кандидат-студенти за начална и предучилищна педагогика тук

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

elena_assenova
В началото бе словото

кандидат-студенти за начална и предучилищна педагогика тук

Мнение от elena_assenova »

здравейте, който ще кандидатства за начална и предучилищна педагогика, да пише тук за да се запознаем.
zahii
В началото бе словото

Re: кандидат-студенти за начална и предучилищна педагогика тук

Мнение от zahii »

Здравей! Аз мисля да кандидатствам начална и предучилищна педагогика!:))Миналата година не ме приеха:( дано тая успея да влезна:))) :)
elena_assenova
В началото бе словото

здрасти аз ще кандидатствам догодина, но ти стискам палци тази година да те приемат. УСПЕХ :D
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Мнение от Umeira »

Аз да педагогиките ще се пробвам с оценката от матурата!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

А вие реално с тая педагогика измислили ли сте какво точно искате? :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Pisobella написа:А вие реално с тая педагогика измислили ли сте какво точно искате? :)
...даскалици? :? ...
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Въпросът ми беше по-точно дали ИСКАТЕ да го работите това и дали имате някаква идея какво точно ще правите като такива. Изобщо дали имате идея за това, което евентуално ще бачкате след като я имате тая педагогика :)
Изображение
elena_assenova
В началото бе словото

Аз лично съм решила вече какво искам да работя като завърша педагогиката. Искам да стана учителка в детцка градина, защото много обичам малките деца. Допълнително, че вече си имам такива в нас. Имам братовчед на 2 годинки и брат на 10 месеца, така че имам представа как трябва да се общува с малките.
П.П. Но първо трябва да ме приемат педагогика. :D :D :D
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Приема принципно не е особено труден,т.е. не ти трябва 6-ца или 5-ца за да се намърдаш в педагогиката. Можеш да видиш баловете от предните години какви са били на сайта на СУ. Тази година с матурите обаче не знам как точно ще е ,но доколкото знам матурите са чак на 3-то или след 3-то класиране? :")
Изображение
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Специалност: френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

elena_assenova написа:Аз лично съм решила вече какво искам да работя като завърша педагогиката. Искам да стана учителка в детцка градина, защото много обичам малките деца. Допълнително, че вече си имам такива в нас. Имам братовчед на 2 годинки и брат на 10 месеца, така че имам представа как трябва да се общува с малките.
П.П. Но първо трябва да ме приемат педагогика. :D :D :D
А замисляла ли си се над факта,че като работиш едно нещо и го намразваш?ПРедстави си ситуацията-влизаш,учиш,завършваш...и огрее те,започваш работа в детска градина.Имаш 20 деца на главата си,това се превръща в ежедневие,сиво ежедневие и просто си губиш любовта към децата.И аз ги обожавам,но...предпочитам да са си мои и да не смесвам приятното с работата,защото въпреки всикчо децата ще са ти 24 пъти по голяма отговорност от 2-мата малчугана,които имаш във вас...и се превръщат в малките сладки русички ангелчета,заради които в края на работната седмица ще се чувстваш все едно си къртила бетон...
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

