Отпада изпитът по литература за журналистиката в СУ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Отпада изпитът по литература за журналистиката в СУ
Ами не е задължително - ако оценката от предварителния изпит те удовлетворява, няма никакъв проблем да не се явиш. Съвсем не случайно таксата на първия изпит в УНСС е 50 лв. - те са си предвидили подобни ситуации, така че те парите ще си вземат, за тях не е проблем да не се явиш на редовния изпит. 
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Относно съвпадението на датите - не се и надявайте да ги променят. Миналата година имаше дублиране на изпитите по Журналистика (писмени) в СУ и УНСС.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
не е вярноdi_snooker написа:Относно съвпадението на датите - не се и надявайте да ги променят. Миналата година имаше дублиране на изпитите по Журналистика (писмени) в СУ и УНСС.
- black_milk
- В началото бе словото
абе мен нещо това УНСС ми е тъмна индия
значи изпита на 19 април е модул 1 (български език) + модул 3 (литература) или е само третия модул ....
значи изпита на 19 април е модул 1 (български език) + модул 3 (литература) или е само третия модул ....
the eternal strive for perfection...
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Писмените по журналистика в СУ и УНСС изобщо не са се засичали миналата година. А ако си мислите, че журналистиката в УНСС се преподава добре... 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- black_milk
- В началото бе словото
Ами и аз така мисля ,че не е никак добре там и по принцип имам някакви задръжки специално към този университет ,,,,но нали все пак трябват и резервни варианти,,,Никой не гарантира успех на желанато място.....
Black_milk, всеки кандидат за УНСС държи задължително 1 и 2 модул (БЕЛ и математика),а третият модул е по избор. Така че на всяка обявена дата за изпит - кандидатстващите първо решават модул 1 и 2, след което продължават с 40-те въпроса от модул 3, който му е специализирания. Разбираш ли?
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И тва е така. Но за мен журналистика в УНСС е като икономика в СУblack_milk написа:Ами и аз така мисля ,че не е никак добре там и по принцип имам някакви задръжки специално към този университет ,,,,но нали все пак трябват и резервни варианти,,,Никой не гарантира успех на желанато място.....
Аз мисля да звънна тия дни в учебен отдел например, за да питам това официално ли е, сигурно ли е и тн. Все пак това ни е единственият "резервен" вариант... Толкова много промени направиха вече...това ще е следващата интересна случка...
- black_milk
- В началото бе словото
Umeira написа:Black_milk, всеки кандидат за УНСС държи задължително 1 и 2 модул (БЕЛ и математика),а третият модул е по избор. Така че на всяка обявена дата за изпит - кандидатстващите първо решават модул 1 и 2, след което продължават с 40-те въпроса от модул 3, който му е специализирания. Разбираш ли?
Уф, аз чак сега видях отговора
мерси много,сега вече разбрах
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Точно така. И за правото също, ако някой се интересува
А ако пропуснеш математиката изпитът не ти важи за никаква друга специалност освен горепосочените, така ли?
Такаа......В УНСС казаха, че не се съобразявали с другите униоверситети, така че най-вероятно, да не кажа твърде вероятно, ще трябва да се избира на кои от двата изпита да се ходи - на Журналистика писмен СУ или на Литература УНСС. Това е, надявам се да съм била полезна..Да си знаем следващата преебавка по овреме поне...В СУ звънях във Факултета по Журналистика, но не ми вдигат телефона. Ако имате предложения за други телефони, споделяйте!
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми принципно работното време на Учебен отдел е от 9 до 12, не знам кога си звъняла...а за УНСС - да, ако не решаваш математиката, то изпитът ти важи само за тия две специалности
И аз да питам нещо - понеже, както вероятно сте разбрали, от тази година няма да се избират специалности, а направления, като всяко направление съдържа определен брой специалности - как ще става подреждането? В смисъл - изпитът ми ЕПИ-БЕЛ (с математиката) става за специалности както от направлението Журналистика, така и от направление Икономика (или както се води там)... Как трябва да ги подреда и дали въобще може да избирам 2 различни направления?