Тери Пратчет
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Re: Тери Пратчет
Хм,аз я бях загледала "Ерик" отдавна и сега след сесията ще си я взема,да си обогатя Пратчет-колекцийката 
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
I can fly,my friends
- Bety_
- Летящите Пръсти
Голямо тенкс на Шепот за тази тема! Това ми е един от любимите автори, страхотен, неповторим, велик... Доизредете си каквито искате суперлативи.
За първи път прочетох негова книга преди7 години, "Джони и Бомбата". След това вече се размазах в Света на Диска...
Абсолютно съгласна с Мила, аз наистина си го чета с тефтерче. Въпросът не е само в хумора - който по подразбиране си е уникален. Страшно много ме поглъщат идеите му, цялата му философия за света и за това как ние си мислим, че го разбираме, пък то какво било...
Най-любим ми е образът на Смърт, перфектно обрисуван просто. Ринсинуид - ноу комент, кърти човека!! За мен всичките му книги са най. И всички, май само без две, съм ги прочела на един дъх.
По по най са ми "Крадец на време", "Музика на душата", "Морт"... Изобщо не са за подценяване обаче и книгите му извън поредицата за Диска - "Котаракът Морис", серията за Джони... Ахх и колко бях щастлива като за дипломирането мама ми подари "Изкуството от Света на Диска".^_^ То за малко и тя да се запали, по едно време и книжките ми крадеше, дааа...
Честно казано трудно бих дала съвет от коя да се почне... Хорааа, просто почнете!!!
Абсолютно съгласна с Мила, аз наистина си го чета с тефтерче. Въпросът не е само в хумора - който по подразбиране си е уникален. Страшно много ме поглъщат идеите му, цялата му философия за света и за това как ние си мислим, че го разбираме, пък то какво било...
Честно казано трудно бих дала съвет от коя да се почне... Хорааа, просто почнете!!!
С Тери Пратчет започнах да чета книги изобщо, хванах Фантастична светлина почти на шега и така, дотогава прочетените от мен книги се брояха на пръстите на ръцете ми. Вече не помня колко от Света на диска съм изчел, над 20 са със сигурност, останалите са в процес на изчитане.
За съжаление скоро излезе новината, че е болен от алцхаймер.
За съжаление скоро излезе новината, че е болен от алцхаймер.

-
Vel
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Много е добър, чел съм към 20ина книжки за света на диска, и определено любимите ми са по-късните, където черният хумор е вповечко. Любим момент? Когато Смърт каза на децата в началното училище на внучка си да внимават като пресичат улицата!
Иначе чухте ли, че е болен от Алцхаймер? Жалко е, че няма да напише всичките книги, които е искал...
Иначе чухте ли, че е болен от Алцхаймер? Жалко е, че няма да напише всичките книги, които е искал...
Ох, Пратчет...
Просто няма какво да напиша за него, което вече да не сте казали. И аз, като повечето хора, го харесвам много. Търговецо, интересно ми е защо ти не го харесваш?
Започнах да чета Пратчет едно лято, когато се запознах с един... мхмх, писател -фантаст (нали най-важно е как се самоопределя човек?
) Та той ми даде да прочета "Ерик" и "Фантастична светлина"... и това стана лятото на Пратчет (и на ментата с мляко, и на нощните събирания на плажа, и на постоянното киснене в Groovy, простете за лирическото отклонение) за по-малко от два месеца бях прочела почти всичко. И като почнахме училище открих, че един образ от моя клас също е почитател и той ми даде да прочета и останалите. А после сестра ми се вманиачи и ги събра всичките...
Не харесвам някой от книгите - "Пирамиди" ми беше безумно скучна, "Последният континент" също (макар момента с Хлебарката да беше много готин
).
А любима ми е "Жетварят" и "Чудовищна команда".
А да - НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ КЕРЪТ. егаси тъпото копеле, честно. Да, знам, че е клише, иронизиращо добрия герой и ъм... кралското потекло... Ама все пак е ... ДЕБИЛ!
Абе като се замисля, любимият ми герой май е Гаспод.

пс. и Баба Вихронрав...
и в главата си май имам една Пердита...
Просто няма какво да напиша за него, което вече да не сте казали. И аз, като повечето хора, го харесвам много. Търговецо, интересно ми е защо ти не го харесваш?
Започнах да чета Пратчет едно лято, когато се запознах с един... мхмх, писател -фантаст (нали най-важно е как се самоопределя човек?
