Учихме един семестър кино при Вълчанов и гледахме само тъпи филми - толкова тъпи филми на едно място едва ли някой е успял някога да събере, а най-тъпия беше "обикновен фашизъм" - известен с това, че никъде не можеш да си го намериш - вече стана ясно защо, едва ли някой би искал да го гледа, то си е направо духовно изнасилване!
"Суперяки" - супер тъпи! Просто се чудя кой ги измисля тия филми - не вярвах, че има хора, които да са ЧАК толкова зле.
То на английски филмът си е Superbad де...
А който ви учи, че се tomb се произнася "тум" и lamb се произнася "лам" му кажете да ходи и да се хвърли от някъде, по възможност да е по-високо. Не се произнася тумБ и ламБ, но има заченка на звука "б". Просто - хванете някой носител на езика да ви каже по едно изречение с всяка една от двете думи и ще видите, по-скоро чуете, как се произнася.
БТВ, имам чувството, че българинът има вродена неспособност да усвоява правилно произношение, без значение кой е езикът.
necrozis написа:Матрицата ... егати тъпанарщината и Тумб Рейдър...
necrozis написа:Матрицата ... егати тъпанарщината и Тумб Рейдър...
"Тум" бе, откъде го измисли и т'ва "б" (и ако мислиш да ми излизаш с номера, че се пише "tomb", язък ти за 6-тицата по английски )
Наистина по транскрипция е Тууум, но лично съм чувал учителят ми по английски, който е нейтив спийкър, да я изговаря Туумб...както и доста често във филмите съм чувал да я казват туумб, но...това е друга тема.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world.... Did u bring in any weapons?
- Of course not! Then you are not changing anything...