КСК 2008 - САМО история

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - САМО история

Мнение от explorer »

Footman написа:Защо? Руско-турската война толкова ли е подценявана?
Еми по принцип в последните години не е слагана. Тази година с намаляването на времето току-виж не сложат и Априлско въстание, ама в момента не мога да кажа със сигурност... Моят учител ще се вижда с "висшето ръководство" наскоро и тогава ще мога да кажа по-конкретно евентуално :roll:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Footman
В началото бе словото

Мнение от Footman »

10x!

Искам да ви попитам още нещо, ако пиша изворите след увода на всички теми ли трябва да се пишат изворите или само на Средновековие? Или трябва и на Възраждане и на Новобългарска история?
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Footman написа:10x!

Искам да ви попитам още нещо, ако пиша изворите след увода на всички теми ли трябва да се пишат изворите или само на Средновековие? Или трябва и на Възраждане и на Новобългарска история?
Еми ето какво е положението при мен. При Средновековието - и извори, и историография. При Възраждане и Трета българска държава - само историография. Моят даскал ми каза, че при Възраждане и Нова история е безсмислено да се пишат извори, защото те де факто са архиви на документи, речи и т.н. Аз споменавам само мемоари, ако има интересни находки в тях (примерно в Църковното движение мемоарите на участниците в самото движение като най-ранен пласт литература по въпроса, както и при националноосвободителното движение; за Търновската конституция също - особено на Димитър Маринов и т.н.)... Всичко ми е диктувал той по многотомната история и още куп книги, които ми изнамираше докато ходех на уроци :) Голямо забавление е сега като ги уча, добре, че повечето съм ги виждал реално и ги помня визуално, а оттам ми излиза в акъла :P
Последно промяна от explorer на 17 Мар 2008, 16:23, променено общо 1 път.
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
Silmarien
От дъжд на вятър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети

Мнение от Silmarien »

nadejda_mitova написа:Aми извори и историография се пишат във всички теми, защо да са само средновековните? Все пак оформянето на теми е едно и също- увод, извори и историография, изложение и заключение.

Моят учител ми каза да не пиша историографията, а само изворите, пък и в сайта на ИФ пише че историография не е необходимо да се споменава. :roll:
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
Аватар
tifani
В началото бе словото

Мнение от tifani »

Само искам да ви кажа, че тази година няма да формулират само 15 теми, ами АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ, ПОСОЧЕНИ В КОНСПЕКТА !!! Така трябвало да бъде според някакъв закон. Прочетох го на сайта на Историческия факултет на СУ. Така че всякакви теории за годишнини, празници и т.н. отпадат !!! ОЧАКВАЙТЕ НЕОЧАКВАНОТО :twisted: ...
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

tifani написа:Само искам да ви кажа, че тази година няма да формулират само 15 теми, ами АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ, ПОСОЧЕНИ В КОНСПЕКТА !!! ... Прочетох го на сайта на Историческия факултет на СУ.
Къде, че нещо на мен ми убягва, а тоя сайт съм го чел сто пъти сигурно...? :roll:
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
LoShOtIIkA-F
От дъжд на вятър

Мнение от LoShOtIIkA-F »

Права е..Точно така е,няма да са само 15 :)
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Къде го пише това, бе? Явно не съм се просветил за тия "приятни" нововъведения... :bounce:
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
tifani
В началото бе словото

Мнение от tifani »

Не мога да намеря точно къде беше в сайта на ИФ , но ето линк, където го пише със сигурност
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=462954
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Благодаря за информацията :) Явно съм пропуснал да прочета точно в. "Дневник", а то там било най-интересното... В такъв случай можем да сме сигурни, че наистина може да се падне и най-неочакваното. Единственото, което вече може да изтече като информация, са самите формулировки на темите...
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
hernan
В началото бе словото

Мнение от hernan »

здравейте....отностно темата свързана с политическите борби на българите до средата на ХIХв. тя включена ли е в конспекта? мисля че само борбите през 50те и 60те год. на ХIХ е като въпрос включено
kornomana
В началото бе словото

Мнение от kornomana »

Според мен не сте прави и защо?
Досега уж са давани по 5 теми от всеки раздел, а защо почти винаги се падат теми от Средновековие и Възраждане.Пък и когато има годишнина дават тема свързана с нея. Сигурно хората, които теглят темите имат 7-мо чувтство.
Това са мои предположения.
Мойта тема за Ранно Възраждане е 20стр ( 14- та големина, печатно) и преобладаващите ми от раздела са по 18 стр. КОй нормален човек може да напише толкова са 5 часа, а какво ще говорим 4 часа.
Да си оправят тъпите конспекти и тогава всичко останало.
СМЕХ, СМЕХ
Последно промяна от kornomana на 23 Мар 2008, 18:54, променено общо 1 път.
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Аз на редовния изпит написах 21 стр за 2 чАса и половина.
Няма невъзможни неща.
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Здравейте! А тази година дали влиза Първа световна война, знаете ли?Също така видях, че на предишната страница се говори за изворите и историографията. Моята госпожа каза, че извори и историография са задължителни за Средновековие и Възраждане, а за Нова история само историографията...
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Не влиза Първа световна ;) За извори и историография правилно са те осведомили :)
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”