Тюркология(или Търкиш дилайт)

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Ira_dei
Драскач

Re: тюркология

Мнение от Ira_dei »

Лекции йок!!! :D :D :D
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
carelesswhisper
В началото бе словото

Re: Тюркология(или Търкиш дилайт)

Мнение от carelesswhisper »

moje li nqkoj da mi kaje dali ima re4nik po osmanoturski ezik???
cymen
В началото бе словото

Мнение от cymen »

аз имам. и в харитиен и в електронен вариант. обясни ми кой си с и с какво се занимаваш и няма проблем.
somebodyelse
В началото бе словото

Мнение от somebodyelse »

Абе да попитам... От колко часа започват "заниманията" в понеделник? 8 или 9 часа?

П.П. Иде реч за първи курс... Прохождането ни в турския език :Р.
Tarkan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Tarkan »

ne e li ot 8 nie bqhme ot 8
joia
В началото бе словото

Мнение от joia »

Трябва ми малко помощ. Ако някой може да помогне за набавянето на тези учебници, моля, нека пише. Може и да го купя, ако го продавате или да го заема да го снимам и да го върна после.

по ЛТЗ - "Теория на литературата" на Панчева и Личева, издат. Анубис
и "Увод в общото езикознание" на Живко Бояджиев

Благодаря предварително на отзовалите се!
Може да пишете на ЛС или на orhideia_K@abv.bg
Последно промяна от joia на 18 Ное 2008, 01:08, променено общо 1 път.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Много ме кефи заглавието на тази тема :lol: :lol:
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
nef_nef
В началото бе словото

Мнение от nef_nef »

Zdraveyte na vsi4ki,
Mnogo bih se radvala ako nyakoy ima malko vreme da otgovori na vaprosite mi. V momenta sam studentka v Ukrayna specialnos "turski prevodach", no poradi razli4ni pri4ini bih iskala da se premestya v sofiyski "turkologia", no dali e vazmojno sled 3 kurs? Sa6to taka nyakoi ot predmetite v va6ata programa ne sa prepodavani v moya universitet i ne znam dali e vazmojno da navaksam propusnatoto, a smyatam i, 4e podgotovkata i nivoto na prepodavane e mnogo po-dobro pri vas.Dali tova e vazmozhno naistina ili e "mission impossible" i struva li si vaob6te? Blagodarya predvaritelno)))

Писане на латиница не се допуска в този форум!
streetdog
Doroteia
В началото бе словото

Мнение от Doroteia »

Мерхаба! Радвам се, че има и други като мен, които ги влече турския език и култура. :D Попаднах на вашият форум из интернет случайно. Аз уча мениджмънт в Икономическия униерситет във Варна. Завиждам ви благородно, че учите нещо, което да ви е наистина приятно и интересно. От година обмислям да запиша Магистратура - Тюркология в СУ. Водя преговори с родителите си по този въпрос, тъй като те смятат, че това е неприложима специалност. :? Аз си уча сама турския от година и все пак ми се иска да го уча в университет по програма. След година завършвам досадните предмети във ВИНС-а и ми се ще да запиша при вас. Молбата ми е да споделите вашите впечатления относно приложимостта на тюкологията. Ще ви бъда много благодарна!
Поздрави!
cymen
В началото бе словото

Мнение от cymen »

Doroteia написа:Мерхаба! Радвам се, че има и други като мен, които ги влече турския език и култура. :D Попаднах на вашият форум из интернет случайно. Аз уча мениджмънт в Икономическия униерситет във Варна. Завиждам ви благородно, че учите нещо, което да ви е наистина приятно и интересно. От година обмислям да запиша Магистратура - Тюркология в СУ. Водя преговори с родителите си по този въпрос, тъй като те смятат, че това е неприложима специалност. :? Аз си уча сама турския от година и все пак ми се иска да го уча в университет по програма. След година завършвам досадните предмети във ВИНС-а и ми се ще да запиша при вас. Молбата ми е да споделите вашите впечатления относно приложимостта на тюкологията. Ще ви бъда много благодарна!
Поздрави!
здрасти, магистратурата в тюркологията НЕ е програма, в която се учи турски език и култура. това се прави в бакалавърската. за магистратурата се предполага, че владееш турски и се усъвършенстваш като преводач. а колкото до приложимостта, има си ниши, но ти нали ще ставаш мениджър, не би трябвало да те тревожи този аспект.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

здравейте, нуждая се от помощта на човек, който горе-долу владее турски език. моля, пишете ми, ще съм балгодара : ))))
joia
В началото бе словото

Мнение от joia »

Здравейте! Аз искам да следвам тюркология, но се страхувам, че нямам необходимия бал. Има ли от вас приети с под 3. 50? Казват ми, че има приети и с чисто 3 на изпита, но аз като гледах минималният бал е бил 18.56, което означава доооооста над 3.

Ако искате отговорете ми на ЛС, за да не си пишете оценките тук .

Благодаря и се надявм да имам поне един отговор, че като гледам темичката е бая замряла...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

18 е бил бала миналата година, когато максималният е бил 30 ;) Т.е. това в момента отговаря на бал 12 някъде :)

Би трябвало да влезеш, но ако се отнесеш към специалността несериозно, просто няма смисъл.

Аз уча друго, но имам наблюдения.
medicate, medicate
joia
В началото бе словото

Мнение от joia »

Аз имам близо 4 на изпита, което значи, че имам големи шансове да вляза, съдейки от казаното. :) Дано да е така!
А за несериозното отнасяне, моят случай няма да е такъв! А и вече имам поит с едно висше.
lovely
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от lovely »

какво ще кажете за тази специалност. Струва ли си да се учи. Има ли бъдеще в България ? иначе мн ми харесва тюрколгията
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”