За и против смъртното наказание

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За или против смъртното наказание

За
63
48%
Против
63
48%
Без мнение
4
3%

Общо гласове: 130

Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: За и против смъртното наказание

Мнение от Паган »

Всичко от кражба нагоре трябва да се наказва със смърт
или по-продължително затваряне.
За да не тежат затворниците на нормалните хора,
перфектното решение е те да се осъждат
на доживотен или труд за определено време.
Като да речем 50% от заплатите, които тряба да получат,
ще отиват за разходи по тях. Т.е. те сами ще се издържат.
И същевременно ще разполагат с малко пари,
с които горе-долу да си стъпят на краката, като излязат
(или поне тези, които ще излязат). :mrgreen:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Ако човек реши да продължи само малко размислите на Боромир, лесно ще стигне и до идеята за възстановяване на робството, само с корекционни цели, разбира се! :drunken: Вместо смъртна присъда или доживотен затвор.
Nessun dorma, nessun dorma!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Това е защото дълбоко (а и не толкова дълбоко) вътре в себе си съм робовладелска отрепка. :mrgreen:

След като робството съществува още отпреди човешката цивилзация и още го има, а освен това е издържало и буквално построило най-великото държавно постижение в човешката история а.к.а. Римската Империя, не ще да е било само лошо.

След като с делата си някой се поставя извън обществото, защо това "извън" да не е "под"? :D
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Щото ако четеш учебник по история на византия отпреди 40-ина години ще видиш, че Атила е успял, защото го е подкрепяла работническата класа на Византийската империя - робите :wink:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

От една страна винаги съм смятала смъртното наказание за жестоко и нехуманно защото наистина всеки прави грешки и заслужава втори шанс; да не говорим, че макар и рядно но понякога смъртно наказание получават и невинни хора. Скоро обаче приятел ме попита: "Ами ако някой нарани твоите близки -родители или някой ден собственото ти дете- не би ли поискала смъртна присъда?" Сега когато го премислям отново, при такива случаи едва ли бих била толкова против, нито бих осъдила някого, желаещ смъртна присъда за убиец или изнасилвач.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Ето един идеален кандидат, ако не се беше самоубил, за смъртна присъда.
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1172623
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Rainhardt написа: Според мен, един индивид трябва да е в плюс на обществото, не в бреме

Влез тук, изтегли файла,
и пиши пак.

: )
Не разбрах какво имаш предвид с тоя файл. Че българите живеят бедно, защото няма смъртно наказание ли? :shock: :lol:
А и има толкова много хора, които са в бреме на държавата освен осъдените на доживотен затвор вместо на смърт - бездомниците, инвалидите, ако щеш и "мамините синчета" - с тях какво правим? :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Rainhardt написа:Инвалидите не са в бреме на държавата,
после ще излезе, че аз съм го казал.

С този файл, искам да покажа,
че издръжката на един затворник за един месец е 150 лева,
колкото е и минималната работна заплата за 2005 година, и искам да те питам, защо с честен труд, хората трябва да печелят колкото отива за затворник.

Ако това се подскаже на масите, много хора ще предпочетът да рискуват и да крадът, отколкото да блъскат толкова, за тези пари...

В моята политическа система има място за всички, за съжаление е радикална и няма да бъде приета никога, демокрацията ражда грешки подир грешки ...
да отговоря на въпроса ти, кой какво ще правим : )

А не,
стандарта на живот в България е такъв, поради много фактори,

и когато започнем да плащаме за по - малко неща,
тогава ще има пари за други
да кажем,
1000 затворника, убити
за един по - хубав парк за гражданите, който с честен труд изкарват всеки ден пари
и искат да се разходят 30 мин, през осветен парк, и на другия ден, да идат в чист парк
със здрави пейки, хубаво фонтанче и клоуни с балони!
Издръжката на ЕДИН затворник е 150 лв. Може. Обаче аз за поредеб път ще подесетя, че питането ми е колко тежат хората, осъдени ВМЕСТО на смърт на доживотна присъда, защото както предполагам ще се сългасиш - ако има смъртна псрисъда тя трябва да се изпълнява за големи престъпления.

А в този парк, който ти описа (извини ме, но не мога да се съглася с теб), аз никога не бих стъпил ако знам, че е построен за сметка на 1000 човешки живота независимо дали става дума за престъпници или честни хора.

И накрая ще си позволя да цитирам Ерих Фром:
""Но би било фатална грешка да вярваме, че лечението на насилието се заключава в най - строгото наказание на престъпленията и придаването на по - голяма тежест на закона и порядъка. Ирационалното насилие, родено от скуката и безнадеждността не се лекува или намалява чрез наказания. Ако животът престане да бъде привлекателен, човек се отчайва и не желае да се отрече от удовлетворението на унищожаването, дори в името да запази собствения си живот. В действителност не само все по - нарастващото насилие, но и нарастващото противопоставяне на насилието сериозно заплашват съществуването на нашата демократична система...Предполагам, че стремежът към разрушаване и насилие може да бъде спрян единствено когато започнем да се занимаваме с истинските причини за това явление, а не с неговите имптони. Това изисква създаването на ново настроение в нашата нация: настроението на надежда и обич към живота..."
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: За или против смъртното наказание?

Мнение от pora_e_priqtel »

И това не е точно така, защото затворниците работят безплатно.

Айде стига глупости от рода на смърт за изнасилване и педофилия. Щом няма убийство смъртното наказание е абсурд. Има достатъчно тежки наказания като 20 г. затвор или повече.
Иначе ми се струва най-справедливо за най-тежките престъпления да се дава доживотен затвор, а ако в някой момент осъденият поиска това, да му бъде направена евтаназия.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Само аз ли смятам, че доживотният затвор е много по-гадно наказание от екзекуцията?

Райнхард, препоръчвам ти когато излагаш принципите на ТВОЯТА политическа система, да го правиш по-грамотно, за да не компрометираш идеите си. За справка "предпочетЪт" и "крадЪт" ;)

И каква всъщност е твоята политическа система? Ако искаш да ми отговориш, най-добре направи нова тема, за да не разводняваме тази
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Принципно да, за самия престъпник доживотен затвор е много по-зле. За обществото, което издържа тези затворници, обаче, съвсем не е така. А в крайна сметка благото на обществото е по-важно от благото на отделния индивид, още повече когато той е извършител на тежко престъпление.
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ами че обществото получава безплатен работник, който ще бачка до края на дните си. Защо да не е полезно на обществото?
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Защото този работник трябва да има къде да живее, да спи, какво да яде и да облича. Също така за него се изразходва вода, ток, топлоенергия и човешки труд - надзиратели. На всичкото отгоре, не може вкарат 10 човека в стаичка 3х3. Има си норма за минимална квадратура за затворник. Трябва да му се сменят чаршафите, трябва да се плаща на лелички да ги мият и сумати други неща, които според мен са повече като паричен ресурс, от колкото той би могъл да изработи.
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ами някой нали спомена, че всичко това възлизало на 150 лв. на месец. На това ако му викаш много не знам. Със сигурност за един месец тежък физически труд затворникът заработва за държавата много повече от 150 лв.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Ами аз не вярвам много много на този някой. Ако ми покаже официален документ от държавата, с който това се потвърждава, ще отстъпя.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”