Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Re: Театър

Мнение от Lord »

Няма да съжаляваш въпреки че началото е малко мудно.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
rogiii
В началото бе словото

Мнение от rogiii »

Налага ми се да водя племеника ми (на 6г.) на куклен театър :roll: , някой случайно да е чул за нещо интересно?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ами да, даже за много неща, ама знам ли какво би му харесало на детето...
6-годишно, значииии... "В лунната стая" е весело, не е никак лошо, има и музика и само една кукла, всичко останало се играе от "живи" хора, така че няма да му се стори бебешко.
Друго какво... "Любопитното слонче" е нестандартно, аз не бих го гледала пак, но пък ходих с братовчед ми, който тогава беше тъкмо на 6 и доста му се радва (крайно необяснимо за мен :))
"Храбрият шивач" ми е любимо, но май е по-скоро за около 4-5 годишни, може да му се види "детско".
В Младежкия играят доста български текстове (по Валери Петров) - куклен театър, но без кукли (в голямата си част), мисля че може да мине за по-големички.
Гледай като ориентир да пише някаква препоръчителна възраст или ако си харесаш нещо конкретно, питай тук или звънни в театъра, където го играят.
Като театри, мога да ти кажа да се оглеждаш за програмите на Столичен куклен театър (играят на "Гурко" - до бившия БИАД и на "Янко Сакъзов", до парка "Заимов"), Театър 199 (но нещата са по-детски), "Ателие 313" - "Кълбото" е много хубав и поучителен спектакъл, но няма да го играят до края на месеца (това е в Красна поляна, ако си харесаш нещо там, ще те упътя точно), "Ариел" (на ъгъла на "Лидице" и "Шипченски проход" в кв. Гео Милев (зад хотел Плиска), също и в Младежкия има интересни неща за деца.
Все ще си харесваш нещо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Ели, винаги ми се е искало да те питам заааа ... мнение... за "Пеперудите са свободни" ?? :oops:
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Ау, толкова ли е срамна тази постановка?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Акулка,
Не съм я гледала, но й се канех - може да те ползвам като разузнавач, защото в театър "Провокация" ме завлякоха случайно преди няколко години и не съм повторила. Хубаво е, че искат да бъдат алтернативни, това го оценявам. Ама в оная постановка (даже не помня как се казваше) се бяха поувлекли...
Сега е мой ред да :oops: . Трябва да се прежаля най-сетне - обикалям куклените театри и куклените спектакли за възрастни като изоглавена, обаче се опъвам на пространства като Сфумато, театър София и "Провокация".
Тази вечер гледах "Студено" на "Никои" - номинирани са за ИКАР за куклено изкуство, но категорично не заслужават наградата, колкото и да бе мило и, за щастие, кратко. Много рядко си позволявам да кажа нещо лошо за спектакъл, но "Студено" е умилително, но инфантилно и почти аматьорски изглеждащо. Да, има хубави хрумки, но те са така единични, че не виждам как изобщо постановката е попаднала в полезрението на комисията.
В неделя чакам "Ян Бибиян", за да видя дали ИКАРът може да потегли в желаната от мен посока, или най-сетне ще отличат Тодор Вълов от Бургас. По мое мнение, единият конкурент отпадна тази вечер.
Следваща спирка - "Extasy" на Зорбас Николаско - Заро и експериментален театър "Грифон". Самият Заро ми каза, че спектакълът бил много шизофренен, търся си компания. Дата - не знам, представлението е дилърско. :) Ще се навъртам около пл. Славейков за билети и инфо и ще пиша.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Смятам най-накрая да отида на 29ти да гледам "Секс,наркотици и рокендрол" в 199....казват,че изживяването било неповторимо 8)
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Търговецът на кристал написа:Акулка...
А аз съм го гледала в Сливенския Драматичен Театър. И ми хареса тогава... *историйката, любовно-трогателна е, такава* Ама това в театър "Провокация" вярно звучи... по-различно. Ох, не знам
rogiii
В началото бе словото

Мнение от rogiii »

Търговецът на кристал, много ти благодаря за изчерпателния отговор. Аз малко се срамувах :oops: да питам за куклени представления, но както разбирам няма нищо срамно - нали и то си е театрално изкуство. И тъй като тези дни се порових разбрах, че днес 21-ви март е международен ден на кукления театър.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Да, и с голямо нетърпение чакам някой да ми го честити, ама никой не ще...
А аз се връщам от поредния "куклен" спектакъл и отивам в блога си, за да се отрека 3 пъти от предишното си мнение за постановката, преди да са пропели първи петли.
За "Лазарица" иде реч, да...
В края на ноември
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Някакви отзиви за постановката "Кожа и небе" ?
Мисля тая седмица да взема билети за нея, защото на предишното й поставяне я изпуснах..но ако някой даде отзиви ще съм благодарна.

