и аз съм "за"
Одобрявате ли матурите? Обяснете...
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Re: Одобрявате ли матурите? Обяснете...
сигурна съм,че повечето от гласувалите "за" са завършили предишни години.
и аз съм "за"
и аз съм "за"
Toto-I will remember
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
АЗ съм За матури, плюс изпит, плус тест, плюс диктовкаIce_Spirit написа:сигурна съм,че повечето от гласувалите "за" са завършили предишни години.
и аз съм "за"
и всичко това в един ден.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
Ice_Spirit написа:сигурна съм,че повечето от гласувалите "за" са завършили предишни години.
и аз съм "за"
Аз съм 11-ти клас, завършвам догодина (ненужно пояснение, но смисълът беше, че има премного време господа Управляващите да вземат някое гениално решение... Пази, Боже!
Може би мнението ми ще се стори прекалено оптимистично на някои от вас (или по-скоро такава би била реакцията на голяма част от връстниците ми), вероятно ще си помислите, че съм самоуверена много повече, отколкото трябва, че летя в облаците, "... но номерът е, че аз знам, че летя и че съм в облаци, /зад които търся Слънцето/, а "те" просто не знаят, че пълзят безкрили на земята." (by sunflower)
Ъххх...
Хайде сега... някой да ме свали на земята!
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
ами някои хора обичат да учат,
няма лошо
няма лошо
Don't look back, 'cause you know what you might see
- nihil
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз съм за! Без значение дали ще я държа аз или тези след мен (макар че на мен вече ми мина времето и може би затова така мисля :Р) вярно мисълта за такъв изпит е малко стряскаща... но бягайки от матурата сякаш си признавате, че не знаете за толкова за колкото са ви оценили
За матурата съм по две причини:
- Така няма да се омаловажава високата ви оценка от елитни гимназии от хора завършили в Луковит или село Трън, които също имат 6, но са оценявани по съвсем различни критерии
- До колкото знам, матурата се въвежда с цел да се заменят кандидатстудентските изпити след време... т.е. нещо като SAT в САЩ, което би било прекрасно
един изпит за всички - или ставаш ... или не
не съм чел всички мнения но случйно попаднах на това:
Матури е казано, че ще има от години насам, не вчера... Просто всяка година притеснени родители излизат на протест с/у матурите, защото малките пикльовци умират от страх като чуят матури, понеже знаят колко са учили последните няколко години ...
п.п. нищо лично спрямо двете споменати населени места
те ми изплуваха просто 
За матурата съм по две причини:
- Така няма да се омаловажава високата ви оценка от елитни гимназии от хора завършили в Луковит или село Трън, които също имат 6, но са оценявани по съвсем различни критерии
- До колкото знам, матурата се въвежда с цел да се заменят кандидатстудентските изпити след време... т.е. нещо като SAT в САЩ, което би било прекрасно
един изпит за всички - или ставаш ... или не
не съм чел всички мнения но случйно попаднах на това:
Причината да не се знае в 12 клас дали ще има матури или не са родителите и ученицитеQNa написа:ако ще има матури, нека да го знаеш от 1-ви клас, а не да се чудиш в края на 12-сти клас дали ще има матури или няма да има...
принципно не одобрявам матурите.. и цяла година да си учил.. то накрая пак имаш шанса да не помниш нищо..
п.п. нищо лично спрямо двете споменати населени места
..:: I Never Agreed to be Your Holy One::..
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
пфффф
прочетох "Одобрявате ли мутрите"...деба астигматизма
прочетох "Одобрявате ли мутрите"...деба астигматизма
-
missparker
- Пишете, о, братя
На мен ми е все едно. В момента съм 12 клас и втората ми матура е по английски, с който ще кандидатствам,а колкото до матурата по литература всеки знае че ще падне преписване, за което и не уча понеже не виждам смисъл. Аз съм от езикова гимназия и учителката ми по литература се е стреснала повече от нас самите и дори си ни каза защо, цитирам:"Защото на вас ви е все едно колко ще искарате на матурата- все ще влезете някъде, докато за нас учителите е жизнено важно, понеже от вашите оценки ще се определят нашите заплати!" А ако зависеше от мен специално за моите учители бих определила минимална заплата(напълно достатъчна мисля, при все че през петте години обучение единственото,което съм чувала учителите ми да разказват в часовете това са вицове)
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Някой знае ли изобщо, направил ли е някакъв опит,
да разбере какви са матурите и какво представляват?
Хаххаха! егаси смешните тестчета!
И с матура и без матура, все ше ви го тура
да разбере какви са матурите и какво представляват?
Хаххаха! егаси смешните тестчета!
И с матура и без матура, все ше ви го тура
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Трябва да продължава и да мине на другите неща! И да те прати на матура, за да сме по темата! 
Nessun dorma, nessun dorma!
- mеmento
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
твърдо ЗА матурите!!! ............. предвид факта, че нивото пада с всеки випуск - (повтарям това е факт!!!) мисля, че в този случай една матура може малко, съвсем мъъънинко да спаси младите хора от патологичния им мързел и незаинтересованост (това за мързела от опит го казвам)
NO HARD FEELINGS към никого!
NO HARD FEELINGS към никого!
Нали не изключваш и твоя випуск? Питам само за да съм сигурен! 
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Матури. Хубаво, но не се знае какви са изискванията. Освен това има техникуми, езикови гимназии и какви ли не форми на среднообразователни институции т.е. трябва да имаме еднакъв материал, предаван по еднакви учебници, по еднакъв брой часове и то поне по задължителната матура(български език). Като се замислим обаче матурите нямат никакъв смисъл, ако оценката(оценките) от тях останат само в дипломата. Следователно трябва да служат като кандидат-студентски изпит за ВУЗ-овете. Дотук хубаво. Обаче изниква друг въпрос. Да кажем, че съм 12-ти клас в някоя от елитните столични гимназии и се боря за всяка петица и шестица. Матурата се оказва трудна, контролът в известните училища е стегнат заради медиите и аз изкарвам 4. На другия край на България, в някое село или малко градче до Силистра да кажем също се провежда матура. Там няма медии, контролът не е толкова стегнат и моите връстници и конкуренти нямат оценка под 5. Дали защото учителката е роднина на половината или просто мъжа й пие с бащите на учениците по кръчмите, а може би и някоя кокошчица е подарена "за да се изучи детето" и т.н. В такава ситуация целият труд, които е започнал още от 7-ми клас, на хората от по-изискващите училища отива на вятъра. И аз съм сигурен, че в елитните специалности на ВУЗ-овете ще учи предимно челяд "от кол и въже" събрана поради абсурдността на изискванията и организацията на матурите. И за да няма шуробаджанащини и поредните дребни селски шмекерии аз казвам НЕ на матурите, защото системата не е изпипана.
Е, затова ще има кандидатстудентски изпити!
Едното е изход, а другото - вход.
Едното е изход, а другото - вход.
Абе колегите... и да умуваме за матурите нищо няма да сменим... като цяло съм ЗА матурите. На тях ще се "отсеят" кадърните единици, а тия които са минавали 5 години между капките няма къде да мърдат... е, винаги си има и вратички...