Не харесвам някой от книгите - "Пирамиди" ми беше безумно скучна, "Последният континент" също (макар момента с Хлебарката да беше много готин
А любима ми е "Жетварят" и "Чудовищна команда".
А да - НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ КЕРЪТ. егаси тъпото копеле, честно. Да, знам, че е клише, иронизиращо добрия герой и ъм... кралското потекло... Ама все пак е ... ДЕБИЛ!
Абе като се замисля, любимият ми герой май е Гаспод.
пс. и Баба Вихронрав...
и в главата си май имам една Пердита...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
ооо, определено - гаврата е пълна 
btw, това файлче го изрових от нета, показва как са свързани книгите
btw, това файлче го изрових от нета, показва как са свързани книгите
- Прикачени файлове
-
- discworldreadingguide.jpg (64.27 KiB) Преглеждано 554 пъти
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Навремето нмого много ме кефеше(скоро с един авер смятахме, че съм прочел точно 23 и 2/3 книги
), но интересът ми някак поспадна последните години. Стилът му ми омръзна, както и общо-взето еднаквите шеги. То и за това любимите ми негови книги са точно първите които съм чел - всичко тогава ми се виждаше ново и свежо.
Въпросните любими книжки са: Трилогия за номите: Макслин, Грима и Доракс, Крилете на Макслин (ако не се лъжа така бяха превели Truckers, Diggers и Wings); Интересни времена и Пирамиди. Страта ми създаде много приятно чувство, въпреки че я четох доста по-късно. Беше все едно гледаш Епизод 1, 2 и 3, след като цял живот си се кефел на Епизоди 4, 5 и 6 (за непросветените - говоря за Междузвездни войни
). Предисторията винаги има чар.
Въпреки че напоследък не го чета кой знае колко, много кофти ми стана, като разбрах, че е болен. От толкова часове прекарани с него бях започнал да чувствам нещо като приятелство.
Въпросните любими книжки са: Трилогия за номите: Макслин, Грима и Доракс, Крилете на Макслин (ако не се лъжа така бяха превели Truckers, Diggers и Wings); Интересни времена и Пирамиди. Страта ми създаде много приятно чувство, въпреки че я четох доста по-късно. Беше все едно гледаш Епизод 1, 2 и 3, след като цял живот си се кефел на Епизоди 4, 5 и 6 (за непросветените - говоря за Междузвездни войни
Въпреки че напоследък не го чета кой знае колко, много кофти ми стана, като разбрах, че е болен. От толкова часове прекарани с него бях започнал да чувствам нещо като приятелство.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Гледам, че много от вас са споменали в постовете си "Ерик". Подариха ми я и смятам скоро да я прочета. Ще видим ще ми хареса ли и на мен. (: За илюстрациите малко се съмнявам, защото предпочитам Кидби пред Кирби (не ме убивайте с камъни
), например на "Последният герой" илюстрациите ми станаха любими веднага. Бтв, книгата беше супер. Цялата бъркотия от преработени гръцки митове, космическо пътешествие с драконови двигатели и пътник без билет, профучаване между краката на гигантски слонове, връзка по счупен омнископ и т.н, всичко е толкова динамично, интересно, откачено^^
~ Кътчето ~
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Какво ще кажете за "Дядо Прас"?Сестра ми си я купи и мисля да и я задигна 
My soul is painted like the wings of butterflies
I can fly,my friends
I can fly,my friends
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Готина е 
По-добра от филма, разбира се.
По-добра от филма, разбира се.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Според мен тя е една от най-добрите книги от поредицата за Смърт.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- aozora
- От дъжд на вятър
- Специалност: Японистика
- Курс: завършил
Аз съм му фен; напоследък четох "Изумителнив Морис и ..." в оригинал.
Сериите за вещиците и за градската стража са ми любими; Ринсуинд и багажът не толкова.
Препоръчвам на "неизкушените" да почнат с "Чудовищна команда" или с "Вещи в занаята".
Сериите за вещиците и за градската стража са ми любими; Ринсуинд и багажът не толкова.
Препоръчвам на "неизкушените" да почнат с "Чудовищна команда" или с "Вещи в занаята".
晴耕雨読
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
http://www.skyoneonline.co.uk/tcom/index.html
Очакваме скоро филм по "The Colour of Magic", правен от същите хора като "Hogfather"!!!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
А аз точно обратното, кефя се на Ринсунд, а вещиците са ми скучни - някак прекалено момичешки ми идват.Сериите за вещиците и за градската стража са ми любими; Ринсуинд и багажът не толкова.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!