Българска филология 07/08
Модератор: mebbeth
- Shockwave
- В началото бе словото
Re: Специалност Българска Филология 07/08
На нас изрично ни беше казала да не се задълбаваме в биографиите. Що се отнася до произведенията - поне аз останах с впечатлението, че повече държи да може да се анализира, отколкото да се преразказват дадени писания.
Теория + критика е по-полезна от теория + трескав прочит. 
You just lost the game. U jelly?
Колеги, може ли да ви помоля да ме информирате за датите на изпитите по антична литература и по литература за деца и юношилПросто много ще съм ви благодарна за информацията!
- Shockwave
- В началото бе словото
Предполагам, става въпрос за задочници? 
Антична литература:
- до номер 4416 са на 1.04.08, от 9.00, каб.152;
- след номер 4416, съответно на 5.04.08,от 9.00, каб.152.
Deathска литература:
11.04.08, 9.00, каб. 138 - 1-ва група/плюс всички незаписани/;
14.04.08, 9.00, каб. 138 - 2-ра група.

Антична литература:
- до номер 4416 са на 1.04.08, от 9.00, каб.152;
- след номер 4416, съответно на 5.04.08,от 9.00, каб.152.
Deathска литература:
11.04.08, 9.00, каб. 138 - 1-ва група/плюс всички незаписани/;
14.04.08, 9.00, каб. 138 - 2-ра група.
You just lost the game. U jelly?
Благодаря ти много!
Последно промяна от INTERFEN на 10 Апр 2012, 10:35, променено общо 1 път.

ми...трябва да сте ги чели защото не се знае за какво ще говорите...ако ви се падне "развитие на л-рния роман" и не сте чели "златно сърце" колкото и добре да сте казали вс....няма как-ще ви скъса! и тя задава мн странични ?-си за да види дали наистина сте чели или са ви го разказали!!!
УсПеХ!!!
УсПеХ!!!
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Е аз "Златно сърце" съм 4ел, тя изрично предупреди да не се явяваш ако не си го 4ел хахахаххахахааа е аз изпита съм с иго взел преди 2 години 

- VeRsAcE
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: втори
Здравейте колеги!Извинявайте,но на нас(задочниците)Стойчева не ни е споменавала да четем'Златно сърце',поне аз нямам такъв спомен.Дори мога да кажа,че тя не се държа мн добре с нас,нито обясни като хората,когато я попитахме за конспект,нито някой успя да я разбере точно,какво ще представлява изпита.Аз и затова постоянно питам другите колеги ,също и вас,честно казано,не знам как да се справя 
David Beckham-EnglaNd
- Amellie
- Постоянно присъствие
Чети по-внимателно какво са писали колегите, които явно имат такъв спомен- Калина-Малина е авторката на "Златно сърце" и е невъзможно Стойчева да не го е казала.VeRsAcE написа:Здравейте колеги!Извинявайте,но на нас(задочниците)Стойчева не ни е споменавала да четем'Златно сърце',поне аз нямам такъв спомен...не знам как да се справя
А що се отнася до липсата на конспект, свиквай че просто трябва да сме чели всичко, защото тепърва ще видиш какво се случва по Западноевропейска литература.13. Развитие на детската литература от края на І Световна война до 9 септември 1944г. – Дора Габе, Емануил Попдимитров, Елисавета Багряна, Гео Милев, Асен Разцветников, Н. Фурнаджиев, Вапцаров, Ангел Каралийчев, Калина-Малина, Елин Пелин, Ран Босилек
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Няма конспект по детска...поне и ние,редовниците нямахме такъв! Четет си абсолютно вс от лекциите и като ви се появи име на автор и съответно негово произведение - намирате го и го четете! Няма как да ви се падне ран босилек и да не сте чели "патиланско царство" или ангел каралийчев - "ането" и "тошко африкански"! попитайте я извънредно какво задължително да четете и тя ще ви каже!...само не се стряскайте като започне "няма как да минете ако не сте прочели ...това...това...това...това..." и се окаже че сте написали над страница произведения и автори 
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Е то по Западноевропейска литература си има конспект, при това си е мн хубавAmellie написа:Чети по-внимателно какво са писали колегите, които явно имат такъв спомен- Калина-Малина е авторката на "Златно сърце" и е невъзможно Стойчева да не го е казала.VeRsAcE написа:Здравейте колеги!Извинявайте,но на нас(задочниците)Стойчева не ни е споменавала да четем'Златно сърце',поне аз нямам такъв спомен...не знам как да се справя![]()
А що се отнася до липсата на конспект, свиквай че просто трябва да сме чели всичко, защото тепърва ще видиш какво се случва по Западноевропейска литература.13. Развитие на детската литература от края на І Световна война до 9 септември 1944г. – Дора Габе, Емануил Попдимитров, Елисавета Багряна, Гео Милев, Асен Разцветников, Н. Фурнаджиев, Вапцаров, Ангел Каралийчев, Калина-Малина, Елин Пелин, Ран БосилекУспех!

