Подготовка за изпита по Английски език
Re: Подготовка за изпита по Английски език
Longman Advanced Learners' Grammar... Отзиви ??
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
хм нз аз имам на Longman Grammar Express забавна е 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
А какво ще рече "забавна"?
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
ами има забавни картинки и е оранжева
иначе е яка и има тестове от време на време които са попълване с една дума и error identification
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз по тази се готвих като кандидатствах преди 2 години. Перфектна еInNy написа:Longman Advanced Learners' Grammar... Отзиви ??![]()

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Някой има ли представа къде мога да намеря тестове, подобни на тези SUATEFL, понеже всички възможни съм ги изрешил?
-
missparker
- Пишете, о, братя
Аз също съм изрешила всички, които успях да намеря и вече само чета книги на английски, гледам филмчета и пак си пререшавам тестовете.
Освен книжките (за SUATEFL става въпрос), решавам и всякакви тестове от и-нет, които биха били от полза, правя и разни упражнения [пак в нет-а (и не само, естествено)]... Да, така малко се отдалечавам от тестовия формат, но пък мисля, че като са систематизирани всички употреби на дадена граматична единица в едно упражнение, разликите са по-явни, следователно материалът е овладян по-добре.
Иии да, и аз си пререшавам тестовете от книжките, като целта е да се сведат грешките до минимум...
Успех на всички!
Иии да, и аз си пререшавам тестовете от книжките, като целта е да се сведат грешките до минимум...
Успех на всички!
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
има една книжка за матурата по английски и в нея тестовете са подобни...и са на две нива...мисля че е добра има и сд с listening-и, но за нещастие няма диктовки книжката е на Кристин Димитрова и доц. Деспотова...мен ме устройва
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
въпрос: трябва ли да съм регната някъде в тоя сайт...щото половината тестове не ми ги отваря...а успях да пробвам един обаче там можеш да отговориш само на един въпрос и ако маркираш отговора на друг...предният се изтрива...darky написа:http://www.EnglishTestsAreEasy.com мн готино сайтче
- darky
- Пишеща машина
- Специалност: НУПЧЕ
- Курс: трети
- Обратна връзка:
ми не аз не съм се регнал , но си ги правя.
Използвай лист и химикал и си записвай просто отговорите
иначе и на мен ми се местят точките, които избирам
П.С. харесал съм си "English Grammar in use" на Raymond Murphy някакви отзиви за нея и дали си заслужава да я взимам ?
Използвай лист и химикал и си записвай просто отговорите
иначе и на мен ми се местят точките, които избирам
П.С. харесал съм си "English Grammar in use" на Raymond Murphy някакви отзиви за нея и дали си заслужава да я взимам ?

- bubbly_water
- Легендарен флуудър
еми ако е тази която имам....ми тя е много лесна....има много малко упражнения... не знам както си прецениш
Всяка граматика би ти била от полза, разбира се - все ще получиш някакви знания. А друг е вече въпросът какви са твоите цели т.е. как и къде искаш да използваш знанията си. Но при всички случаи е много важно по какъв начин е представен материалът. И сам можеш да прецениш, че колкото по-сложно (разбирай детайлно) е обяснението, толкова по-добре. Специално за граматиката на Мърфи - използвах я в 8-9 клас, но според мен не е достатъчно добра за подготовка за КС изпит.
С две думи - елементарна е!
Моята граматика е на Collins Cobuild...За 20-тина лева си я взех и ми харесва как е разработена...на издание Труд.На Мърфи ми се стори много тъничка