Успях да открия какво гласи реформата- "Безплатно обучение във всички учебни заведения", но нямам точен отговор на зададения въпрос... Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете!!!
ПОМОЩ!!! :D
Модератори: svetlio.varna, Boromir
ПОМОЩ!!! :D
Здравейте! Ами... мъчи ме един въпрос, поставен ми от преподавателя.... Той гласи "На 1.1.1899г. е създадена най- важната Следосвобожденска Правопис.- книжовна реформа, нар. Дриновско- Иванчевска... Защо тя не се казва Вазовска, при положение, че Вазов е работил по нея близо 4г, а М.Дринов и Т.Иванчов- по един месец?" ...
Успях да открия какво гласи реформата- "Безплатно обучение във всички учебни заведения", но нямам точен отговор на зададения въпрос... Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете!!!
Re: ПОМОЩ!!! :D
Друго е! Става дума за правописна, а не за образователна реформа. Налага се т.нар. Дринов правопис на Периодическото списание на Българското книжовно дружество. Дринов е в основата на този правопис, а Тодор Иванчов като просветен министър го налага със закон.
Това е първият официален български правопис на основата на вазовите Указания за общ български правопис от 2-3 години по-рано, когато дядо Вазов е министър.
Безплатното обучение е според Търновската конституция.
Това е първият официален български правопис на основата на вазовите Указания за общ български правопис от 2-3 години по-рано, когато дядо Вазов е министър.
Безплатното обучение е според Търновската конституция.
Re: ПОМОЩ!!! :D
Благодаря!