Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Значи аз съм на ход Извинявам се за късното включване, ама... Въпросът е свързан с Ботев. Той има една-единствена прозаична творба, която е определяна като разказ. Смята се, че по някои белези тя се доближава до фейлетона, но същевременно носи и чертите на късия разказ. Коя е тя?
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light." Наблюдателница Правист, I курс, 1 група
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
значи....да видим.... На кой автор е повестта "Нора"? предполагам че е лесно...ама не се сещам за друго
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Бавария как правиш по 32 мнения на ден не ми е ясно...на местоположение напиши форума на СУ,не столовата и до 5 мин. ако не зададеш въпрос...ще те банна от форума
Присвоявам си функциите на Бавария и задавам въпрос вместо него, защото много се забави :
От кое произведение и автор е следният откъс и какъв е неговият жанр
"Не чувам горско шумоление,
ни приласкаваща вълна,
русалките не бдят над мене,
над мен не плачат нощни сови,
ни тъжно-бялата луна: -
Ах, кой ще ме зарови!"
DO NOT USE GOOGLE!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
Aко визираш Ботевата "Елегия" ще те приканя просто да отгърнеш нужната книга и да я прочетеш, за да видиш, че няма нищо общо. Още повече, че никъде в Ботевата поезия няма "вълни" и особено "русалки"
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world.... Did u bring in any weapons?
- Of course not! Then you are not changing anything...
camel написа:Aко визираш Ботевата "Елегия" ще те приканя просто да отгърнеш нужната книга и да я прочетеш, за да видиш, че няма нищо общо. Още повече, че никъде в Ботевата поезия няма "вълни" и особено "русалки"
Дам... прав си тогава трябва да е балада..
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde