Пътуване на стоп
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Пътуване на стоп
Какво ви е мнението за стопаджийството, къде сте ходили, къде искате да отидете и кога - всичко тук. 
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Re: Пътуване на стоп
Изключително положително ми е мнението.
Пътувал съм две лета досега ( в смисъл 10-20 пъти всяко лято ), най-вече по плажната ивица, най-дългото ми беше от Приморско до Велико Търново.
Срещаш най-невероятните хора, а и най-невероятните спомени остават след това, помня всеки един какво ми говореше, как му изглеждаше колата и т.н.
А освен това, по морето освен обичайните стопаджии има и много прелестни девойки, решили да поживеят "по хипарски"
Най-хубаво е да се пътува на стоп Момче/Момиче, или две момчета, за да си правите компания докато чакате, пък и така качват често. Едно момче също може да пътува само с голяям успех, обаче тук е и малко рисковано...
Случвало ми се е 3 пъти за един ден (машрута беше Смокиня-Лозенец) да ме качи един и същ човек (капитан на корабчетата на Ропотамо), страхотен веселяк от Бургас, дънещ drum&bass в колицата и качващ стопаджии, когато може. Друг път ме е возил един чичо на към 55-69 години, разправящ истории от младостта му, когато слушали Пurple нелегално и как са се возили на комбайни на стоп...
Чакам с нетърпение пролетта и затоплянето на времето и хващам пътя, поне до близките градове
Пътувал съм две лета досега ( в смисъл 10-20 пъти всяко лято ), най-вече по плажната ивица, най-дългото ми беше от Приморско до Велико Търново.
Срещаш най-невероятните хора, а и най-невероятните спомени остават след това, помня всеки един какво ми говореше, как му изглеждаше колата и т.н.
А освен това, по морето освен обичайните стопаджии има и много прелестни девойки, решили да поживеят "по хипарски"
Най-хубаво е да се пътува на стоп Момче/Момиче, или две момчета, за да си правите компания докато чакате, пък и така качват често. Едно момче също може да пътува само с голяям успех, обаче тук е и малко рисковано...
Случвало ми се е 3 пъти за един ден (машрута беше Смокиня-Лозенец) да ме качи един и същ човек (капитан на корабчетата на Ропотамо), страхотен веселяк от Бургас, дънещ drum&bass в колицата и качващ стопаджии, когато може. Друг път ме е возил един чичо на към 55-69 години, разправящ истории от младостта му, когато слушали Пurple нелегално и как са се возили на комбайни на стоп...
Чакам с нетърпение пролетта и затоплянето на времето и хващам пътя, поне до близките градове
medicate, medicate
- АРМЕНКА
- Пишеща машина
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Само веднъж съм се качвала на стоп и то беше преди 3 години в една много люта зима около Смолян и Пампорово...
Но по принцип съм доста против...защото си е опасничко..не знаеш на какъв тип ще попаднеш...дали на бесен шофъор тип неизживян Шумахер,дали на любител на чашката или на някъв похотлив чичка на възраст около 45-50 год.
Най-сигурно е с (между)градския транспорт...хем по-сигурно,хем по-спокойно...
Но по принцип съм доста против...защото си е опасничко..не знаеш на какъв тип ще попаднеш...дали на бесен шофъор тип неизживян Шумахер,дали на любител на чашката или на някъв похотлив чичка на възраст около 45-50 год.
Най-сигурно е с (между)градския транспорт...хем по-сигурно,хем по-спокойно...
Последно промяна от АРМЕНКА на 19 Мар 2008, 22:31, променено общо 1 път.