?!?!
DanaO Нали човек е добре да се занимава с нещо, което му е приятно, а не с нещо, което не харесва?! Да ти имам логиката!
В пъти е по-добре да работиш това, което искаш, отколкото от страх "ужким" и "може би " да не вземе да спре да ти харесва, да не го направиш. Освен това няма гаранция, че ще си намразиш работата. В крайна сметка ако бачкаш това, което искаш и ти харесва,да не го намразиш е много по-вероятно. Работата си е работа, а ако тя ти харесва ти носи удоволствие. И е както си я направиш - ако се кефиш на деца ще ти е кеф и да се занимаваш с тях.А ако спре да ти харесва се махаш и толкова. А аз не знам работа, след която да не се чувстваш уморен,изтощен в края на седмицата, ако ще и да е най-якото нещо което правиш.
Изображение
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Специалност: френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Pisobella написа:?!?!
DanaO Нали човек е добре да се занимава с нещо, което му е приятно, а не с нещо, което не харесва?! Да ти имам логиката!
В пъти е по-добре да работиш това, което искаш, отколкото от страх "ужким" и "може би " да не вземе да спре да ти харесва, да не го направиш. Освен това няма гаранция, че ще си намразиш работата. В крайна сметка ако бачкаш това, което искаш и ти харесва,да не го намразиш е много по-вероятно. Работата си е работа, а ако тя ти харесва ти носи удоволствие. И е както си я направиш - ако се кефиш на деца ще ти е кеф и да се занимаваш с тях.А ако спре да ти харесва се махаш и толкова. А аз не знам работа, след която да не се чувстваш уморен,изтощен в края на седмицата, ако ще и да е най-якото нещо което правиш.
Умората в края на работния ден е ясна!Написах по-горния пост,защото съм работила,наблягам на работила, с деца и споменах,че ги обичам.Логиката си ми е логика в мой стил. :alien: Не бих започвала тема, по която нямам опит или информация. :alien:
А т'ва с напускането на работата..окей ще напуснеш...но после какво ще правиш?Ще работиш в същия сектор...отново.
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Това си е сложна работа. Отговорността е голяма. А и тези 20 деца понякога са и повече. И съдейки по майка ми, която е детска учителка, това е изключително изморителна професия. Майка ми, като се прибере след първа смяна, ляга да спи, а след втора, ако може сготвя нещо и пак ляга да спи. Тези "малчугани" са способни да ти надуят главата, особено ако си добричък с тях, каквато душа е майка ми. Аз многократно съм и повтарял да ги държи по-строго, но тя нали все им се радва и после съжалява, че ги е държала толкова хлабаво. Най-лошото според мен е, че не може да ги биеш вече. С пръст да ги докоснеш и веднага може да те уволнят. Едно време не беше така. От първи до четвърти клас (1996-2000г) бях случил на доста строга класна и като се провиним момчетата, ни нареждаше пред целия клас и я шамар, я издърпване на ухо, а помежду другото не спира да ни крещи. И тогава доста я мразех за това. Но явно е имало ефект и сега съм и изключително благодарен за принципите, на които ни е научила.
Та така, както казва Макаренко: "Боят е главно средство и стимул за възпитание!"
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

babangida написа: Едно време не беше така. От първи до четвърти клас (1996-2000г) бях случил на доста строга класна и като се провиним момчетата, ни нареждаше пред целия клас и я шамар, я издърпване на ухо, а помежду другото не спира да ни крещи. И тогава доста я мразех за това. Но явно е имало ефект и сега съм и изключително благодарен за принципите, на които ни е научила.
Та така, както казва Макаренко: "Боят е главно средство и стимул за възпитание!"
Ти луд ли си???? Боят е съвсем крайна мярка за възпитание на едно дете... Аз съм напълно против всякакви такива методи на възпитание, защото наистина днешните деца са по-глезени, но подобно отношение към тях до голяма степен мачка самочувствието им и понижава самооценката им. Така един ден такива деца по-трудно отстояват себе си... Затова колкото повече специалисти има, които знаят как да се грижат за нормалното развитие на едно дете, толкова по-добре... все по-малко стават.
Иначе и на мен, например, ми е най-лесно като имам проблем с малко дете (а във фамилията ми такива колкото щеш), да го фана и да го набия... ама не е това начинът!
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Е аз не ти приказвам да го спукаш от бой. Но един шамар или издърпване на ухото винаги помага. И вярвай от нашия тогавашен клас комплексирани момчета не са излезли. А що се отнася до нашия клас, дисциплината, която въдворяваше класната водеше до резултати. На всички състезания, провеждани в училише, нашият клас винаги е бил първенец, да не говорим за успеха. Под 5.50 никой не е падал. А при нея оценки лесно не се изкарваха.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”