- renn_g
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Искам да отбележа, че на нас преподавателката не ни е казала да четем всичко. Каза да си изберем един автор и от него да прочетем всичко, а не всичко на всички, които е дала.
Всеки си харесва автор и говори за него - това е!
Всеки си харесва автор и говори за него - това е!
- VeRsAcE
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: втори
Аз подозирам ,какво ще стане на изпита,но да изчакаме все пак!Имам чувството,че Стойчева ни подценява,само защото сме задочно...това е мое мнение и не искам никого да обвързвам с него.Каквото стане в крайна сметка:)Дано всичко мине благополучно.
David Beckham-EnglaNd
- nana_banana
- В началото бе словото
Хей, здравейте българисти!
Имам въпрос- задължително ли е да изкараш по 1 СИД всеки семестър или може като мен, аз ,карам трети за тази година, за да не карам следващия семестър. Според мен едва ли би могло...
ама все пак да попитам. Не,че ги карам просто заради това. И така...друг въпрос- разкажете нещо за изпита по Морфология, моята любима 
- Spacerunner
- В началото бе словото
- Специалност: Антропология и филология
- Курс: завършил
Морфологията е една голяма красота, както като дисциплина, така и като изпит. Осенова би трябвало вече да ви е взела душичките, нас даже ни караше да пишем домашни - цялостен морфологичен анализ на едно изречение от 10-20 думи. Оказа се животоспасяващо, защото хем запомняш всички категории на частите на речта, хем свикваш с тая гадост, която е неизбежна накрая.
На изпита ми се падна въпросът за времената в БЕ. Осенова ме предупреди, че Ницолова скъсала няколко души точно на него и е по-добре да го върна, но аз го запазих. Изрисувах схемата на 9-те времена и ги обясних, след това Ницолова ме попита за няколко други работи и накрая ми каза да обясня един евиденциал - какво представлява и как е образуван. Важно е да знаеш дали е от сегашната основа или от миналите времена. Доста се запънах на последното и затова ми писа пет и половина.
Като цяло и двете се държаха много човешки и не се заяждаха, но други колеги са имали проблеми. Не знам дали е защото редовно ходех на упражнения и по-честичско на лекции (да се разбира повече от половината).
На изпита ми се падна въпросът за времената в БЕ. Осенова ме предупреди, че Ницолова скъсала няколко души точно на него и е по-добре да го върна, но аз го запазих. Изрисувах схемата на 9-те времена и ги обясних, след това Ницолова ме попита за няколко други работи и накрая ми каза да обясня един евиденциал - какво представлява и как е образуван. Важно е да знаеш дали е от сегашната основа или от миналите времена. Доста се запънах на последното и затова ми писа пет и половина.
Като цяло и двете се държаха много човешки и не се заяждаха, но други колеги са имали проблеми. Не знам дали е защото редовно ходех на упражнения и по-честичско на лекции (да се разбира повече от половината).
Non nobis, Domine, non nobis
sed nomini tuo da gloriam.
sed nomini tuo da gloriam.