-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Само веднъж, с Винтерсорг.
Е няма такова пътуване, едно от най-забавните и яки неща в живота ми. Включително спането на моста върху кашони
Е няма такова пътуване, едно от най-забавните и яки неща в живота ми. Включително спането на моста върху кашони
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
И аз имах една стопаджииска история...
Преди време реших да проверя за колко време мога да ида на стоп до даскало. Реших да тръгна директно от входа на блока. Приготвих си багаж, освен тетрадки и плейърче, и водичка, щото все пак не сме централен квартал, да не говорим, че през махалата не минават толкова често коли. Пътя с кола до даскало е 15мин. но на стоп ще рече, че съм докъдето ме закара шофьора, тоест може и да се наложи да се кача на друга кола, а през центъра на Бургас това ще да би да е адски трудно. Всъщност би било яко да ме качи някой даскал... и да ме заизпитва в колата... че както и не пишех домашни... Но за пътя ми е думата - можех да закъснея значително, а можех и изобщо да не мръдна от пред блока... Но вдигнах палец, почаках малко и ето... една стара очукана руска кола докрета до мен, наби спирачки и... баща ми отвори да вляза с думите "Айде че ше закъснееш" и тръгнахме...
Бях го помолил по-рано през деня да ме закара на даскало...
Каква чудесна история...
Преди време реших да проверя за колко време мога да ида на стоп до даскало. Реших да тръгна директно от входа на блока. Приготвих си багаж, освен тетрадки и плейърче, и водичка, щото все пак не сме централен квартал, да не говорим, че през махалата не минават толкова често коли. Пътя с кола до даскало е 15мин. но на стоп ще рече, че съм докъдето ме закара шофьора, тоест може и да се наложи да се кача на друга кола, а през центъра на Бургас това ще да би да е адски трудно. Всъщност би било яко да ме качи някой даскал... и да ме заизпитва в колата... че както и не пишех домашни... Но за пътя ми е думата - можех да закъснея значително, а можех и изобщо да не мръдна от пред блока... Но вдигнах палец, почаках малко и ето... една стара очукана руска кола докрета до мен, наби спирачки и... баща ми отвори да вляза с думите "Айде че ше закъснееш" и тръгнахме...
Бях го помолил по-рано през деня да ме закара на даскало...
Каква чудесна история...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сетих се, като пътувахме на стоп с Жоро, срещнахме един тип , който работеше в някакво вариете като клоун. Направи ми ябълка от балон, караше колело с една гума
Много ми беше забавен, ама Жорко нещо не го залюби. 
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми само веднъж - хванахме си Стоп от Златните мостове до София,щото май нямаше как да се приберем или трябваше да чакаме часове до следващата маршрутка.
Не ми се е налагало да пътувам така,а като ми се е искало съм била сама - сама на стоп НИКОГА няма да тръгна.
Иначе ме кефи като идея да пътуваш по този начин - хората,изживяването и т.н.
Не ми се е налагало да пътувам така,а като ми се е искало съм била сама - сама на стоп НИКОГА няма да тръгна.
Иначе ме кефи като идея да пътуваш по този начин - хората,изживяването и т.н.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Не съм пътувала така, ама много искам 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
E, ок, нали се разбрахме - излизай на пътя, като видиш нашата Киа махай с две ръце да не те пропуснем
Ще се правя, че не се познаваме:Р
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хахах, някой като ми го каже това винаги се сещам за един много любим разказ...
ОК, разбрахме се
ОК, разбрахме се

- mеmento
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Тук не си представям, че някой на въпроса "Какво ви е мнението...", ще каже "Ами не, не ме кефи"... Това, че аз не си го представям, не значи, че не може да се случи де! Аз лично съм пътувала на стоп само веднъж (жалко, че толкова малко)
с един приятел до Пловдив, качи ни един чичко, ние решихме предварително, че трябва с нещо да се отблагодарим на този, който евентуално ни качи, затова моят приятел реши да купим патронче водка. И така качи ни чичкото, беше много готин, разказваше много вицове - от онези, дето таксиметраджийте ги разправят, накрая искахме да му дадем водката, а той каза, че имал още много да пътува и не го взе, как ли не го молихме, ама той ни каза, че ще ни потрябва за този, който ни качи на връщане. Е, навръщане бяхме с влака, че изпихме патрончето и не остана за стопаджийско връщане. Трябва и искам пак на стоп! Рали, айде с тебе! 
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Последния път като се возих на стоп беше лятото в Каварна, в деня на концерта на Manowar. Предишната вечер с едни авери от Младост се намерихме и си бяхме направили главите меки, та сутринта отидох да поплувам малко за да се освежа. На отиване ходих пеша, а на връщане ме мързеше и ме качиха някакви двама, момче и момиче, с минибус и ме закараха до града 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Категорично против!!!!
Не се возя,не искам да се возя на стоп. Не качваме и подобни хора.
Не се возя,не искам да се возя на стоп. Не качваме и подобни хора.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Нямаш грижи!mеmento написа:Трябва и искам пак на стоп! Рали, айде с тебе!

след едно подобно пътуване се озовах в 134 СОУ Д. Дебелянов ( по-известно като еврейското), където получих изключително образование...
Ubi concordia, ibi victoria!