Wi-Fi в СУ?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Wi-Fi в СУ?

Мнение от begemot_ »

Знам, че има други теми в този въпрос, но все са отклонени и никъде няма конкретен отговор. Така че за n-ти път:
Защо в настоящия момент няма безжичен Интернет? Би ли трябвало да има? От кой зависи всичко това?
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Re: Wi-Fi в СУ?

Мнение от Methuselah »

Би трябвало да има. И тъй като е искане на студентите - трябва за задвижването на нещата да е отговорна студентската организация.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Старата песен на нов глас.

Напълно закономерно е, че няма. Това не трябва да учудва никой. И за коя база сега идва на въпрос, защото в Ректората имаше мрежи, макар и смешни. Въпроса не е до пари. Кой разбира от безжични мрежи, че да има, ви питам? Задайте си този въпрос и ще си получите необходимите отговори. За ФМИ се сещам само за един преподавател, който е в час с нещата, но той няма касателство с "Информационното обслужване". Щом на грандиозния проект WI-FI са начело Шиячки, доц. Биров и Иван Физика, какво повече има за коментар?
Шиячки може да оправя повредени акаунти, да кача разни неща на дебиана и по сайта... Биров разцепва Java-та, а Иван Физика сменя патрони на брави на врати, зад чиито помещения просто той няма работа. :evil:

Та решението за ФМИ... Клуба като по чудо започва да запълва смените. Идвате с компа си, ръгвате си кабелчето и оператора ви казва стойностите за свързване с мрежата. Процедурата върши работа, играл съм гo DHCP на няколко пъти. :lol: :lol: Горе на третия етаж също никакви проблеми не трябва да съществуват. За филтрация по MAC не съм чул. Ще се кача и ще проверя. Който няма Ethernet adapter кофти. А пък тея бараки в клуба колко са зле... Личен компютър е много добра алтернатива. Особено ако се позанимая да пусна DHCP, системата с кабелчетата може да се окаже почти идеална. :P
Изображение
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

Значи в Ректората няма безжичен интернет? Всички упорито твърдяха, че има даже и на стълбите пред СУ. :|
Vel
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Може да е моментен проблем, в сряда разни индивиди си гледаха facebook-а на лекции. :Р
Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

аз говоря за сградата на БФ, където със сигурност няма, а на въпроса защо получих отговор "ми дай 1000 лева" (не ми стана ясно за какво) и дотам... но явно не е само БФ...
не може ли да се направи нещо?

Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

И 5000 да дадеш, пак същата.
На никой не му се занимава, а и не в час с нещата.
Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

и после защо студентите бягат в чуждестранни университети :idea:

Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Бeтон написа:И 5000 да дадеш, пак същата.
На никой не му се занимава, а и не в час с нещата.
А wi-fi мрежите в моловете и в кафетата и т.н. ги правят чужденци може би?
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Че те са смешни, а и с голяма фантазия могат да се нарекат мрежи.
Който разбира от клетъчно базирани мрежи е избягал в мобилните оператори, защото там се дерат големите пари от твърде разговорчивите българи. А нет сърфистите са по-малко.
Мрежа на 2.4 Ghz в истинския смисъл на думата мрежа има точно на две места в България, направена професионално или поне за България надскача себе си - с антените му, със защитите от пренапрежение... Визирам мрежата на freebg.net концентрирана в две компактни покрития на Варна и Добрич.
Където и да си - в трапезарията, в стаята за гости, в кухнята, в банята, на улицата... сърфираш из нета. В мазето не става, както при 900/1800/1900 Mhz, но това е от спецификата на самото излъчване. Това разбирам под мрежа, a не някакви измъчни.

Направих малко реклама, но което е качествено изпълнение, заслужава внимание.
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Нов въпрос: защо няма поне измъчени мрежи в СУ?
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

В Ректората не съм слизал от месец и нещо. Имаше. Утре имам път натам и ще ъпдейтна инфото, ако има смисъл от ъпдейт, разбира се.
За ФМИ ако ти трябва отговор... според мен трябва да го търсиш в заетостта на 312-та. :D
Или питай Биров. Ама не кога ще има, ами защо сега няма.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”