Да, всички това ми казват, обаче нали знаеш, че като те е страх, каквото и да ти говорят, не ти минаваcoolman написа:Ако можеш да напишеш хубаво есе... не виждам защо се притесняваш от превода? Ако е заради думите - недей. Първо защото не дават особено сложни понятия и второ, защото дори и да дават можеш да ги "заобиколиш" някак макар и това да ти е в някакъв "минус".
Франкофони,появете се!
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- borianka
- В началото бе словото
Re: Франкофони,появете се!
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Здравейте,аз също кандидатствах миналата година с френски и не беше особено труден изпита-приеха ме на първо желание.Ако имате някакви въпроси,ще се радвам да ви помогна
ПП-Нямаше превод на диктовката.
ПП-Нямаше превод на диктовката.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
I can fly,my friends
- aozora
- От дъжд на вятър
- Специалност: Японистика
- Курс: завършил
За пръв път чувам за превод на диктовката... Текстът за превод си е отделно.
Аз имах 5.32 навремето; есето ми беше голямо затруднение.
Успех с изпита!
Аз имах 5.32 навремето; есето ми беше голямо затруднение.
Успех с изпита!
晴耕雨読
- Bety_
- Летящите Пръсти
Няма от какво да те е страх и до тогава. Щом си си взела В2, не би трябвало да имаш никави проблеми. Според мен е важно някой да те упражнява на диктовки, а също както е казала Димаж - пиши есета. Не знам дали си от езикова и как ви готвят, но изпитът е съвсем нормален.borianka написа: Да, всички това ми казват, обаче нали знаеш, че като те е страх, каквото и да ти говорят, не ти минаваЕто така се чувствам сега
Сигурна съм, че ще ми мине като видя текста, ама до тогава
- borianka
- В началото бе словото
Да, от езикова съм-профила ми е френски с английски...Честно да ти кажа, подготовката са ни едни тестове, които класната подготвяBety_ написа:Няма от какво да те е страх и до тогава. Щом си си взела В2, не би трябвало да имаш никави проблеми. Според мен е важно някой да те упражнява на диктовки, а също както е казала Димаж - пиши есета. Не знам дали си от езикова и как ви готвят, но изпитът е съвсем нормален.borianka написа: Да, всички това ми казват, обаче нали знаеш, че като те е страх, каквото и да ти говорят, не ти минаваЕто така се чувствам сега
Сигурна съм, че ще ми мине като видя текста, ама до тогава
![]()
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Има едни книжки на СУ с примерни тестове,ако искате,ги потърсете.Аз лично по тях се готвих и мисля,че са действително полезни,защото помагат да свикнеш с формата на изпита.
My soul is painted like the wings of butterflies
I can fly,my friends
I can fly,my friends
- Bety_
- Летящите Пръсти
Борянке, много е лошо това, че класната ви не обръща достатъчно внимание на подготовката ви. От друга страна всеки сам отогваря за себе си.
С диктовките е малко по-трудна ситуацията, но в действителност ти трябва някой, който просто може да ЧЕТЕ правилно на френски, а после и сама можеш да ги порвериш.
А и аз именно за тези книжки исках да кажа. На мен лично ми беше много полезна за подготовката "Reussir le concours de francais a l'universite" - 20 примерни варианта за конкурсния изпит в СУ. Има и теми за есета - дори да няма на момента кой да ти ги провери, пиши , пък все ще се удаде момент.
И моят съвет е да не я четеш просто като романче, ами да пробваш да се вместиш с един изпитен вариант в 3те часа, с които ще разполагаш принципно.
Хайде късмет с подготовката! И някой ако има нещо да пита - смело.
А и аз именно за тези книжки исках да кажа. На мен лично ми беше много полезна за подготовката "Reussir le concours de francais a l'universite" - 20 примерни варианта за конкурсния изпит в СУ. Има и теми за есета - дори да няма на момента кой да ти ги провери, пиши , пък все ще се удаде момент.
Хайде късмет с подготовката! И някой ако има нещо да пита - смело.
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Специалност: френска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Най-накрая!Малко раздвижване!
Борянке,няма какво да се притесняваш..Каквото стане,стане
А класната ви...извинявам се,но какво тогава прави?! Тестовете са...за подготовка с РУ,а има голяма разлика межу СУ и РУ... 
Борянке,няма какво да се притесняваш..Каквото стане,стане
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
- borianka
- В началото бе словото
Ами, щеше да е хубаво майка ми да си е вкъщи, защото тя с френския е на "ти", но е в чужбина...И така, май ще накарам някой от съучениците ми да ми диктуваBety_ написа:Борянке, много е лошо това, че класната ви не обръща достатъчно внимание на подготовката ви. От друга страна всеки сам отогваря за себе си.С диктовките е малко по-трудна ситуацията, но в действителност ти трябва някой, който просто може да ЧЕТЕ правилно на френски, а после и сама можеш да ги порвериш.
![]()
А и аз именно за тези книжки исках да кажа. На мен лично ми беше много полезна за подготовката "Reussir le concours de francais a l'universite" - 20 примерни варианта за конкурсния изпит в СУ. Има и теми за есета - дори да няма на момента кой да ти ги провери, пиши , пък все ще се удаде момент.И моят съвет е да не я четеш просто като романче, ами да пробваш да се вместиш с един изпитен вариант в 3те часа, с които ще разполагаш принципно.
Хайде късмет с подготовката! И някой ако има нещо да пита - смело.![]()
А колкото до книжките, благодаря много за информацията-ще ми бъде от полза
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Имам,имам!Bety_ написа:Хайде късмет с подготовката! И някой ако има нещо да пита - смело.![]()
- radunek
- В началото бе словото
- Курс: трети
абе, жабо...франкофоните се крият...иначе пак ще са много кандидатстващите като миналата и по- миналата година...просто се правят на интересни...аз да си ме видяла да се крия!!!
а на кандидатстващите пожелавам само да са спокойни, щото е много важно...аз се осрах откъм спокойствие на изпита и това ми попречи първата година
а на кандидатстващите пожелавам само да са спокойни, щото е много важно...аз се осрах откъм спокойствие на изпита и това ми попречи първата година
Ai, nossa!
- borianka
- В началото бе словото
А може ли някой да ми сподели откъде да си купя този сборник с тестове за подготовка по френски?Днес проверих в пет книжарници тук, в Сливен, и няма
Само в София ли го има? 
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Е ще извиняваш,но бройка като тази от по-по-по-по-минали години или като миналата въобще не се води за голяма!Хич даже...виж ги англо-кандидатите и виж френските сладуриradunek написа:абе, жабо...франкофоните се крият...иначе пак ще са много кандидатстващите като миналата и по- миналата година...просто се правят на интересни...аз да си ме видяла да се крия!!!
Втората 'щото беше много спокойна...
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
borianka написа:А може ли някой да ми сподели откъде да си купя този сборник с тестове за подготовка по френски?Днес проверих в пет книжарници тук, в Сливен, и нямаСамо в София ли го има?
Поръчай си го виртуално
едно въпросче към тези, който са държали вече изпит по френски в СУ .... диктовката на запис ли се пуска или я чете някой
и ако я четат бързат ли много, повтарят ли думите ...абе ,въобще какво представлява тази част от изпита, защото много ме притеснява