Колко време отделяте за подготовка
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Колко време отделяте за подготовка
Iazo я си лягай, че утре кой ще подсказва. Аааа.....
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- Dita
- Да живей словото
- Обратна връзка:
same hereCrematory написа:За изпит ли? Един ден се самоубеждавам, че трябва да уча, на следващия сутринта продължавам да се самоубеждавам, следобед прочитам 5 страници и хвърлям учебното средство с думите "Е**** глупостите". На третия ден се шашкам, че утре съм на изпит и почвам яко да зубря . Следобед ми писва. Вечерта пак се сещам, че съм на изпит и зубря. Лягам в 12, като си обещавам да стана в 5. Ставам в 8, в 8.20 съм излязла. Чета в рейса, обикновено първата лекция, изнервям се и тряскам всичко в чантата.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хъх...много подходящ момент за такава тема...
Принципно за сесийни изпити чета между 2 и 5 нощи в зависимост от предмета
За КСК-то....много целенасочено не съм чела, то аз по история си учех принципно почти непрекъснато през годините, така че не ми се наложи да си давам мн зор
Само си развивах темички 
За КСК-то....много целенасочено не съм чела, то аз по история си учех принципно почти непрекъснато през годините, така че не ми се наложи да си давам мн зор

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Yep!Dita написа:same hereCrematory написа:За изпит ли? Един ден се самоубеждавам, че трябва да уча, на следващия сутринта продължавам да се самоубеждавам, следобед прочитам 5 страници и хвърлям учебното средство с думите "Е**** глупостите". На третия ден се шашкам, че утре съм на изпит и почвам яко да зубря . Следобед ми писва. Вечерта пак се сещам, че съм на изпит и зубря. Лягам в 12, като си обещавам да стана в 5. Ставам в 8, в 8.20 съм излязла. Чета в рейса, обикновено първата лекция, изнервям се и тряскам всичко в чантата.
Иначе казано, гледайки студентската книжка : недостатъчно
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
това само при положение, че приемеш оценките и изобщо системата на обучение за критерий! масово допускана грешка, съобразно обективното състояние на образователната система(като се почне от детската градина)rogertaylor написа:Yep!Dita написа:same hereCrematory написа:За изпит ли? Един ден се самоубеждавам, че трябва да уча, на следващия сутринта продължавам да се самоубеждавам, следобед прочитам 5 страници и хвърлям учебното средство с думите "Е**** глупостите". На третия ден се шашкам, че утре съм на изпит и почвам яко да зубря . Следобед ми писва. Вечерта пак се сещам, че съм на изпит и зубря. Лягам в 12, като си обещавам да стана в 5. Ставам в 8, в 8.20 съм излязла. Чета в рейса, обикновено първата лекция, изнервям се и тряскам всичко в чантата.![]()
Иначе казано, гледайки студентската книжка : недостатъчно![]()
Ubi concordia, ibi victoria!
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
А, така , Дита. По тази система днес пак ще ме скъсат, но нищо, аз знам
И знам, че това, което сега чета е пълна глупост и абсолютно несвързано с практиката да преподаваш език. 
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Декстър винаги е давал добри идеи.Iazo написа:Party now, study later
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Крем,
За 90% от изпитите (не) уча по съвършено същата система като тебе.
Досега има 3 изпита, по които съм чела сериозно повече от 2 дни. 2 от тях бяха тая сесия - за единия - 7 дни по около 2 часа, за другия - 13 дни по около 5-6 часа. Но тия двата изпита са прецедент.
За КСК - не мога да бъда мерило. Учих 4 дни по литература, просто извадих късмет на изпита. Като обобщение за моята КСК мога да кажа: деца, не правете това у дома си.
За 90% от изпитите (не) уча по съвършено същата система като тебе.
Досега има 3 изпита, по които съм чела сериозно повече от 2 дни. 2 от тях бяха тая сесия - за единия - 7 дни по около 2 часа, за другия - 13 дни по около 5-6 часа. Но тия двата изпита са прецедент.
За КСК - не мога да бъда мерило. Учих 4 дни по литература, просто извадих късмет на изпита. Като обобщение за моята КСК мога да кажа: деца, не правете това у дома си.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
Зависи от изпита. В общи линии - нищожно малко. на пръсти се броят изпитите, за които съм учил по 3-4 дни. Но за сметка на това безброй са онези, на които съм ходил без да чета хич или с 1-2 часа прелистване на лекциите 
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Обратна връзка:
Имах три изпита тази сесия и и за трите отделих по една седмица, като учех между 6 и 8 часа на ден (стигал съм и до 10+). Като се замисля, не съм учил толкова за всички 12 години в училище взети заедно.
Скандинавистика, мдааа 
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз.
Всеки ден си казвам утре. На другия ден си казвам, не днеска нещо нестава утре.
Така първи семестър го взех с учене в рамките на 2-3дни.
Както казва Пиперков това учене е градивно. Взех си поука, че по-добре по-малко, отколкото кило неща за ден.
Всеки ден си казвам утре. На другия ден си казвам, не днеска нещо нестава утре.
Така първи семестър го взех с учене в рамките на 2-3дни.
Както казва Пиперков това учене е градивно. Взех си поука, че по-добре по-малко, отколкото кило неща за ден.
Don't look back, 'cause you know what you might see
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ако имам някакви неща да си подготвям за самото учене-събиране на лекциите,писане на най-важните неща-правя го в дните до изпита и винаги уча в нощта преди него. Принципно мога да уча само нощем,така че засега този вариант ме устройва, а и като си ги пиша нещата вече съм запаметила някои работи..колкото за 2+ 
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аз пък учих за КСК 9-10 месеца не всеки ден но най-много един ден да пропусна..учех всеки ден и после и работех и учех,но влезнах! А сега за изпитите си уча стабилно...абе стабилен човек няма какво
само една 3-ка по Педагогика ми дере очите в книжката ама какво сега преживява се!
`Слънцето ми грее от очите
Тази вечер то няма да залезе`
Тази вечер то няма да залезе`
- K_A_L_I_N
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
За изпит не повече от 4-5 часа на ден, щото рухвам направо. Явно и това понякога ми пречи да получа по-висока оценка, но не става. Пробвал съм и нощно време, но...