КСК 2008 - САМО история

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
andro
В началото бе словото

Re: КСК 2008 - САМО история

Мнение от andro »

И аз ходих. Доволен съм от себе си, а вече колко точки ще имам и как ще оценят писаниците ми за Паисий е друг въпрос :)
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

към края на седмицата ще се похвалим кой колко точки има :) и накрая ще оцелее само един хах
аз още се чудя как се казваше тая карта...някой знае ли ?
бал 24 - срам несрам - толкоз
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

Здравейте!
За картата и аз искам да разбера, но според мен тази олимпиада беше много по-лесан от моя първи кръг. въпросите май спираха до към априлското въстание, на първи кръг имах много въпроси чак септемврийското въстание.
а, и умрях да се смея със задачата за рибния буквар, да ни бяха написали отговорите направо :D
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Аз за тази карта писах, че е от времето на цар Самуил, но едва ли това е правилният отговор. Според мен този кръг си беше минимум двойно по-труден от общинския, а и аз не знаех, че ще има въпроси само от Средновековие и Възраждане и си наблегнах миналата седмица главно върху Новата история. :|

steamer, не зная за теб, но това, че съм в 11-ти клас като че ли още повече ме кара да се раздавам. Ще си е голям успех да преминем още тази година на следващия кръг, но малко ме съмнява, че ще успея още сега.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

gbog написа:Аз за тази карта писах, че е от времето на цар Самуил, но едва ли това е правилният отговор. Според мен този кръг си беше минимум двойно по-труден от общинския, а и аз не знаех, че ще има въпроси само от Средновековие и Възраждане и си наблегнах миналата седмица главно върху Новата история. :|
Тая карта се решава с 2 неизвестни - граници и съседки ;)
(Границите едвам се виждаха,поне една година да бяха сложили)
Аз обмислях Пресиан,Борис или Петър,ама няма мегдан сякаш - все нещо не излиза :)

Иначе как можа да учиш Новата история :) за унсс ли се готвиш ?
бтв аз миналата седмица прочетох 30те урока до Ново време :)
бал 24 - срам несрам - толкоз
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Аз обмислях Пресиан,Борис или Петър,ама няма мегдан сякаш - все нещо не излиза
А със Самуил защо не пробва :P
Humanism is death disguised as life.
Аватар
tifani
В началото бе словото

Мнение от tifani »

nadejda_mitova написа:Може да е малко оф-топик, ама ми е интересно къде мислите да кандидатствате на друго място с история. Аз най-много искам в СУ да уча, ама просто няма как да кандидатствам само тук, защото всичко се случва. На 12 април ще ходя на изпита в УНСС? А вие ще се явите ли и там? Решавате ли ЕПИ-тата.... които аз вече толкова намразих... Споделете! :)
Аз също ще се съм се записала на 12 април в УНСС. Ще ходя на изпит по история в СУ и за всеки случай в УНСС. Вече изреших книжката с ЕПИ-та и наистина ми омръзнаха тия тестове. Има и некоректно зададени въпроси. А ти решавала ли си тестовете, които са се паднали миналата година на предварителния и на редовния? Ако "да", как ти се струват?
П.П Ти къде и в коя зала си на изпит на 12 април?
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Картата със сигурност е за управлението на цар Самуил, макар аз да писах, че е на Симеон и много да ме е яд, защото го знаех, но това няма да е фатално- имам и други грешки. А ако на матурата ми дадат карта в такъв вид, ще има скандал. Как може да ми дават някакво жалко копие на карта, на което не можеш да различиш нито един град, област, граница и пр.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

срамота е наистина :cry:
и аз бая време мислих какво виждам точно. успях да прочета че на запад пише хърватско и тава е :cry:
ама не помня какво писах като отговор, май Крум (не знам защо)
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Мен точно това ме обърка. Защото на запад прочетох Хърватско и си викам нали Симеон завладяваше Сърбия през 924г, а на картата я няма и това ще да е управлението на Симеон, но уви. Все пак не е болка за умиране. Аз бях там, за да се пробвам да отговоря на по-различни въпроси от тези, които досега съм срещал, и съм доволен, че отидох. А и от първия път минах на втория кръг. Преди време две години подред ме късаха на олимпиадата по руски още на първия кръг, та чак на третата продължих на втория, където отново се провалих.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Относно картата - аз едвам успях да разчета Византия, да не говорим за другото. Но горе-долу от границите се ориентирах към Самуил. Ще видим доколко е вярно.
УНСС е с кофти право, но ако навсякъде другаде увиснем, остава за резервен вариант. За другите специалности се иска математика, а, като исключим няколко души, смятам, че повечето няма да се справим с матето и тройка там ще е манна небесна.
Don't think you are, know you are!
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

А да има случайно кандидатстващи САМО в СУ, като мен? :lol:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
andro
В началото бе словото

Мнение от andro »

Всеки с мнението си.. :)

Аз на картата също писах Самуил и това е отговорът, питах госпожата си по история. Резултатите щели бързо да ги кажат, още утре или вдругиден учителката ми каза, че ще ги кажат какви са, ама щели га гледат максимално да режат, защото от министерството не искали много хора да има на 3ти кръг :shock:
То не че ме и топли тая олимпиада де, знаете ли в СУ само ако си лауреат ли ти приемат оценката или ако имаш и от 5.50 нагоре на национален кръг?
Сигурно го пише във справочника, ама нямам такъв.
Имам справочник на УНСС - там пише, че приемат само лауреатите без изпит и там 5.50 на национална олимпиада не върши работа :)
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Един приятел коментираше, че в Су приемат с оценка от олимпиадата над 5.50 средно аритметично от всички кръгове, но аз не съм го чела никъде, та не гарантирам. Ееех, ако действително е така, имам шанс, ама надали.
Don't think you are, know you are!
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

В справочника пише така: чл.25 ал.1: "На лауреатите на национални и международни олимпиади от настоящата учебна година [...] се признава оценка отличен (6,00) от съответния конкурсен изпит." За олимпиадата по история и БЕЛ друго не пише, а аз доколкото знам лауреати са получилите оценка ТОЧНО отличен 6,00... :roll:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”