3 март
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: 3 MAPT
Означава ли за някой нещо тая дата?
И ако обичате без масово да ми казвате,
че е най-големия български празник.
Кажете си честно - нещо предизвиква ли във вас 3 март?
Просто поредната дата от календара, нали?
Пък вие там в емиграция се връщайте тук и работете за просперитета,
не само да се молите за него от на майната си!
Аз се гордея, че съм българин, а вие?
Точно поради тая причина уча и ще работя тук за България, а вие?
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- renesanz
- Легендарен флуудър
за твое изумление за много от хората тази дата означава нещо!Паган написа:Означава ли за някой нещо тая дата?
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- Botzo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
За всеки може да означава нещо или означава абсолютно нищо.
Лично аз уважавам правото на избор на всеки, независимо дали е избрал една от теази 2 опций, или нито една от тях.
Не за хората създадени за момента (бил той исторически или друг), а момента е създаден за тах, за да си спомнят нещо или да не ги интересува абсолютно нищо.
Лично аз уважавам правото на избор на всеки, независимо дали е избрал една от теази 2 опций, или нито една от тях.
Не за хората създадени за момента (бил той исторически или друг), а момента е създаден за тах, за да си спомнят нещо или да не ги интересува абсолютно нищо.
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За мое изумление разбирам, че си гадател и на някакво по-горноrenesanz написа:за твое изумление за много от хората тази дата означава нещо!Паган написа:Означава ли за някой нещо тая дата?
психо ниво се свързваш с много хора и говориш от тяхно име.
Това ще го запомня, хареса миBotzo написа:Не за хората създадени за момента (бил той исторически или друг), а момента е създаден за тах
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Паган написа:Означава ли за някой нещо тая дата?
Ще започна по обратен ред. Какво ти пречат хората, които са се спасили от страната. Използавам глаголът "спасили", защото е точно така. Нима трябва всички способни и интелигентни хора да си стоят тук въпреки всичко? Аз лично не смятам така! Да, би било страхотно каймакът на българите да остане в страната, но пък честно казано има ли смисъл всички да сме тук и същевременно да сме бедни? Заедно, но бедни? Мирише ми на Соц-а малко, не мислиш ли? Истината е, че в България останаха боклуците и идеалистите. Това е горчивата истина. Държавата не става за нищо.
Сега за празника. Това, че много хора не са тук, в България, не означава, че не обичат родината си. Прави разлика между родина и държава, защото двете понятия се разминават страшно много. За едно нещо съм съгласен с теб и това е какво означава тази дата?! Един преподавател от СУ много точно се изказа, че би трябвало на 3-ти Март да празнуваме нещо като "Ден на благодарността", тъй като както и да погледнем нещата свободата ни е връчена. Дали е най-големият български празник - едва ли?! Какво е за мен? За мен е ден на почит към всички проляли кръв за постигането на Освобождението, независимо от тяхната народност. Така както почитаме Левски, Ботев, и така, както не почитаме още много хора. Почит, която трябва да възпитаваме у поколенията, а не всеки да търка доволно ръце, че днес е почивен ден и няма да ходи на работа.
- renesanz
- Легендарен флуудър
пак ще усерете празника с няк'ви тъпотии и спорове........... понеже тука всеки знае всичко.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Едва ли ще го Усерем, renesanz.
THE_PARASITE, нали осъзнаваш, че не мога да се съглася с част
от нението ти. Ако умните и можещите не са тук, то тогава как ще се оправим?
напиши в гуглата "Сократ", прочети едно друго за този чичка...renesanz написа:пак ще усерете празника с няк'ви тъпотии и спорове........... понеже тука всеки знае всичко.
ПС.
все си мисля, че имаш някакви сериозни комплекси...има и други раздели във форума...
Ubi concordia, ibi victoria!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- renesanz
- Легендарен флуудър
не Moriarty,нямам. просто не е хубаво някои да спорят кой е патриот и кой не и да се заяждат един с друг. това имах предвид.
Po sluchaj 67 godini ot posreshtaneto na Wehrmacht-a w Russe
Откриха филм за влизането на Вермахта в Русе
Уникален двуминутен филм за посрещането на германските войски в град Русе и с.Николово са открили сътрудници на Клуб "Приятели на Германия" в Русе, съобщиха от там.
Търсенията били провокирани от фотоалбума на русенския историк Иво Жейнов "Влизането на Вермахта в Русе през 1941 година". Както „Русе нюз” писа, албумът излезе на книжния пазар през октомври миналата година. Сега екип, начело с русенския историк, ще проучва фактите и обстоятелствата около заснемането на тези кадри. Самият Жейнов твърди, че на 06 май 1941 година в кино "Свети Георги"/бившо "Ангел Кънчев"/ е прожектиран филм за посрещането на германските войски в Русе. Този филм все още не е открит.
За интересуващите се, двуминутният филм може да бъде видян тук.
http://ruse-news.com/modules.php?name=N ... =0&thold=0
Oнези, които желаят да притежават този филм като видеодокумент нека пишат до електронната поща на Клуб "Приятели на Германия"-Русе: akfdbul@hotmail.com
Уникален двуминутен филм за посрещането на германските войски в град Русе и с.Николово са открили сътрудници на Клуб "Приятели на Германия" в Русе, съобщиха от там.
Търсенията били провокирани от фотоалбума на русенския историк Иво Жейнов "Влизането на Вермахта в Русе през 1941 година". Както „Русе нюз” писа, албумът излезе на книжния пазар през октомври миналата година. Сега екип, начело с русенския историк, ще проучва фактите и обстоятелствата около заснемането на тези кадри. Самият Жейнов твърди, че на 06 май 1941 година в кино "Свети Георги"/бившо "Ангел Кънчев"/ е прожектиран филм за посрещането на германските войски в Русе. Този филм все още не е открит.
За интересуващите се, двуминутният филм може да бъде видян тук.
http://ruse-news.com/modules.php?name=N ... =0&thold=0
Oнези, които желаят да притежават този филм като видеодокумент нека пишат до електронната поща на Клуб "Приятели на Германия"-Русе: akfdbul@hotmail.com
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Аз лично не вярвам, че ще се оправим, но това е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него!Паган написа:Едва ли ще го Усерем, renesanz.
- K_A_L_I_N
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Е, че то кой истински българин-патриот не празнува?Jamesmagno написа:Честит празник на всеки, който празнува днес. Аз празнувам.
Или, както беше казано в един кандидатстудентски бисер: Договорът е бил подписан на "Сан Стефано" 29.
Но да не се отплесвам от темата и да подчертая нещо друго - имаме общо три