А също и за "Вечеря за тъпаци".. защо втори пореден сезон така светкавично се изчерпват билетите? Все не сварвам да си купя...
Наистина ли е толкова култова , или..... :?:
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мога да говоря само за "Кожа и небе" - не бих повторила, но ако харесваш Асен Пелтечки и го харесваш/искаш гол... go ahead. Мотаят се по-голи, отколкото бих искала да ги виждам, надраскани с някакви татуировки, които се разтичат и ти правиш усилия да не се изхилиш прекалено силно. Декламативни са ми и дразнят - както се казва в оная реклама, "не става само със сексапил, трябва и талант". Паци го има, но Пелтечки е роден само за ония роли на мъжкар по потник, който в един момент се оказва излишен. Потникът, де... мъжкарите все си намират място под слънцето и на сцената.
Ники Илиев е в афиша, само за да събира хиляди маса народ (все едно Блатечки не стига) и за пореден път показва колко мъка има по тоя свят, Божееее...
Това не е моят спектакъл, но отново дебело подчертавам, че нямам намерение менторски да размахвам пръст и да играя ролята на последна инстанция. Просто казвам кое ми е харесало.
Билетите за "Вечеря за тъпаци" свършват с небивала скорост - не съм го гледала, до края на сезона ще опитам да се вредя. Казват, било смешно. Обаче аз на такива препоръки не вярвам, да ви кажа честно.
Rogii,
Отиди 3-4 пъти на куклен театър, без да трябва да водиш някого и ще си промениш мнението. Гарантирам. И никога не мисли, че е срамно да питаш/коментираш куклен театър - в момента това е една от най-големите ниши, които дават неподозирано огромни възможности в изкуството. Уточнявам, че говорим за куклен театър и за деца, и за възрастни.
В края на ноември
rogiii
В началото бе словото

Мнение от rogiii »

Tърговче, днес бяхме на театър в "Ателие 313" гледахме "Барон Мюнхаузен". Без да се срамувам мога да кажа- Много ми хареса! Хареса и на децата , хареса и на възрастните. Така разчуства възрастните на края, че една жена до мен дори се разхлипа, а комичните моменти по време на представлението бяха безброй. Актьорите бяха прекрасни. Колкото беше безумно смешен актьора, толкова ме очарова с нежността и мекотата си актрисата. Чудесно се допълваха.С удоволствие бих отишла на куклен театър и друг път!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз само да кажа конкретно за "Барона" - силен спектакъл, но не е сред любимите ми, защото ми се видя дълъг - както и на децата около мене, а и някакси откъсите бяха накъсани малко и началото беше мааалко мудно. Иначе си уцелила от раз, "Баронът" е носител на ИКАР за куклено изкуство за миналата година - съвсем заслужено. Какво ще кажеш за Буцефал, а? :)
Актьорът, за когото говориш - Георги Спасов - е вторият ми любим актьор ever. Великолепен е и в роли "за големи". Винаги може да те разчувства, а е наистина безобразно смешен. Страхотен импровизатор е, и ако наистина спектакълът ти е харесал, препоръчвам горещо и "Храбрият шивач" - там е "сам юнак на коня" и избеснява напълно. Много рядко съм виждала деца да се забавляват така неудържимо, а родителите да се радват абсолютно наравно с тях. Актрисата е жената на Жоро - Роси Радева - Спасова и съжалявам, че я виждаме толкова рядко на сцената.
"Барон Мюнхаузен" е проект, който Жоро искаше да реализира от много време насам и е страхотно, че успя да го направи по подобен начин, ако и аз да имам мънички забележки. Много се радвам, че ти е харесало и ще се радвам още повече, ако успеем да спечелим още едно "пораснало" дете за каузата на кукления театър.
И, Rogiii, айде да те водим на 28 (петък се пада) на един куклен спектакъл за възрастни? На бас, че не си виждала нещо подобно. :D
В края на ноември
rogiii
В началото бе словото

Мнение от rogiii »

На всяка цена ще следя за "Храбрият шивач". За 28-ми много съжалявам но не съм в София. Но ми кажи кое е представлението , за да го гледам когато мога.
Отново много ти благодаря.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”