Изпит Журналистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Изпит Журналистика
Здравейте. В последния момент реших просто така, да се пробвам да се ява и на Журналистика, писмен и устен. Може би ще ви задам твърде изтъркан и банален въпрос вече, обаче аз не съм наясно с нещата, затово ви питам. Вие с какво се подготвяте за тези 2 изпита? По какъв начин.. освен ако оставим телевизията, медиите и т.н. Защото ми е непонятно.. а и ако има хора минали вече през тези изпити предходни години. Бихте ли ми казали как протичат, какво се прави, трудно ли е? кой изпит е по-труден. Информацията ви ще ми бъде крайно полезна. Благодаря предварително 
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Re: Изпит Журналистика
Еми гледаш новини, следиш вестниците...ако имаш нещо неясно си го научи, примерно структурата на ЕС, институции едно-друго...по мое мнение писменият е по-труден, нещата са по-абстрактни, а устният не е толкова страшен, колкото го описват. Писмен - есе на няква тема. Устен - 3 въпроса, като един е свързан с вътрешната политика, втори - с външната политика и третият - с медиите като цяло...тва е в общи линии 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
-
Angel of Sin~
- В началото бе словото
Казаха ми, че някакво момиче го питали на устния дали би се съблякла за пари в Big Brother
Тя казала "да" и така:РР
Едно момиче може да чака правилния мъж,
но това не значи,че не може да си прекарва добре
времето и с грешните.
времето и с грешните.
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми аз не го знам тоя случай, но комисията си е в правото да ти зададе някви странични въпроси 
-
Angel of Sin~
- В началото бе словото
Е да ама чак да ме питат дали бих се съблякла гола ..
Нищо чудно де,както и онзи професор,когото даваха по Господари на ефира.Лоши хора,правят си каквото искат,аз съм им мн ядосана 
времето и с грешните.
времето и с грешните.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
е в НАТФИЗ задават и по-фрапиращи въпроси...така че това си е добре...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Добре, а за есето трябва ли някакви по специфични изисквания? В смисъл, граматически и пунктуационно правилно (е това сигурно да). Структурирането да е смислово свързано с точки и подточки и т.н. Тоест искам да разбера дали по структуриране и оценяване (защото нали казвате че писмения е по - труден), не е както примерно есето по БЕЛ. В общи линии немога по дадената тема, която се е паднала да нахвърлям на няколко листа размишленията си. А трябва примерно да си направя нещо като план на темата. А и още нещо се сетих да попитам. Колко страници горе долу е приемливият брой да се изпишат?
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Моя съвет е МАКСИМУМ, ама наистина МАКСИМУМ 5 страници...тва е есе все пак. А пък и едва ли по една доста абстрактна тема за толкова време някой ше напише повече от 5 страници, но все пак. Нестандартното мислене се поощрява, така че гледайте да се стремите към оригиналност, но не чак към оригиналничене. Има разлика между двете 
-
ivailo_vasilev
- В началото бе словото
На мен момиче, което е кандидатствало преди 3 години и сега учи PR ми каза, че максимума при есето е 3 страници и изискванията са като навсякъде другаде. За нещастие обаче няма как да се види дали тази година няма да има промени и по това направление, така че най - сигурно ще си е да се изчака справочника или на този ден на отворени врати в СУ някой да си направи труда да даде информация най- накрая, която недвусмислено да даде целаните отговори.
Никой не може да ти направи това, което сам си направиш !
-
Angel of Sin~
- В началото бе словото
Хах, аз както обичам да си пиша дълги есета:Р Госпожата по философия много ми ги харесваше 
времето и с грешните.
времето и с грешните.
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е чак максимум да е...може би е препоръчително да е 3 страници. Все пак на кандидат-студентския курс последните 2-3 часа са с едно асистентче, което ви говори разни работи за писмения и устния, така че ако ходиш направо него го питай.ivailo_vasilev написа:На мен момиче, което е кандидатствало преди 3 години и сега учи PR ми каза, че максимума при есето е 3 страници и изискванията са като навсякъде другаде
- Moncheva
- В началото бе словото
Хаха .. и не само въпроси ... ами нещо от сорта на "Направи се на пералня,на топка"bubbly_water написа:е в НАТФИЗ задават и по-фрапиращи въпроси...така че това си е добре...

- bubbly_water
- Легендарен флуудър
на зелено знаме

В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- K_A_L_I_N
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Като например?bubbly_water написа:е в НАТФИЗ задават и по-фрапиращи въпроси...така че това си е добре...
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
хъх ами..пример ли трябва....сега не съм го изживяла лично, но както са ми споделяли...примерно.. кога прави секс за първи път? с колко човека си го правил/а....ии...не знам...разни доста лични неща...които определено са неочаквани...а ако те карат да изиграеш оргазъм си е просто...