ПОМОЩ!!! :D

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
kams
В началото бе словото

ПОМОЩ!!! :D

Мнение от kams »

Здравейте! Ами... мъчи ме един въпрос, поставен ми от преподавателя.... Той гласи "На 1.1.1899г. е създадена най- важната Следосвобожденска Правопис.- книжовна реформа, нар. Дриновско- Иванчевска... Защо тя не се казва Вазовска, при положение, че Вазов е работил по нея близо 4г, а М.Дринов и Т.Иванчов- по един месец?" ...
Успях да открия какво гласи реформата- "Безплатно обучение във всички учебни заведения", но нямам точен отговор на зададения въпрос... Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете!!! :shock:
Joker
Легендарен флуудър

Re: ПОМОЩ!!! :D

Мнение от Joker »

Друго е! Става дума за правописна, а не за образователна реформа. Налага се т.нар. Дринов правопис на Периодическото списание на Българското книжовно дружество. Дринов е в основата на този правопис, а Тодор Иванчов като просветен министър го налага със закон. :idea:
Това е първият официален български правопис на основата на вазовите Указания за общ български правопис от 2-3 години по-рано, когато дядо Вазов е министър.
Безплатното обучение е според Търновската конституция.
kams
В началото бе словото

Мнение от kams »

Благодаря! :salute: :shock:
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Мдаа, легендарен е! :alien:
Nessun dorma, nessun dorma!
arabhel