудовища и страхотии, отколкото в която и да е друга негова книга... <Просто не можах да го спестя - прощавайте>

-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
"Дългата разходка" беше книгата, която наистина ме отврати от Кинг - иначе освен нея съм чел "Живата факла", "Тъмната половина", "Мъртвата зона". 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- charming
- Драскач
Чела съм само "Мизъри", "Гробище за домашни любимци"... и не се сещам за друго сега ли беше..?! ......Но като цяло има добри книги човека ... но филмите не всички са добри като книгите
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"Дългата разходка" е книгата, върху която понякога съзнателно съм спирала да мисля, понеже ме е било страх до какви изводи ще стигна... Нещо, което си струва да бъде препрочитано в различни моменти и състояния на духа.
Що се отнася до филмите, това го има при почти всички филмирани произведения или поне за мен...А специално Кинг работи с много символи, които е невъзможно да бъдат предадени на лента. /Макар че филмовата версия на "Среднощния авиатор" е на доста добро ниво и "разширява" историята от книгата по много сполучлив начин
/.
Що се отнася до филмите, това го има при почти всички филмирани произведения или поне за мен...А специално Кинг работи с много символи, които е невъзможно да бъдат предадени на лента. /Макар че филмовата версия на "Среднощния авиатор" е на доста добро ниво и "разширява" историята от книгата по много сполучлив начин

- Longbow
- Паисий
- Специалност: Право
^PrincessA^ написа:"Дългата разходка" е книгата, върху която понякога съзнателно съм спирала да мисля, понеже ме е било страх до какви изводи ще стигна... Нещо, което си струва да бъде препрочитано в различни моменти и състояния на духа.
Аз страх от описаното в книгата така и не успях да развия, но - виж - болка... И е била почти физическа... И ти се възхищавам на способността да си наложиш да спреш да дълбаеш: аз - неспособният на това - винаги съм докарвал разсъжденията си по всеки усетен аспект на книгата до край... Страхотно натоварваща е и е полезно да се оставя да отлежи между прочитите...
Не мога да не отбележа, че на мен впечатление ми правят предимно психологическите натоварености и измерения на неговите творби и свръхестествените елементи ми се струват малко плитки..., но е ясно, че са необходими за разгръщането на психологическите механизми в полезрението на читателя... <Знам, знам - има повторение и не се разбира от първия прочит (може би даже - изобщо), ам'...>
Поздрави,
Ангел

-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Доста неща съм чела, не мога да ги изброя всички...Но като че ли най-потресаващо ми въздействаха Томи Чукалата 1,2,3,4 - всяка част все повече ме ужасяваше и не можех да спя
Също ттака и Сейлъмс Лот - него все още го сънувам, бррр. Кери е една от любимите ми книги. Дългата разходка също много ме беше впечетлила...Кефи ме как пише тоя човек, макар че не мога да прочета повече от две-три на година, почват да ми се струват леко еднотипни. Само Чукалата ги прочетох всичките набързо, че щях да превъртя 
Как може да не споменете Тъмната Кула, а аз тъпака още не съм прочел всички книги от поредицата.

- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И аз още не съм ги прочела всички, а ги имам и ме е яд, че нямам време за тях
Иначе сега чета разказчета 

-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кингчо бива. "Долорес", "Бягащият човек", "Мизъри" ми направиха силно и добро впечатление... За другите, които съм чела, нямам спомени... Все пак бях на 11
. 
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...