Rainhardt написа:Инвалидите не са в бреме на държавата,
после ще излезе, че аз съм го казал.
С този файл, искам да покажа,
че издръжката на един затворник за един месец е 150 лева,
колкото е и минималната работна заплата за 2005 година, и искам да те питам, защо с честен труд, хората трябва да печелят колкото отива за затворник.
Ако това се подскаже на масите, много хора ще предпочетът да рискуват и да крадът, отколкото да блъскат толкова, за тези пари...
В моята политическа система има място за всички, за съжаление е радикална и няма да бъде приета никога, демокрацията ражда грешки подир грешки ...
да отговоря на въпроса ти, кой какво ще правим : )
А не,
стандарта на живот в България е такъв, поради много фактори,
и когато започнем да плащаме за по - малко неща,
тогава ще има пари за други
да кажем,
1000 затворника, убити
за един по - хубав парк за гражданите, който с честен труд изкарват всеки ден пари
и искат да се разходят 30 мин, през осветен парк, и на другия ден, да идат в чист парк
със здрави пейки, хубаво фонтанче и клоуни с балони!
Издръжката на ЕДИН затворник е 150 лв. Може. Обаче аз за поредеб път ще подесетя, че питането ми е колко тежат хората, осъдени ВМЕСТО на смърт на доживотна присъда, защото както предполагам ще се сългасиш - ако има смъртна псрисъда тя трябва да се изпълнява за големи престъпления.
А в този парк, който ти описа (извини ме, но не мога да се съглася с теб), аз никога не бих стъпил ако знам, че е построен за сметка на 1000 човешки живота независимо дали става дума за престъпници или честни хора.
И накрая ще си позволя да цитирам Ерих Фром:
""Но би било фатална грешка да вярваме, че лечението на насилието се заключава в най - строгото наказание на престъпленията и придаването на по - голяма тежест на закона и порядъка. Ирационалното насилие, родено от скуката и безнадеждността не се лекува или намалява чрез наказания. Ако животът престане да бъде привлекателен, човек се отчайва и не желае да се отрече от удовлетворението на унищожаването, дори в името да запази собствения си живот. В действителност не само все по - нарастващото насилие, но и нарастващото противопоставяне на насилието сериозно заплашват съществуването на нашата демократична система...Предполагам, че стремежът към разрушаване и насилие може да бъде спрян единствено когато започнем да се занимаваме с истинските причини за това явление, а не с неговите имптони. Това изисква създаването на ново настроение в нашата нация: настроението на надежда и обич към живота..."