Колекционирате ли нещо?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- juventus_dzd
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- FataMorgana
- Вазов
- Обратна връзка:
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
Колекционирането на музика...не я ли обезсмисляTrysth написа:Аз само музика. Ама се старая де
http://vtu-forum.hit.bg/ ---> Форум на Великотърновски Университет
- Trysth
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
според мен смисъла на музиката е да дава нещо на хората. послание, чувство, настроение, поука. поне аз така я чувствам. чрез колекциониране смятам, че се обогатявам духовно по един или друг начин. за мене музиката представлява 70% от живота ми и от самия мен и е неделима част.
3UMF, ти самия/ата къде намираш смисъл в музиката?
3UMF, ти самия/ата къде намираш смисъл в музиката?
Моята идея беше следната - по принцип, колекционирането се асоцийра снещо материално. Аз го разбирам така - човек събира нещо материално, като му придава духовно значение. Емоционално значение. Музиката е емоция сама по себе си. Тя самата има (или поне такава е идеята) духовно значение. И ми се стори странно да колекционираш емоции
Малко като сюжет на Стивън Кинг
Може би просто гледам под грешен ъгъл (в смисъл -не така, както ти). Много хора, които наблюдавам парадират с това колко албума имат примерно или кой знае повече "нейзвестни" изпълнители. И които знае най-много имена значи е най-голям "фен". Та тези хора са ми изградили мнението, че е лошо да се колекционира музика. Против определението "фен на музиката" съм. Можеш да си фен на Левски, на ЦСКА... Но как може да си фен на емоция, на чувство... Него можеш или да му се отдадеш или не... Но да си му фен...
Нещо подобно ми беше идеята, като написах предишния пост. Но предполагам, че ти не си като тези, за които говоря де - просто аз под този ъгъл погледнах "колекционирането на музика"
Може би просто гледам под грешен ъгъл (в смисъл -не така, както ти). Много хора, които наблюдавам парадират с това колко албума имат примерно или кой знае повече "нейзвестни" изпълнители. И които знае най-много имена значи е най-голям "фен". Та тези хора са ми изградили мнението, че е лошо да се колекционира музика. Против определението "фен на музиката" съм. Можеш да си фен на Левски, на ЦСКА... Но как може да си фен на емоция, на чувство... Него можеш или да му се отдадеш или не... Но да си му фен...
Нещо подобно ми беше идеята, като написах предишния пост. Но предполагам, че ти не си като тези, за които говоря де - просто аз под този ъгъл погледнах "колекционирането на музика"
http://vtu-forum.hit.bg/ ---> Форум на Великотърновски Университет
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- Trysth
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
под колекциониране на музика имах предвид не колекциониране на оригинални дискове, а на албуми, били те на касекта, диск, мп3 или нещо друго. в смисъл искам да се отдалеча от материалната страна на нещата. аз съм фен на определени групи, определени стилове, не на емоции или тн. също така и аз като тебе мразя някой дето има незназнамсикво на някъв супер забит музикант или банда и се хвали с него. и аз имам супер забити неща, дето сигурно 100 човека в света се кефят на тва, ама кво ми пука. нито се хваля нито парадирам с нещо. който иска да си го оценява за себе си. та така де, предполагам се разбрахме за колекционирането на музика