Ефективна ли е полицията в Б-я?

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Ефективна ли е полицията в Б-я?

Мнение от Berserker »

Вчера си чета новините и попаднах на следната новина: http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=110153

Комисар Кунева я обрали, и за 2 часа нашите храбри милиционери намерили рецидивистките и й върнали чантичката. Аз познавам доста народ, който не е имал късмета да е еврокомисар, и не са му върнали чантичката, та реших да ви попитам: ефективна ли е полицията ни според вас? Все пак в същия ден обраха 5 кила злато ( http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=110155 ) което би трябвало да е по-спешно престъпелние, но май само с чантичката са имали успех... И въобше, ако Кунева не беше Кунева, щяха ли да се занимават?

Имате ли познати, на които да са помогнали, или единственото нещо с което са известни са фрази като "И с'а к'во ше правиме?"
Изображение

Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Ефективна ли е полицията в Б-я?

Мнение от camel »

Не бих казал, че е ефективна, но всъщност кой съм аз, че да давам оценки. :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Зависи. Когато разбиха първият магазин, който се опитаха да правят нашите, ги хванаха още същия ден - да, откраднатото беше вече препродадено, парите изшмъркани, но ги хванаха.
Когато обраха апартамента на съседите ни ситуацията беше подобна, даже мисля, че им върнаха някакви вещи.
Но! Когато моя приятелка отишла да вземе брат си /7ми клас/ от училище и видяла как в двора на даскалото някакъв дилър зарибява лапетата /6-8 клас :evil: / и се обадила на полицията, познайте дошъл ли е някой?
Когато убиха едно момче на нашата улица, на 20 метра от входа на училището, само защото е защитило някакви дечица от побеснял мангал - нищо. Убитото момче беше заклано като прасе - към 20 прободни рани, посред бял ден... и още "не се знае кой го е направил" :evil: :evil: :evil: :evil:

Но Берс, ситуацията с комисар Кунева може да бъде обобщена така "За закона всички са равни, но някои са по-равни от другите."
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Естествено, че полицията е неефективна.
Мен, например, ме разкарваха 1 седмица,
за да си подам каквото трябва, че са ме обрали.
Утре започва 3-тата седмица, в която нямам лични документи,
а и още не са ми издали бележката, с която трябва да си
подам за нови.

В момента не ми се разказва подробно, щото ще се ядосам пак.
Историята е дълга.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Има твърде много примери, които говорят за неефективност на полицията. Въпросът е "И ся к'во?" :?
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Jamesmagno написа:Има твърде много примери, които говорят за неефективност на полицията. Въпросът е "И ся к'во?" :?
За съжаление започвам все повече и повече да се убеждавам, че единственият начин да се оправим е тоя дето Ангел го предложи относно гоблините :|

не, не ти Ангеле, един друг Ангел ;)
Последно промяна от Smoking Mirror на 23 Мар 2008, 23:53, променено общо 1 път.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Longbow
Паисий
Курс: втори

Мнение от Longbow »

Smoking Mirror написа:
Jamesmagno написа:Има твърде много примери, които говорят за неефективност на полицията. Въпросът е "И ся к'во?" :?
За съжаление започвам все повече и повече да се убеждавам, че единственият начин да се оправим е тоя дето Ангел го предложи относно гоблините :|
:shock: Опресни паметта ми, моля те! (най-добре с редактиране, за да не разводняваме темата)

Оф, добре - притесних се че не си спомням някаква скорошна реплика, което принципно не ми се случва...
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Smoking Mirror написа:

не, не ти Ангеле, един друг Ангел ;)
Ама гоблините май са целокупния български народ... :(
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

МВР се тресе по върховете в момента...
Аватар
radja
Гутенберг
Курс: втори

Мнение от radja »

ОБИЧАМ ПО ТРАДИЦИЯ
НАШАТА ПОЛИЦИЯ
!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

работата на полицията никак не е лесна, не ми се иска да се изказвам некомпетентно, защото всяко окачествяване "ефективна или не" е по-скоро лично разбиране, отношение и мнение по въпроса

а въпросът за дейността на полицията е твърде сложен, за да бъде просто изчерпан с едно "не е ефективна"...

струва ми се и това е мое лично мнение, че като цяло полицията има прекалено слаба организация - а това вече е национален проблем... :roll:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Не слаба организация, a няма мотивация. Не може полицай с 5 години стаж да взима 400 лева заплата. Какво по-напред да плати? И как няма да взимат подкупи? Да не говорим, че на тях, въпреки че им се полагат по закон, много рядко им дават отпуск, никога не им плащат вечерен и извънреден труд, когато ходят по командировки храната си е от тях, част от спането също и ред други малоумщини. Как да са ефективни???
Последно промяна от Don Horhe на 07 Апр 2008, 19:14, променено общо 1 път.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

Don Horhe написа:Не слаба организация, с няма мотивация. Не може полицай с 5 години стаж да взима 400 лева заплата. Какво по-напред да плати? И как няма да взимат подкупи? Да не говорим, че на тях, въпреки че им се полагат по закон, много рядко им дават отпуск, никога не им плащат вечерен и извънреден труд, когато ходят по командировки храната си е от тях, част от спането също и ред други малоумщини. Как да са ефективни???
колко точно казано!!!!!!!
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Имаше един разказ на Вазов, "Травиата" ако не се лъжа. Прочетете го. Въпросът не е в парите, а в хората.

Майка ми работи в детска градина, и взима минимална заплата, това ще я оправдае ли, нея и колежките й, ако започнат да питат децата "И с'а к'во пра'име, а?" и да им вземат джобните?

Геле, прав си че за полицай заплатата е малка, сержантите взимат 3-400 лв., лейтенантите взимат околко 6-700 лв. само, но за останалите неща не си прав - баща ми работеше в МВР, познавам и доста друг народ там - дават отпуски, извънредния труд се заплаща (какво точно разбираш под извънреден обаче?), а вечерния труд по закон е 20 ст на час отгоре, което е смешно, мен на моите подчинени ме е срам да го кажа...съботно-неделният пък и токлова не е , заради сменният режим.

Но по същата логика повечето българи са на този хал, някои и по-зле. Това оправдава ли корупцията? Ако полицията е неефективна заради заплатите, на практика нищо в Б-я освен политиката не трябва да е ефективно, а то май точно тя е най-неефективна.

Въпросът ми от началото на темата беше, защо за пред новините, и за комисаря полицията ни е номер едно, а иначе - мани мани...

:alien:
Изображение

Изображение
Аватар
Levitt.Alex
В началото бе словото

Мнение от Levitt.Alex »

Мнението беше изтрито от модератор. Нарушаваш добрия тон.
Публикувай отговор

Обратно към “България”